Rucno podesavanje ventilatora

poruka: 2
|
čitano: 453
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Rucno podesavanje ventilatora

Pozdrav svima,
da li još neko koristi SpeedFan za podešavanje ventilatora.
Dugo vremena ga koristim uz MSI Aferburner, za podešavanje ventilatora procesora i da kućišta.
Skoro sam našao tutorijal da SpeedFan automatski povećava brzinu ventilatora prema podesenoj krivulji. Medjutim, problem je što ventilator nekada sam ode do 100% iako temperature nisu visoke, i prema krivulji npr treba da bude 60%.
Prema tome sam postavio da i ventilator graficke automatski podešava prema krivulji, ali isti se problem javlja i sa grafičkim ventilatorom, npr čim temperatura predje 50C, ventilator ide na 100%, Što je veoma bucno jer imam referentni model graficke.
Ima li još neko iskustva sa sličnim problemom, mada nije neki problem.

Da li koristite jos neki programi za podešavanje brzine ventilatora.

EDIT: Problem je riješen. Izvinjavam se na bespotrebnom dizanju teme. Zaboravio sam postaviti "Warning temperature", koja automatski ventilatore postavi na 100% kada komponenta dostigne tu temperaturu, tako da je potrebno samo pomjeriti tu granicu :D

Da, upravo to mi je pravilo problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 18:13 (MrRango).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Rucno podesavanje ventilatora
Mislim da dublje u postavkama imaš za namistiti kad temp ide na 100%. Po defaultu je namišteno kad dođe do odredene temp vent ide na 100%. Komp mi je trenutno nedostupan pa ne mogu vidit al malo pogledaj pa ćeš naći.
Zadar živi vječno!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice