gdje da skinem sve potrebne drivere za rad kompa???imam windows 7 64bita.....Matična je msi x38 diamond,grafična je gforce 9600gt,,zvučna x-fi extreme audio isto msi edition...molim pomoć
Windows 7 pomoć
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.460
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na forumu ima dosta tema o Sedmici ,gdi se možeš informirati o tome!! Ali ,dobro pošto si nov na forumu OK.
Inače ,Sedmica će ti skinuti sve drivere tijekom instalacije ,jedino kaj će ti trebati su najnoviji driveri za grafičku.
Sve eventualno novije i bolje drivere možeš naći na stranicama proizvođača hardvera.
A na linkovima ovdje i ovdje možeš naći puno korisnih informacija i rješenja za eventualne probleme!!
ja sam skinuo windowse s neta,dali ima to kakve veze???
Ima! Ima mnogo verzija na netu ,a jako malo onih koje su u originalnom stanju ,kao s instalacijskog DVD-a. Većina je prerađivana ,''predaktivirana'' i svaka takva je potencijalno opasna jel se ne može znati kaj se sve ''autor'' dodal u nju. Koliko i koje trojance i crve ,naprimjer.
Jako puno ljudi po raznim forumima se javljaju s raznim trivijalnim problemima kojih na original Sedmici nema.
Primjer 1 : čovjek ju je skinuo ,uredno spržio .iso file na DVD ,a kad ono ,disk nije bootabilan.
Primjer 2 : nakon instalacije ,Internet Explorer se stalno samostalno pokreće i otvara neke XY stranice.
Primjer 3 : problemi s raznim hardverom ,koji je inače po defaultu podržan!
Zato treba biti jako pažljiv i razmisliti dali instalirati verziju skinutu s nekog torrenta ,često imenovanu kao FULL ,PREACTIVATED itd.
Jel kasnije će ,kad nešto neće raditi kak treba biti izjava tipa - to je sranje ,gore od Viste i slično!!
Ti si možeš pomoći samo s jednom stvari pošto već imaš skinutu verziju - provjeri dali je verzija koju imaš original.
Skini odavde i instaliraj Hashtab ,dodatak exploreru s kojim možeš provjeriti hash algoritme ,po kojima se može raspoznati kopija od originala.
Ovdje su hashevi za verziju na engleskom ,pa ako imaš takvu provjeri!!
Ako se ne poklapa ,znači da je instalacija prerađivana i ja ti savjetujem da ne riskiraš!!
Vjerovatno ima neka caka u operativnom sistemu kako bih ispravio problem. Imam na dva racunara i instalisana WIN 7. Na jednom od njih ovaj problem nemam. Radi se o tome da kad hocu na nekoj otvorenoj stranici, ili ako dodje na mail neka adresa za otvaranje web-a, klikom misa na nju, nece da je otvori. Dok na komjuteru koji nema ovaj problem, normalno otvara. Znaci mogu samo dobiti zeljenu stranicu kad otkucam adresu u rubriku internet explorera.Tako se desava i sa otvaranjem i neke slike-spota sa internet stranice. Vjerovatno je nesto iskljuceno, sto ne mogu da odgonetnem.