Dropdown i inputbox

poruka: 4
|
čitano: 648
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Dropdown i inputbox

Pozdrav,

ovak, imam par dropdown formi i inputboxeve za svaku formu-> konkretno ako korisnik odabere nesto iz dropdowna da se pokaze i input box

e sad neznam kako to skemijati s javascriptom:

evo ovak nes:

<form action="narudzba.php" name="myforma" method="post">
               Hladna predjela

<select name="hladna" >
               <option value=""></option>
               <option value="Salata od hobotnice 52kn">Salata od hobotnice 52kn</option>
               <option value="Dalmatinski pršut 55kn">Dalmatinski pršut 55kn</option>
               <option value="Paški sir 50kn">Paški sir 50kn</option>
</select>

<input type="number" name="hp" min="1" max="10" style="width: 55px;" placeholder="Komada"/>

topla predjela

<select name="topla" >
                <option value="Crni rižoto od sipe 66kn">Crni rižoto od sipe 66kn</option>
                <option value="Rezanci s plodovima mora 70kn">Rezanci s plodovima mora 70kn</option>
</select>

<input type="number" name="tp" min="1" max="10" style="width: 55px;" placeholder="Komada"/>

</form>

znaci zelim da kad netko odabere nesto iz forme da se pokaze i input box, a dotle je input box na hidden...

hvala unaprijed na pomoci..

edit: naso sam ovakvo rjesenje :  http://jsfiddle.net/mcgrailm/A8Nxp/

ali to je samo ako se odabere tocno odredjeno polje u formi, a meni treba za bilo koji odabir iz forme

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 21:21 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Dropdown i inputbox
sinkee kaže...

Nemaš tu što previše kemijati, dovoljan ti je vanilla JS, i getElementById() metoda. Baci oko ovdje. Usput, imaš generalnu temu što se tiče razvoja web stranica ovdje.

14 godina
Dropdown i inputbox

mm nisam znao za generalnu temu pa my bad sta se tice toga..

nego nisam nikada ucio javascript pa onda sam ti totalni kokuz kaj se tog tice....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dropdown i inputbox

evo konacno doso do rjesenja:

Hladna predjela

<select name="hladna"  onchange="if (this.selectedIndex!=''){this.form['hp'].style.visibility='visible'}else {this.form['hp'].style.visibility='hidden'};">
                <option value="Salata od hobotnice 52kn">Salata od hobotnice 52kn</option>
                <option value="Dalmatinski pršut 55kn">Dalmatinski pršut 55kn</option>
                <option value="Paški sir 50kn">Paški sir 50kn</option>
                <option value="Livanjski sir 38kn">Livanjski sir 38kn</option>
                <option value="Marinada mix 65kn">Marinada mix 65kn</option>
                <option value="Riblja pašteta - toast 25kn">Riblja pašteta - toast 25kn</option>
</select>
             <input id="customer_custom1" type="textbox" name="hp" style="width: 55px;" placeholder="Komada" />

takodjer ovaj textbox sakriven u css-u:

#customer_custom1{
  visibility:hidden;
}

pa eto za buduce posjetitelje kom bude trebalo rjesenje je tu :)

edit: e sad imam jos jedno pitanjce: jel moguce ikako postavit te textboxeve na required ukoliko se odabere nekaj iz dropdowna

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 13:32 (sinkee).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice