Forum sa rankovima

poruka: 8
|
čitano: 1.843
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Forum sa rankovima
Kako napraviti forum sa rankovima (user, admin, moderator...). Postoje li neki linkovi koji bi mi pomogli

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Forum sa rankovima
Legendary Patrik kaže...
Kako napraviti forum sa rankovima (user, admin, moderator...). Postoje li neki linkovi koji bi mi pomogli

Pa svi forumi za koje znam imaju takvu klasifikaciju korisničkih računa. Evo ti recimo PHPBB.

https://www.phpbb.com/community/docs/INSTALL.html

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 18:38 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
Forum sa rankovima

Imaš neke tipove:

phpBB, Simple machine forums, Invision power

Osim ako ti sam nisi mislio da iskodiraš svoj vlastiti forum.

'I od vlastite sjenke, on poćeo je bježati' Mel
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Aliser kaže...
Osim ako ti sam nisi mislio da iskodiraš svoj vlastiti forum.

Mo'š mislit...

14 godina
neaktivan

zapravo bih htio sam iskodirati pa bih htio neke tipove i trickove, programirao bih u php sa mysql

15 godina
neaktivan
Legendary Patrik kaže...

zapravo bih htio sam iskodirati pa bih htio neke tipove i trickove, programirao bih u php sa mysql

Pa onda počni pisati kod umjesto da žicaš nekakve "tipove i trickove".

Dvije stvari:

• Na čemu ćeš primijeniti te tipove i trickove, nemaš još ni par linija koda?
  • Pisanje foruma je tako česta radnja da na nekom proizvoljnom IT forumu žicaš savjete oko konstrukcije istog? 

Ne očekuješ valjda tutorijal "Kako isprogramirati vlastiti forum, vodič za početnike?".

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 20:50 (rustweaver).
17 godina
Forum sa rankovima

Ima previše dobrih besplatnih (phpBB, SMF, XMB, MyBB, itd.) i komercijalnih (XenForo - moja preporuka, IPB, vBulletin itd.) da bi sam od nule iskodirao svoj forum. Jedino ako ti je to profesija i klijent zahtjeva posebno i da to masno naplatiš ili imaš jaaako puno slobodnog vremena.

http://www.Hedonist385.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pisanje foruma nije radnja za svakoga. Najlakše je uraditi to što pitaš - rankove, kao i spremanje postova i tema. Moraš imati na umu da ti u bazu upisuje svak kroz WYSIWYG editor. Znači upisuje se HTML, CSS, JS, a to je potencijalna opasnost. Na ovom forumu TinyMCE je editor kroz koji unosiš post, prilagođen je dosta forumu, vidiš koliko je stvari izbačeno, pa kad pokušaš unijeti neki formatirani tekst, izbaci ti poruku da je pronađen nedozvoljeni dio kôda...

Što se baze tiče, moraš imati tabele za korisnika jedan naprema više uloge, teme jedan naprema više postovi, tema također bi tebala imati vezu sa autorom, ali to možeš čitati iz prvog posta, dakle tabela postovi mora imati vezu sa tabelom autora. Naravno ima tu još dosta stvari i tabela, koji korisnik prati koju temu, koji je korisnik pročitao koju temu, u kojoj sudjeluje... Trebao pi paziti na normalizaciju baze, jer ako bude dosta postova baza mora biti brza i ne smije biti redudancije podataka i ostalog.

Aplikaciju pišeš u nekom server-side jeziku, kod tebe PHP, znači moraš imati komunikaciju sa bazom, to je najniži sloj aplikacije, onda imaš sloj logike gdje vršiš radnje koje će biti moguće na forumu i na kraju imaš prezentaciju gdje to sve ide korisniku. Naravno separiraš dio za administratore, to ti je u grubo - provjeravaš da li logirani autor ima privilegiju administrator-a, ako ima prikazuješ mu dio gdje može da radi ono što je zadatak moderatora.

Mogao bih ti pisati još koliko hoćeš, ali trebaš se i ti potruditi, nema tu tips&tricks, možeš gledati kodove nekih opensoruce foruma, kupit ideje.

Vjerovatno kad napraviš sve ovo, doći će neke sitne stvari koje će ti uzeti više vremena nego sve ovo. Uglavnom, puno sreće.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice