Program files folder

poruka: 14
|
čitano: 7.233
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Program files folder

dakle zanima me samo jedna stvar...

dakle napravija san 3 particije na kompu

1 samo za win xp

1 samo za folder program files (igre i programi)

1 za arhivu (slike, filmovi,muzika...itd)

pa me samo zanima jel mogu ja ikako izbrisat folder program files sa :C diska jer sam ga vec prebacia na tu posebnu particiju na koju instaliravam programe....

naime kad sam ga isa izbrisat nece ,javlja da je koristen od drugog korisnika ili programa iako se jnijedan program ne vrti u pozadini)

jel jedino rjesenje da imam 2 program filesa? 1 na odvojenoj particiji di su svi programi instalirani i ovaj jedan na primarnoj :C di stoji samo za ukras...

( i svaki program onda koji instaliravam moram rucno premjestat da se instalira na tu posebnu particiju )

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Program files folder

a zasto si program files stavio na posebnu particiju?

ne vidim sta si time dobio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Program files folder

pa to da mi na jednoj particiji budu samo vindowsi....

brze je i samim tim sta stavljam programe na posebnu particiju dajem samom OS da normalno "disu", manja mogucnost fragmentacije...itd

ugl samo me zanima jel mogu ja izbrisat taj program files folder s primarne particije ili ne?

nista posebno...samo me nervira sta imam 2 foldera program files ( iako sam ovaj na drugoj particiji moga nazvat kako ocu )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Program files folder

možeš napraviti default program files folder u registryu:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion

Klikni na ProgramFilesDir i upiši mjesto gdje instalira.

Jesi na to mislio?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Program files folder
djdomi kaže...

možeš napraviti default program files folder u registryu:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion

Klikni na ProgramFilesDir i upiši mjesto gdje instalira.

Jesi na to mislio?

s ovime cu dobit da nemoram automatski birat di ce mi se koji program instalirat nego ce po defaultu di stavim instalirat svaki prog????
pa vidis jako korisno...to ce mi trebat .. fala :D
a osim toga tija bi i skroz izbrisat program files sa primarne :C particije jer sam ga kopira na zasebnu particiju...pa ako se moze...

EDIT:...nema mi tamo taj ProgramFilesDir ... :(
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 17:34 (nemesis777).
17 godina
neaktivan
Program files folder

bude ti error nakon desnog klika>delete?koji ako je?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Program files folder

ne nego mi javi da je taj folder koji ocu izbrisat vec koristen od strane drugog programa...iako nijedan program ne radi u pozadini ni nista....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Program files folder

-koristi npr. TweakUI ili sl. za takve stvari, on 'muvne' spec.folder pa nemaš brisanja.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nemesis777 kaže...

ne nego mi javi da je taj folder koji ocu izbrisat vec koristen od strane drugog programa...iako nijedan program ne radi u pozadini ni nista....

ako je jedan program napisan u erroru odi u task manager i prekini njegov proces.
17 godina
neaktivan

ne možeš obrisati program files sa sistemske particije, jer su tu instalirani internet explorer, movie maker, media player itd. taj program files ostavi kako jest. a sve ostale programe instaliraj u program files na drugoj praticiji

17 godina
Re: Program files folder
nemesis777 kaže...

dakle zanima me samo jedna stvar...

dakle napravija san 3 particije na kompu

1 samo za win xp (tu je meni Windows 7 64bit)

1 samo za folder program files (igre i programi) (tu hoću da mi se budući programi instaliraju)

1 za arhivu (slike, filmovi,muzika...itd)

Da ne otvaram novi post, nadovezati ću se...

Da li ima kakav program kao TweakUI (on je više za XP, ako se ne varam) da foldere Program Files (32 i 64 bitni) od Windows 7 64bit prebaci na drugu particiju,

tako da mi prilikom instalacije novih programa ne pita za putanju tj. da ne moram mijenjati putanju instaliranja?

Da li mi se isplati prebaciti i kompletni "Users" folder (skriveni) na drugu particiju i kako to učiniti?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 7:27 (Matozan).
18 godina
Program files folder

Da si malo bolje pročitao temu shvatio bi da je stvar slična kao i na xp-u, te bi uz dvije sekunde googlanja došao do rješenja

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D

0 0 hvala 0
17 godina
Program files folder

Sva ta premještanja sistemskih foldera destabiliziraju računalo i nisu preporučljiva. Samo nekima od vas je lakše reinstalirati windowse nego pojesti jabuku. Bitni su "goli" windowsi i da igre rulaju....{#}

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Program files folder
BlackMoon kaže...

Sva ta premještanja sistemskih foldera destabiliziraju računalo i nisu preporučljiva. Samo nekima od vas je lakše reinstalirati windowse nego pojesti jabuku. Bitni su "goli" windowsi i da igre rulaju....{#}

Neznam, kod mene uglavnom sve radi ok. Windowsi su na jednoj particiji, program files na drugoj, a my documents na trećoj. Ovo mi posebice koristi kod reinstalacije winsa, jer ne moram sve backupat, nego samo nešto što je na particiji od windowsa, ako ima potrebe. A i ostaju mi svi programi i igre, tj. znam koje sam imao :D, pa ih onda samo pregazim novom instalacijom ako ih ponovo trebam, a ak smatram da su višak, obrišem.

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice