Dok mi se komp pali kako upaliti onaj prozor iz kojeg biraš odakle bih bootao?
Startup boot menu window
- poruka: 23
- |
- čitano: 14.634
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A cuj nije na svakom racunalu isto, najcesce sam viđao da se poziva sa F12. Ali kao sto rekoh nije kod svih isto, ovisi o biosu.
imam phoenix bios .. neka awarded edition..
Mislim da je F8.
F8 i trebao bi ti se pojavit izbornik. u mog frenda je Tab kad se pali znam da zvuci smjesno ali jest pritisne tab i pokaze mu se izbornik bootanja ima lijep bios nesto crno sa mocnom plavom bojom :) u svakom slucaju ako nemogne to pritisni del udji u bios i na advanced bios features/boot sequence i promjenis. Ali nije na svakoj ploci isto
ne pojavljuje mi se taj izbornik nikako :(
Može li biti da je isključen?
ne pojavljuje mi se taj izbornik nikako :(
Može li biti da je isključen?
koliko znam nemoze biti iskljucen ali to pritisces odmah po paljenju racunara probaj ono pred kraj prije nego bios slika ili informacije nestanu. F8 ili F10
Dok ti racunalo obavlja POST pritisci F8.
Ne radi..
Probaj stiskati Del
Probaj stiskati Del
to sam mu i ja rekao gore u postu. najbolje da ga stiska stalno dok se ne pojavi
@ TopBugovac
Koju MBO imas, posto ovo sto si napisao u profilu nema smisla bas previse:
"Cipset na maticnoj ploci: AMD 760G/780G/780V/785G/790GX/890GX, AMD K10"
I...koji je chipset u igri kada si nabrojao more chipseta?
Uostalom nema veze, stisci DEL kada se pojavi post screen i to je to...nema previse mudrolije...ako nece sa DEL restartaj komp i probaj F8 (makar mi je cudno da je F8 posto sa F8 inace ulazis u Safe mode)....ako nece to, opet restart i udari F12.
Ovo da nece, jednostavno nije moguce...nema nece, u BIOS (UEFI) moras moci uci.
Dok mi se komp pali kako upaliti onaj prozor iz kojeg biraš odakle bih bootao?
uzmi program AIDA64 i provjeri koja ti je verzija biosa da pokusamo sa tom metodom ako se da ista rijesit
Uostalom nema veze, stisci DEL kada se pojavi post screen i to je to...nema previse mudrolije...ako nece sa DEL restartaj komp i probaj F8 (makar mi je cudno da je F8 posto sa F8 inace ulazis u Safe mode)....ako nece to, opet restart i udari F12.
Ovo da nece, jednostavno nije moguce...nema nece, u BIOS (UEFI) moras moci uci.
--Sa F8 se u safe mode ulazi nakon posta i to je inace tako, al opet to bi bilo do sistema :).
udi na bios i odi u biosu na boot i odaberi scega oces prvo bootat
to sam mu ja vec 2 puta ponovio
@ivan- kako sam svatio tvoj odgovor. ali nemoze biti do sistema covjek hoce onaj izbornik kad se pali racunar da nemora uvjek ici u bios i postavljat taj izbornik je jako mal i pokaze samo uredjaje sa kojih trenutno moze da boota
ili F14?
:D
Probaj stiskati Del
to sam mu i ja rekao gore u postu. najbolje da ga stiska stalno dok se ne pojavi
upali mi se BIOS
edit: ne radi ni jedna tipka... od F1 do F12.. TAB, DEL, Shift,..
Naziv matične ploče Abit NF7-S2(G)
Onda kad odem na Chipset piše mi:
Northbridge nVIDIA nForce2 Ultra 400 (Crush18)
A za Southbridge Trial Version(Znači treba mi kupljena verzija..)
Tip Award BIOS-a Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
jel to to?
Probaj stiskati Del
upali mi se BIOS
jel to to?
Zašto onda u biosu ne staviš?
udi na bios i odi u biosu na boot i odaberi scega oces prvo bootat
to sam mu ja vec 2 puta ponovio
@ivan- kako sam svatio tvoj odgovor. ali nemoze biti do sistema covjek hoce onaj izbornik kad se pali racunar da nemora uvjek ici u bios i postavljat taj izbornik je jako mal i pokaze samo uredjaje sa kojih trenutno moze da boota
Pa dobro, jel ja pricam kineski mozda. Dobro znam sta je boot menu, nemos se ovdje sporazumit s nikim. Pa ak vec neznas cim se poziva uzmi malo prolistaj po netu, pa i da ne nađes sto trazis jedan od F tipki je, moze jos jedino bit esc il tab. Neki kazu da je F8 dok neki kazu da je F11. I koliko znam sa F8 se u safe mod ulazi NAKON posta.
Probaj stiskati Del
upali mi se BIOS
jel to to?
Zašto onda u biosu ne staviš?
izvinjavam se zbog veceg citata.@netko netkovic_ koliko sam ja njega skuzio on hoce izbornik bez stalnog ceprkanja po bios postavkama znaci kad prikljuci neki drugi bootabilan uredjaj da odmah iz brzog izbornika za boot, boot-a racunar. znaci na laksi nacin da ne mora otici u bios postavit uredjaj i restartovat i da mu se nakon boot-a, boota- onaj uredjaj koji je bio 1 boot device u biosu.malo je komplicirano neznam hocete li svatit.ali autoru ove tem kazem: moguce je da maticna ne podrzava taj izbornik. Nisam mogao puno toga naci o njoj na netu osim nekog updatea koji je kao "kritican" za taj bios da bi novi uredjaji radili. taj proces updatea biosa je veoma rizican stoga ako nezznas sta radis nemoj radit ako ti padne na pamet da to pokusas. Isto je kao i u mene nemogu nigdje taj izbornik pokrenut iako imam zadnju verziju bios-a. da objasnim nacin preko kojeg mislim i da ne zelis raditi vec na brzi nacin hoces. Evo preko biosa
Otvoris bios otidjes u advanced bios features/boot sequence/first boot device u njega postavi uredjaj preko kojeg hoces bootati i save settings and restart. Kod nekih ploca je drugaciji postupak
Da Flasham BIOS?
Problem riješen!
Tipka je F3
ne znam kako.. jer sam pokušao i prije a nije uspilo :)