Pozdrav
Zanima me što točno radi TuneUP i dali šteti računalu ako je na TURBO MODE
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav
Pa to je program za optimizaciju windowsa koliko znam, što točno radi piše ti tu, a računalu ne šteti.
Tune Up utilities je program za kompletnu optimizaciju računala (čišćenje diska,defragmentacija istoga, čišćenje registry-a, uklanjanje ostataka i nepotrbnih datoteka, nudi mogućnost brisanja nepotrebnih datoteka datoteka s neta jednako kao i uklanjanja Restore Pointa ...Ima još mnošto mogućnosti kao naprimjer popravlajnje prećaca i sl.)
On je recimo all-in-one softwer za održavanje i optimizaciju računala ...Obzirom da nije besplatan mnogi su skloni skidati crackirane verzije s torrenta čiji je crack u većini slučajev malciozan. Zato kao alternativu predlažem besplatan advanced System care (http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html ) koji ima gotovo jednake mogućnosti...
Ne šteti ništa, ali većinu toga što on može možeš napraviti i sa besplatnim Ccleanerom ili glary utilities.
Tune Up utilities je program za kompletnu optimizaciju računala (čišćenje diska,defragmentacija istoga, čišćenje registry-a, uklanjanje ostataka i nepotrbnih datoteka, nudi mogućnost brisanja nepotrebnih datoteka datoteka s neta jednako kao i uklanjanja Restore Pointa ...Ima još mnošto mogućnosti kao naprimjer popravlajnje prećaca i sl.)
On je recimo all-in-one softwer za održavanje i optimizaciju računala ...Obzirom da nije besplatan mnogi su skloni skidati crackirane verzije s torrenta čiji je crack u većini slučajev malciozan. Zato kao alternativu predlažem besplatan advanced System care (http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html ) koji ima gotovo jednake mogućnosti...
I ja isto preporučam ASC 5 i CCleaner.Imam doma i Tune up 2012 i ASC 5 i oba mala štakora su dvosjekli mač istina ubrzaju ti kompjutor i to dosta ali ga i još više i uspore.Nakon što ih samo jednom pokreneš oboje ti se na start up-u pojavljuju regularno i to nekoliko verzija Tune up 2012 pogotovo pa ideš na task manager pa end process i nakraju se ideš zafrkavati u msconfig.Bolji ti je ACS 5 nego tune up u svakom slučaju iako to sve možeš sam napraviti u ms config.Acs pretežito 2 put mjesečno koristim za malware scan i security leaks i startup optimizer.
Pa naredbom run>msconfig>startup možeš odabrati programe koje ne želiš da se pokreću na startup-u tako da ne možeš reći da programi za optimizaciju usporavaju računalo
Pa naredbom run>msconfig>startup možeš odabrati programe koje ne želiš da se pokreću na startup-u tako da ne možeš reći da programi za optimizaciju usporavaju računalo
Vjeruj mi ekstenzivno sam proučavao oba programa i oboje nose više štete nego koristi.
Ali ne moraš vjerovati meni vjeruj svim ovim user reviewima http://fileforum.betanews.com/review/1054599376/1/view.Ne kažem da je Tune up ili ASC loš nipošto naime veoma su dobri ali samo ih jednom pokreni i vječito će ti stajati ne samo u start up već i u services i to nekoliko verzija plus kad se sve te verzije zbroje(naime svaka je oko 5.000kb)dolazi do brojke koja je velika kao i explorer.exe.Ako čovjeku ne smeta sporo paljenje samo da bi potrošio 5 minuta u msconfig i nakon boota i ponovno rebootao čak nekoliko puta.Jer naime otkrio sam da trebaš pogasiti svih tih mali milijun malih gadova da ne bi bilo pri slijedećem startup-u.Također tune-up je teški addware katkada čak i ako ga više puta ugasiš opet se pali sam od sebe.Dok sam od ASC 5 dobio lijepo iznenaneđenje da su mi se u svim browserima pretrege promijenle na poljske.Nakon što sam malo prčkao po url-u i sorceu skužio sam malu riječ iob,a pogodi što,iobit je tvrtka koja je napravila ASC 5,coincidence i think not.A ako mi još ne vjeruješ http://www.tomshardware.co.uk/forum/244549-39-does-tuneuputilities-2012-help.Vjeruj mi ja imam oba i to full i debelo sam požalio jedino držim tune up jer ima mogućnost restore point datoteka bez mijenjanja ičega a ASC 5 zbog malware scana i bolje briše privacy nego chrome po mome mišljenju nema velike razlike između full i trial verzija tih programa.Al ko voli nek izvoli ak hoće dodatne zajebancije u životu i smatra da mu vlada ne pruža već dovoljno toga.
Nikada nikoga ne podcijenjujem samo mi je bilo malo čudno sve to što si rekao da programi za optimizaciju usporavaju računalo..Ja uopće nisam primjetio da mi se računalo usporilo od kako sam instalirao ASC5 i Tune UP 2012 i nije ništa sporiji u odnosu na dan kada sam friško instalirao winows.
Nikada nikoga ne podcijenjujem samo mi je bilo malo čudno sve to što si rekao da programi za optimizaciju usporavaju računalo..Ja uopće nisam primjetio da mi se računalo usporilo od kako sam instalirao ASC5 i Tune UP 2012 i nije ništa sporiji u odnosu na dan kada sam friško instalirao winows.
Ne znam valjda je to subjektivno ja znam čim sam ih probao da sam bio lagano razljućen i potražio reviewe neki su lijepo govorili a neki ne.Znam zašto imamo različita iskustva ja imam prilično star kompjutor i malo ddr2 rama pa meni zauzeće services očito više škodi.
PS:Ono kad sam igrao na n00b kartu samo sam se zafrkavao i htio te malo preplašiti nemoj se ljutiti evo sad ću to pobrisati jer sad to gledam i mislim si koji seronja.
DALI MI NETKO MOŽE OBJASNITI KAKVU FUNKCIJU IMA PROGRAM DEAKTIVATOR U TUNE UP 2012,ŠTO JE TO USTVARI.
UNAPRIJE HVALA NA ODGOVORU.
Gasi pozadinske procese tog programa. Odlicna stvar!
Po meni - TUP12 više uspori PC nego što "ubrzava"-
Deinstalacija -> instalacija Ccleaner-a -> očistiti smeće iz Tempa i pročistiti registre + instalacija Defragler-a i defragmentacija C:\ particije.
Prikazuje mi pod Disable Windows Functions 6GB zauzeca i kad kliknem to je neki Hibernation file velik 6GB
Dali mogu obrisati to?