Windowsi na eksternom disku

poruka: 7
|
čitano: 842
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
OS na eksternom disku

Pozdrav,

ne znam ni sam kako nazvati temu, niti postam li ju na za to odgovarajućem mjestu pa se ispričavam ukoliko sam pogriješio.

Stvar je u slijedećem.

Želio bih imati dva OS-a na dva različita diska. Jedan je interni, a drugi je eksterni.

Ono što želim je da se interni disk uopće ne pokreće prilikom podizanja OS-a s eksternog. Postoji li kakva opcija da to postignem, bez da ga fizički uklonim?

Ako je fizičko uklanjanje jedina mogućnost, postoji li kakva mogućnost da ga sakrijem od OS-a? Ne želim da OS sa eksternog diska ima bilo kakav pristup internom disku. To je cijela poanta.

Zahvaljujem.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: OS na eksternom disku

wintogo.. ali želje pokazuju da će sve biti problem...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

wintogo.. ali želje pokazuju da će sve biti problem...

Postoji OS na oba diska i uspješno se podiže na oba. Ali ono što mi predstavlja problem je to što OS sa eksternog diska vidi interni disk, a to želim izbjeći.

Znači još jednom... Prilikom pokretanja OS-a sa eksternog diska, interni disk mu mora biti nevidljiv, odnosno potrebno je da eksterni disk nema nikakvu mogućnost pristupa internom. Kako to riješiti bez vađenja diska?

16 godina

-ponovo, wintogo. (pročitaj barem, upravo to radi.. lokalni disk je nedostupan, mada ja obično tražim suprotno).

problem je samo licenca win (i stalne MSove izmjene 'pravila', najava..)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 22:41 (ihush).
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ponovo, wintogo. (pročitaj barem, upravo to radi.. lokalni disk je nedostupan, mada ja obično tražim suprotno).

problem je samo licenca win (i stalne MSove izmjene 'pravila', najava..)

Oprosti, mislio sam da me nisi razumio.

Probao sam već jednom s tim, međutim nisam postigao nikakav rezultat. Probati ću ponovno...

Zahvaljujem!

11 godina
neaktivan
Windowsi na eksternom disku

Jučer sam se ponovno prihvatio ovoga pa mi je nešto palo na pamet.

Ako u disk managmentu interni disk stavim kao offline jesam li time riješio problem iz prvog posta, odnosno jesam li time spriječio bilo kakav pristup internom disku? Plus, ako u power managmentu namjestim da se disk gasi nakon par minuta neaktivnosti, time sprječavam da se interni disk vrti bez potrebe. Da/ne?

Zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 14:34 (Mackey).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windowsi na eksternom disku

-da, to je un/mountanje... diska, dok pod win imaš i slova, ako remuvneš slovo, disk-particija nije dostupna. Disk tad radi, ovisno o svojim power postavkama interno u disku-kontroleru.

npr wd-green se brzo gasi

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 18:55 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice