Dreamweaver - hitni problem!!?

poruka: 6
|
čitano: 1.961
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav, imam 1 veliki problem koji ne mogu da odgonetnem!!!

Kada sam parvio 2 stranice do sada u Dreamweaveru, sve je valjalo, a sada neće - da li ja griješim ili je tu nešto drugo u pitanju, potrebni ste mi vi?

Znači:

1.- odem u DW, napravim novi site, napravim novi folder, te index html dokument u kojem rasporedim stranicu po layerima: napravim wrapper, header, content i footer.

2.- nakon toga otvorim novi dokument i napravim CSS pravilo za body (da bude padding i margin 0px) i odredim pozadinsku boju, te snimim pod imenom style.

3.- vratim se na index i atačiram taj style da poprimi pravila na ovaj dokument, te idem raditi pravila za ostale layere.

4.- napravim ponovno wrapper i njemu zadam širinu 962px, te padding 0px, a margin zadam da se smjesti po sredini.

5.- sljedeće odem na header, zadam visinu 200px, širinu 960px (smještaj po sredini), te kao background namjestim da bude slika, i da se ne ponavlja.

6.- pod content zadam također širinu 960px, a visinu 1000px (smještaj po sredini), i također stavim kao background drugu sliku i ne ponavljanje, te još namjestim i boju.

7.- te footer zadam širinu 960px, visinu 40px, i zadam mu bijelu boju (to je po potrebi sve).

---(za header, content i footer sam odredio da budu compound wrapperu)---

I kada sve to fino usnimim, i odem provjeriti na browser (i explorer i chrome), na kraju mi bude samo plava pozadina, tj. boja body-a (pokušavao sma i da ova 3 dijela budu ID, i još neke varijante), ali jednostavno neće da prikaže ta 3 dijela, prikaže samo body i to je to!!!

Pa vas molim da mi pomognete što prije sa ovim problemom, u čemu griješim!!!??? ...hvala unaprijed na odg...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Halo svima, može pomoć na ovaj problem!!????

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Dreamweaver - hitni problem!!?

Možda si fulao negdje staviti closing tag.

14 godina

Bilo bi puno lakše kada bi postavio kod od stranice.... Vrlo lako moguće da si stavio jedan naziv diva u HTML, a drugi u CSS, to se zna i meni dogoditi pošto brzo pišem... Ništa ti ne možemo reći bez koda...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala svima, zab sam javiti da sam riješio problem...bili su mi zaljepljeni kodovi koji nisu smjeli biti...;)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Dreamweaver - hitni problem!!?

A to je ono što svi hoćete - na brzinu. Samo polako, programiranje, web - programiranje i IT discipline uopćeno zahtjevaju polahko i temeljito. "Fušerenja" i brzanja nema.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice