Problem sa usbom!

poruka: 8
|
čitano: 3.386
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Problem sa usbom!

Imam jedan iritantan problem. Bilo kaj da spojim na komp usbom Xp(SP2) me trazi drivere za to, ono found new hardware. Spojim citac kartica on me trazi drivere... onak :S. I tako za sve. Neznam jel je problem u Windowsima ili mozda u maticnoj (nForce2). Molim vas ako mi neko moze pomoc lomim se oko ovog vec duze vrijeme i nikak ne uspjevam!!! :((

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 1:44 (Bazinga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa usbom!

-a problem je? OS te mora tražiti driver za novi uređaj. To je Plug&Play.

Kad se driver instalira to je to. Istina nije driver uvjek potreban, možda samo pogrešno tumačiš poruku, jer OS može nuditi da pronađe drivere (ali to ne znači da ih nema).

Ako je driver jednom instaliran ali windowsi ponovo traže.. to može biti i problem tj. moguće da se vraća na posljednje ispravno stanje (restore).. ako je tako, treba vidjeti dali je registry ili sistem ispravan.

- izmijeni opcije u device manageru (system properties):

- da prihvaća samo certificirane drivere ali ostavi upozorenje

- always search drivers for new instaled hardware. (ovo je napamet, pa su nazivi vjerojatno drugačiji-slični).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Problem sa usbom!

da al zaboravio sam rec da on ne prepozna taj citac da mi onak izbaci da mogu vidjet kaj je na kartici, kopirat s nje itd... kuzis?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa usbom!

opet nejasno.. -dali čitač radi? Ili neki usb-flash disk, miš i sl. ?

-može biti kvar USB kontrolera, oštećen sys.dio (ili isključen-obrisan..).

-često (pogotovo stariji PC) USB nema dovoljno struje, vjerojatno nije USB-2.0 (nego 1.0-1.1) tad neki noviji uređaji koji rade samo na USB-2.0 moraju imati problema. Može se ugraditi PCI-kontroler za USB.

-btw, i update OSa bi bio poželjan, SP3 i sve ostalo.. previše kombinacija, za sad..

0 0 hvala 0
14 godina
ihush kaže...

opet nejasno.. -dali čitač radi? Ili neki usb-flash disk, miš i sl. ?

-može biti kvar USB kontrolera, oštećen sys.dio (ili isključen-obrisan..).

-često (pogotovo stariji PC) USB nema dovoljno struje, vjerojatno nije USB-2.0 (nego 1.0-1.1) tad neki noviji uređaji koji rade samo na USB-2.0 moraju imati problema. Može se ugraditi PCI-kontroler za USB.

-btw, i update OSa bi bio poželjan, SP3 i sve ostalo.. previše kombinacija, za sad..

citac radi, na tom usb portu radi mi za wlan adapter od kojeg sam instaliro drivere sto znaci da usb radi i gledo sam u biosu mi je na V1.1+V2.0 sto znaci da je usb v2.0 a i wlan adapter je v2.0 tako da je usb sigurno v2.0... tak da neznam, ja bi reko da je problem vrlo specifican jer mi je s takvim citacem(slicnim) prije pol godine sve radilo, al nije problem sa citacem na drugom kompu i laptopima radi bez problema... a mislim da SP3 nebi imo utjecaja(na drugom kompu na sp2 radi sve super)...

16 godina

-vjerojatno je problem u starenju i stabilnosti struje na USBu, možda neka opcija u BIOSu, ili restrat s priključenim uređajem pomogne. Važnije je da radi.

-spomenuto je i nforce2 (VGA ili MBO-chipset?). Neke serije chipova su bile problematične, provjeri dali ima neki novihji driver (ali male su šanse za popravak..)

-praktičnije rješenje je ugradnja novog USB-PCI kontrolera (cca 60kn).

14 godina

maticna je nvidia nforce2 400 - s driverima sam krv piso, najnoviji moguci su trenutno gore

ovo restartar s prikljucenim cu probat sutra al nekak mi se to ne cini

jel moze malo vise detalja za ovu ugradnju? jel to mogu sam napravit?

16 godina

usb... (nema slike) ušarafiš, upališ, driver, gotovo.

Restart s uređajem je zbog opcija u BIOSu, npr Auto/Legacy support, pa ponekad popravi stvar (samo za voltažu).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice