Preseljenje domene - kako?

poruka: 4
|
čitano: 3.427
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Preseljenje domene - kako?

Imam account na HourB free hostingu. Posto je postao nepouzdan, cesto pada i MX recordsi se ne mogu mijenjati, odlučio sam se preseliti na iWebs.ws

Ali kad idem stvoriti account za domenu na iWebs.ws pise mi da je domena vec kupljena. Naravno da je, moja je.

E sad, kako da stvorim account ipreselim domenu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Preseljenje domene - kako?

trebo bi domenu prebaciti na taj hosting tj. promjeniti DNS

13 godina
neaktivan

Probaj uzeti samo hosting bez domene. Ako ti ponudi nešto tipa: "I have a domain, I will change my nameservers", to uzmi.

Ono što trebaš promijeniti su nameserveri. Dakle usmjeriti domenu u registru na novi server.

Sve ovisi tko i gdje ti je regao domenu, odnosno da li imaš pravo pristupa upravljanju domenama, odnosno promjenom nameservera.

Ako imaš, promijeni iz ns1.stara-domena.com/ns2.stara-domena.com - ns1.nova-domena.com/ns2.nova-domena.com

Vjerojatno ćeš morati promijeniti i tzv. glue records, odnosno IP adrese starog u novi server.

I nakon 8-24 sata koliko traje propagacija, sajt će ti biti online.

Kako teče propagacija možeš provjeriti ovdje: Global DNS Propagation Checker - What's My DNS?

domene | hosting | web design | web marketing
12 godina
neaktivan

Regao sam se na hosting. i trebam otvoriti account za tu domenu. kad stavim da cu hostati svoju domenu to mi izbaci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice