Wireless problem

poruka: 24
|
čitano: 22.510
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Wireless problem

Nakon što mi je internet brzina  5 dana bila jako mala,a ping velik  promino sam  vrstu zaštite u Wpa i šifru.Namještena je opcija spoji se na bežičnu mrežu kad je u dosegu,međutim moju mrežu uopće ne prepoznaje, i tek nakon šta odem u ovu dijagnostiku mreže i stisnem postavi dijagnozu nađe mi mrežu i spoji se na nju. Kao problem detektira Prilagodnik Veza s bežičnom mrežom nema valjanu konfiguraciju IP-a. Meni je potpuno svejedno kako će se konektirat ,automatski ili ručno ,samo da ne ne traje ovako dugo.Windows 7,D-Link n150 wireless usb.Na laptopu neman nikakvih problema.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wireless problem

to se pokusavas preko mobitela spojit?

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Wireless problem

Obriši stari profil od mreže i napravi novi.

Ukratko - Network and sharing Center - Manage Wireless Networks - klikni na svoju mrežu i obriši ju (imaš Remove). Napravi novi profil i sve će raditi ok.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Wireless problem

Pozdrav, da ne otvaram novu temu.Instalirao sam windows xp, i sve drivere, graficke, audio i local area dirver, ali imam problema s wireless driverom.Skinio sam 100 razlicitih verzija i niti jedna mi nece se instalira.Inace se radi o laptopu HP compaq nx6110, win xp home edition, sp2.

hvala ako netko ima savjet

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Vjerojatno je problem u tome što imaš SP2. Morao bi imati SP3, ako ništa radi sigurnosti.

15 godina
neaktivan
Wireless problem

To je star laptop.Mora imati drivere koji mu odgovaraju, skidao sam sa službene stranice od hp-a i ništa.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa nije toliko strašno, stavi SP3. Jesi skinuo ovaj Broadcommov driver?

15 godina
neaktivan
Wireless problem

Jesam, ali evo, idem opet probati haha.

Inače, nije to toliko strašno, ali se ne putim, jel service pack 3 skinuti s neta besplatno? i microsfotvoe official web stranice nisu u pogonu cijelo j utro, bar s mog računala

0 0 hvala 0
17 godina
AtomicBomb kaže...

...Skinio sam 100 razlicitih verzija..

-više tema prolistaj, jer je sve navedno, ne mora biti isti notebook, pravila su ista).

1) -wlan mora biti uključen, tipkom, utlisom... (vjerojatno plava/zelena dioda, dok crveno/žuto znači ugašeno ili prolem)

2) -samo jedan (ali 'pravi') diver, to okriješ okrećući notebook (doljna strana, možda ispod baterije i sl.. wlan ili product number za konkretan model jer nije ista kartica za AUS-HR tržišta.. ) ili nekim utilsom. Može biti intel, broadcom, atheros. Može i goglanjem USB-device broja za nprepoznati uređaj.

btw. obavezno SP3 i ostali sys.updateovi, podsjetnik za starije wlan kartice ne podržavaju WPA2 (ugl. WPA-1), kao i sami windowsi...

-ovisi  verziji BIOSa (HPove igre-ugovori s MSom..), ponekad je potrebno flashati oviji BIOS da bi radila neka kombinacija, npr pod Win7 ili Linuxom (openSUSE ili ubuntu -live) pa možeš tako provjeriti.

-btw2, ako već postoji neka wlan konekcija (recimo pogrešan WPA ili pass), tad se među dostupnim ne pojavluje tvoj wlan server, obriši i kreiraj ponovo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 13:32 (ihush).
17 godina
odjavljen

Možda bi ti bilo bolje da nađeš "čiste" WinXP SP3 Home edition na torrentu i instaliraš ih sa ključem koji imaš.

A ovo ti je link na ISO sa SPom 3. Službeni.

15 godina
neaktivan
Wireless problem

hvala vam na savjetima, ali ne znam jeste li me točno razumijeli.Dakle, uopće ne mogu dirver instalirati, da mi se pojavi dole u network connections-wireless connection ! kao i local area, 1394 itd:D

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Aj ti fino u device manager i daj nam ove podatke.

Dakle, device manager - network adapter ili unknown device - desni klik na uređaj sa žutim uskličnikom - propeties - details. Kopiraj ovamo VEN i DEV oznake iz popisa (odaberi Hardware IDs, kao na slici).

15 godina
neaktivan
Wireless problem

Može.Samo trenutak.Inače vam pišem s laptopa, spojen sam kablom, jer sam LOCAL areu preko broadcomovih dirvera bez problema instalirao, kao i grafiku, zvuk, te touchpad.

PCI\VEN_14E4&DEV_170C&SUBSYS_099C103C&REV_02

PCI\VEN_14E4&DEV_ 170C&SUBSYS _099C103C

PCI\VEN_14E4&DEV_170C&CC_020000

PCI\VEN_14E4&DEV_170C&CC_0200

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 13:52 (AtomicBomb).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da, to je broadcom čip.

http://www.pcidatabase.com/search.php?device_search_str=170C&device_search=Search

Onaj driver (za koji sam ti dao link) bi morao raditi. Meni se čini da tebe muči SP2..

[edit] - malo sam se zaletio, nema nativewifi veze sa time :D. Ugl, trebat će ti SP3. A i nije loša ideja dignuti neki live linux da vidiš jel wireless uopće radi...

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 13:59 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Wireless problem

Budem riješio onda SP3, to je besplatno i treba samo nadograditi jeli?

Probam još ovaj tvoj driver.Inače, ovo je star laptop, 256 mb rama, 1.3ghz procesor, pa me čudi što mu sp2 nije dobar.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da, SP3 je besplatan. A pošto imaš legalne windowse, možda bi ti bilo najbolje da to Update odradi...

Naravno, backupiraj sve bitno ako ima čega...

15 godina
neaktivan
Wireless problem

Imam legalne windowse, original su.

Tek sam instalirao, tako da nemam još ništa na laptopu osim google chrome-a i ovih osnovnih drivera.Kako ide update preko windowsa?

hvala ti

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Uh, SP2.. Kad je to bilo, ček da se sjetim kako to ide {#}

Click Start, and then click Control Panel.
    Depending on which Control Panel view you use, Classic or Category, do one of the following:
        Click System, and then click the Automatic Updates tab.
        Click Performance and Maintenance, click System, and then click the Automatic Updates tab.
    Click the option that you want. Make sure Automatic Updates is not turned off.

Ako toga nemaš, morat ćeš na stranicu Windows Updatea i to sa Internet Explorerom (ozbiljno :D) da skine taj privemeni Update client. Pripremi se na duugu instalaciju svega.

Moj savjet je da skineš WinXP sa već dodanim SP3, čiste (MSDN verzija) i instaliraš ih. Uštedit ćeš vremena i živaca.

15 godina
neaktivan
Wireless problem

mogu li ja onda to skratiti na način da skinem winxpsp3 s neke stranice i stisnem samo "install windows" i to bez cd-a, ja mislim da sam tako već radio jedanput, ali davno:D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wireless problem

e i ako moram pržiti ISO, kako da napravim bootable CD? heh, sori, al do sada sam uvijek radio s originalima, kakvo nevinašce :D

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ovaj ISO što sam ti dao sa SPom3 je obični ISO, kao sa programima. Nije bootabilan.

A ako skidaš ISO od Windowsa, on je već napravljen da bude bootabilan i jedino što moraš napraviti je snimiti ga na CD sa nižom brzinom (16x npr.)

Pošto se ne smiju davati sumnjivi linkovi, tražiš ovo: windows xp sp3 home edition msdn retail. Skini ISO, sprži na CD i to je to. Za prženje koristi ImgBurn ili tako neš.

ISO se mora zvati ovako: en_windows_xp_home_with_service_pack_3_x86_cd_x14-92413.iso

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 14:36 (Sum_of_all_fears).
17 godina
AtomicBomb kaže...
hvala vam na savjetima, ali ne znam jeste li me točno razumijeli.Dakle, uopće ne mogu dirver instalirati, da mi se pojavi dole u network connections-wireless connection ! kao i local area, 1394 itd:D
 -pažljivije čitaj postove..
driver se ne može instalirati kad je:
1.) wlan ugašen.
2.) pogrešan driver.
-nešto treće, kao kvar.
Stari hardware je izbačen iz novijih linux distri, ali treba probati (elimina se ili potvrdi kvar) kao i igra HP-MS s namjenim onemogućavanjem pod drugim OSevima.. možda neki miniPE, za utvrđivanje dali stvarno radi wlan (ali s 256MB čak ni to danas nije lako.. linux distre sad očekuju više za normalan rad).
-1394 je FW nekad davno je uveden i kao mreža ali sad je opet izbačen jer se nije nikad ni koristio za to, LAN i WLAN su mrežne kartice (NIC).
AtomicBomb kaže...
Može.Samo trenutak.Inače vam pišem s laptopa, spojen sam kablom, jer sam LOCAL areu preko broadcomovih dirvera bez problema instalirao, kao i grafiku, zvuk, te touchpad.

PCI\VEN_14E4&DEV_170C&SUBSYS_099C103C&REV_02
PCI\VEN_14E4&DEV_ 170C&SUBSYS _099C103C
PCI\VEN_14E4&DEV_170C&CC_020000
PCI\VEN_14E4&DEV_170C&CC_0200
- googlaj i dobiješ odgovor proizvođač-kartica, ali ne skidaj s raznih download str.. (zna biti svašta-smeće, samo kad drugačije ne ide) samo saznaj model (ili pročitaj... prethodni post, s doljnje strane, mora biti neka oznaka). Tad skineš konkretan driver sa službenog supporta i mora raditi.
-poneki install nije install, samo iskopira-raspakira (ocično na C: ..) hpov folder sp-nešto.. uđeš i pokreneš ili na *.inf desni klik.. ili kroz driver manager itd..).
Ali, naravno mora biti ispravna kartica, uključena s odgovarajućim driverom... ako forsiraš, možeš 'ubiti' OS. Ponekad (ako nije certificiran driver) ovisi o opciji u drivermanageru, omogći instaliranje ne-certificiranog drivera. Ili (idealno) spoji se LANom, ostalo ponekad obavi autoupdate..
edit: Broadcom BCM4401 B0 100Base TX Windows XP driver
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 15:02 (ihush).
15 godina
neaktivan
Wireless problem

evo mene opet :/

instalirao sam sp3,ali problem je i dalje isti.Skinio sam SVE drivere za WLAN s hp-ove službene stranice, za moj notebook i sp3, ali popravka nema.Uvijek isto.Dođe do instalacije, kliknem par puta next i više se ništa ne pojavljuje, a wlana-nema.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wireless problem

Hvala puno Sum of all fear.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice