IE6 iframe horizontalni scroll barovi

poruka: 12
|
čitano: 1.438
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima...

Imam jedan mali problem s kojim se patim, kao što naslov govori.

Problem je sljedeći, napravio sam web stranicu, u svim browserima radi super međutim u IE6 kod iframova mi napravi horizontalne barove (one dole ružne, najružnije što ima) nije problem u velicini prikazivanog sadržaja u ifremu.

Isprobao sam svašta trolao po forumima, probao preko CSS-a ali nikako da ih maknem.

Ako ima neki Web master guru ili netko tko je uspio riješiti to bio bih zahvalan...

Lijep pozdrav svima!!!Cool

Life suck's and then you die.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 16:03 (asasi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolje bi ti bilo da jednostavno ignoriras IE6 pri izradi web stranica.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: IE6 iframe horizontalni scroll barovi
drnde kaže...

Jedan od najkorištenijih piratskih operativnih sustava je i dalje Windows XP SP3, s kojim dolazi upravo IE6. S obzirom da vrlo velik broj korisnika nastavlja koristiti to smeće od preglednika, na kraju ti ispadne da jako puno ljudi neće vidjet tvoju stranicu kako treba.

EDIT: naglasak na piratski - dakle nema auto updatea, nema IE7...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 16:21 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
drnde kaže...

Jedan od najkorištenijih piratskih operativnih sustava je i dalje Windows XP SP3, s kojim dolazi upravo IE6. S obzirom da vrlo velik broj korisnika nastavlja koristiti to smeće od preglednika, na kraju ti ispadne da jako puno ljudi neće vidjet tvoju stranicu kako treba.

E upravo tako :) tako da je IE6 must!!! nažalost...

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
drnde kaže...

Ti se brines oce ti pirati moci vidjeti stranice kako treba? Svako tko ima automatski update ukljucen

na win xp nebi trebao imati IE6, isto tako bilo koji malo osvjesteniji, informaticki imalo obrazovana

osoba nece koristiti IE6. Jedine stranice koje bi se trebale brinuti za ovakve noob-ove su stranice kao

facebook, google i slicno tj. stranice koje koriste jako puno informaticki neobrazovani ljudi, a ni

veci dio takvih stranica najvjerovatnije NE rade dobro na IE6, nazalost ga nemam da probam, ali kladio

bih se da je tako.

Posto je sad vec izasao IE8, vrijeme je da se u potpunosti napusti IE6 isto kao sto je napusten IE5

negdje za vrijeme IE7, a ti ljudi koji se jos drze IE6 ce morati kad tad prilagoditi tj. upgrejdati ili zivjeti s

degradiranim prikazom stranica.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 16:25 (drnde).
16 godina
odjavljen
drnde kaže...

Ti se brines oce ti pirati moci vidjeti stranice kako treba? Svako tko ima automatski update ukljucen na win xp nebi trebao imati IE6,

isto tako bilo koji malo osvjesteniji, informaticki imalo obrazovana osoba nece koristiti IE6. Jedine stranice koje bi se trebale brinuti

za ovakve noob-ove su stranice kao facebook, google i slicno tj. stranice koje koriste jako puno informaticki neobrazovani ljudi, a ni

veci dio takvih stranica najvjerovatnije NE rade dobro na IE6, nazalost ga nemam da probam, ali kladio bih se da je tako.

Posto je sad vec izasao IE8, vrijeme je da se u potpunosti napusti IE6 isto kao sto je napusten IE5 negdje za vrijeme IE7, a ti ljudi

koji se jos drze IE6 ce morati kad tad prilagoditi tj. upgrejdati ili zivjeti s degradiranim prikazom stranica.

U potpunosti se slažem sa ovime što si rekao ali IE6 je i dalje tu i ostat će tu dokle god je XP najkorišteniji OS. Kad MS obustavi podršku za Windows XP (kao što je najavljeno) IE6 će se počet lagano napuštati. Ja bi isto najrađe htio da nitko živ ne koristi taj nesretni preglednik ali eto, šta se tu može, pogotovo u RH. Stranica mora izgledati koliko-toliko OK i na IE6 inače ignoriraš dobar dio posjetitelja.

Kad bi znali o kakvoj se web-stranici radi, mogli bi reći jel se isplati ignorirati IE6 i njegove prohtjeve.

EDIT: npr. Facebook radi prilično ok na IE6 jer developeri ZNAJU da je tu hrpa informatiči nepismenih koji su i dalje na IE6 i da stranica mora raditi kako treba i njima inače ih očekuje puno pitanja na support stranici i na kraju mogući gubitak korisnika jer eto "onaj fejsbuk niš nevalja, trza stalno, ne otvara se" i slično. I odošmo mi tako u offtopic -.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 16:32 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
drnde kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
drnde kaže...

Ti se brines oce ti pirati moci vidjeti stranice kako treba? Svako tko ima automatski update ukljucen

na win xp nebi trebao imati IE6, isto tako bilo koji malo osvjesteniji, informaticki imalo obrazovana

osoba nece koristiti IE6. Jedine stranice koje bi se trebale brinuti za ovakve noob-ove su stranice kao

facebook, google i slicno tj. stranice koje koriste jako puno informaticki neobrazovani ljudi, a ni

veci dio takvih stranica najvjerovatnije NE rade dobro na IE6, nazalost ga nemam da probam, ali kladio

bih se da je tako.

Posto je sad vec izasao IE8, vrijeme je da se u potpunosti napusti IE6 isto kao sto je napusten IE5

negdje za vrijeme IE7, a ti ljudi koji se jos drze IE6 ce morati kad tad prilagoditi tj. upgrejdati ili zivjeti s

degradiranim prikazom stranica.

Ma sve to stoji tehnologija napreduje.... ali stoji i to da jako puno ljudi i dalje koristi IE6 jer ne znaju za bolje i uvijek ce biti takvih ljudi kojih nije briga što ima samo da mu radi kad klikne.... 

16 godina
neaktivan

Svakom svoje, mene osobno je uvjerio google analytics mojih nekih stranica, stranice su od firme

i upita s IE6 je jako jako malo u odnosu na firefox i IE7, IE8, tako da se neko posebno prilagodavnje ne isplati,

ali sam svejedno sredio stranice da rade jer se prilagodbe uglavnom svodile na tweakove u css-u, jer neki razmaci

i sitnice nisu valjale. Medutim to je bilo davno, da danas radim vjerovatno nebi previse brinuo za IE6.

Firma se bavi softverom, tako da nije ni za ocekivati puno upita s IE6, medutim prije nego sto se mucim s prilagodavanjem

ako je bas opsirno, rade bi pratio neko vrijeme analytics pa ako ima ipak veci broj upita s IE6 onda bi tek prilagodio.

Tesko da ce ti tvoja stranica ako se npr. bavi programiranjem ili pak informaticki forum kao sto je bug forum imati puno

upita s IE6 ili sada i IE7.

Inace ontopic, evo rjesenje za tvoj problem, prvi rezultat kad ukucas svoj problem u google...lol

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 18:11 (drnde).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
drnde kaže...

Svakom svoje, mene osobno je uvjerio google analytics, mojih nekih stranica, stranice su od firme

i upita s IE6 je jako jako malo u odnosu na firefox i IE7, IE8, tako da se neko posebno prilagodavnje ne isplati,

ali sam svejedno sredio stranice da rade jer se prilagodbe uglavnom svodile na tweakove u css-u, jer neki razmaci

i sitnice nisu valjale. Medutim to je bilo davno, da danas radim vjerovatno nebi previse brinuo za IE6.

Firma se bavi softverom, tako da nije ni za ocekivati puno upita s IE6, medutim prije nego sto se muci s prilagodavanjem

ako je bas opsirno, rade bi pratio neko vrijeme analytics pa ako ima ipak veci broj upita s IE6 onda bi tek prilagodio.

Jer tesko da ce ti tvoja stranica ako se npr. bavi programiranjem ili pak informaticki forum kao sto je bug forum imati puno

upita s IE6 ili sada i IE7.

Inace ontopic, evo rjesenje za tvoj problem, prvi rezultat, kad ukucas svoj problem u google...lol

jep stoji sve ali nefunkcionira za moj problem isprobao :) toliko mutav nisam :) ... da bi to radilo mora se implementirat javascript da vuce visinu iframea kako bi div container mogao prikazat scroll.... puno posla a pola tih skripti neradi u browserima kako spada.... jucer isprobao dvije radile su samo u IE8 a u svim drugim browserima nisu... :) 

nista hvala svejdeno :)

16 godina
neaktivan

Sta si isprobao sve ono? Ima 5 ponudenih rjesenja, niti jedno ti ne radi ?

EDIT: samo jedno rjesenje je skripta, ostalo su samo atributi koje dodas u iframe, html tag ili css

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 17:06 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
drnde kaže...

Sta si isprobao sve ono? Ima 5 ponudenih rjesenja, niti jedno ti ne radi ?

EDIT: samo jedno rjesenje je skripta, ostalo su samo atributi koje dodas u iframe, html tag ili css

drnde hvala... bilo je jedno rijesenje koje nisam isprobao odnosno previdio sam ga.... jer sam isprobao nesto slicno.... probao i funkcionira ne baš kako sam zamislio al dovoljno dobro da radi u IE6

odgovor je u <iframe>...... scrolling="yes"  horizontalscrolling="no" verticalscrolling="yes"</iframe> nuspojava u nekim browserima prikaže mrtve vertikalne scroll barove tipa firefox.... al dovoljno dobro za primjenit

thx jos jednom....

16 godina
neaktivan
asasi kaže...

odgovor je u <iframe>...... scrolling="yes"  horizontalscrolling="no" verticalscrolling="yes"</iframe> nuspojava u nekim browserima prikaže mrtve vertikalne scroll barove tipa firefox.... al dovoljno dobro za primjeniti

Pa ima rjesenja za to koliko oces, malo si guglaj IE6 star hack, IE conditional comments, imas foru s child selector-ima (mozda i najbolje).

Postoji toliko nacina da se nesto izvodi ili prilagodi posebno za bastardni IE...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 19:07 (drnde).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice