Move to na drugo mjesto

poruka: 23
|
čitano: 3.026
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Move to na drugo mjesto

Dali bi mi netko znao dati odgovor na pitanje kako da premještam datoteke i foldere sa jednog mjesta na drugo unutar iste particije, ali ne metodom copy-paste, već opcijom move, znači samo da premjestim na drugo mjesto?

Znači, kada se ide nešto premještat copy-paste metodom meni taj folder i datoteke koje sam prekopirao na drugu destinaciju ostanu na izvornoj i na novoj destinaciji, znači duplirano, problem je šta ja onda moram brisati te datoteke koje su ostale na izvornoj destinaciji, a to sa sobom povlači fragmentaciju, pogotovo ako su velike datoteke.

Mene zanima kako premjestit te datoteke i foldere na drugu destinaciju, ali bez brisanja onih isith na izvornoj destinaciji, znači nešto kao opcija Move to?

Hvala!

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Move to na drugo mjesto

Cut?

Ček malo. Prvo tražiš da makneš i da se maknu i izvorne a u slijedećoj rečenici želiš da ostanu?

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 15:49 (F1-IVO).

3 0 hvala 0
15 godina
Re: Move to na drugo mjesto
PCGamerX kaže...

Dali bi mi netko znao dati odgovor na pitanje kako da premještam datoteke i foldere sa jednog mjesta na drugo unutar iste particije, ali ne metodom copy-paste, već opcijom move, znači samo da premjestim na drugo mjesto?

Znači, kada se ide nešto premještat copy-paste metodom meni taj folder i datoteke koje sam prekopirao na drugu destinaciju ostanu na izvornoj i na novoj destinaciji, znači duplirano, problem je šta ja onda moram brisati te datoteke koje su ostale na izvornoj destinaciji, a to sa sobom povlači fragmentaciju, pogotovo ako su velike datoteke.

Mene zanima kako premjestit te datoteke i foldere na drugu destinaciju, ali bez brisanja onih isith na izvornoj destinaciji, znači nešto kao opcija Move to?

Hvala!

A da koristiš cut umjesto copy?

16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Cut?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 15:50 (vlad0).
15 godina
neaktivan
Mislio sam kako prekopirati datoteke na drugo mjesto bez da mi te iste datoteke ostanu na izvornoj destinaciji, znači da se samo premjeste negdje drugdje, ali da te iste datoteke ne ostanu na izvornom mjestu, znači da nemam iste datoteke na dvije destinacije?
Gaming is Life!
17 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
Mislio sam kako prekopirati datoteke na drugo mjesto bez da mi te iste datoteke ostanu na izvornoj destinaciji, znači da se samo premjeste negdje drugdje, ali da te iste datoteke ne ostanu na izvornom mjestu, znači da nemam iste datoteke na dvije destinacije?

Onda CUT i vozi.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
neaktivan
Niste me skužili, al dobro, snać ću se ;)
Gaming is Life!
16 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...

Označi direktorije / datoteke koje želiš premjestiti, desni klik na selekciju i odaberi Cut. Nakon toga na novoj lokaciji desni klik i odaberi Paste. {#}

U čemu je problem?

16 godina
PCGamerX kaže...

Dođeš do datoteke/mape, desni klik, CUT, i odeš tamo gdje tribaš te datoteke premjestit > PASTE.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
15 godina
neaktivan
OK, to je to, nisam znao točno šta Cut znači, trebali su napisat Move To da bude jasnije :)
Gaming is Life!
16 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
OK, to je to, nisam znao točno šta Cut znači, trebali su napisat Move To da bude jasnije :)

Jesi ikada koristio npr. neki štajaznam tekst editor? Isti princip. Kao uostalom i u bilo kojoj drugoj Windows aplikaciji...

17 godina
Move to na drugo mjesto

Možeš dodati naredbu "Move to Folder" u izbornik koji dobiješ pritiskom na desnu tipku miša.

1. Otvoriš Notepad

2. Zaljepiš:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}]

3. Snimiš kao npr. moveto.reg

4. Pokreneš moveto.reg

Ili ako ti je jednostavnije preuzmeš gotovu datoteku ovdje:

Add Copy To / Move To on Windows 7 or Vista Right-Click Menu 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 16:09 (klimama).

0 0 hvala 4
16 godina
protjeran
PCGamerX kaže...

Move to pa  Here.

Meni je Izreži pa Zalijepi sasvim razumljivo.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
15 godina
neaktivan
klimama kaže...

Možeš dodati naredbu "Move to Folder" u izbornik koji dobiješ pritiskom na desnu tipku miša.

1. Otvoriš Notepad

2. Zaljepiš:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}]

3. Snimiš kao npr. moveto.reg

4. Pokreneš moveto.reg

Ili ako ti je jednostavnije preuzmeš gotovu datoteku ovdje:

Add Copy To / Move To on Windows 7 or Vista Right-Click Menu 

Dali je to isto kao i opcija Cut?

Ima kakvih razlika ili je to samo zbog ukrasa taj Move to Folder?

Gaming is Life!
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 16:25 (PCGamerX).
17 godina
PCGamerX kaže...

Dali je to isto kao i opcija Cut?

Ima kakvih razlika ili je to samo zbog ukrasa taj Move to Folder?

Rezultat je isti.

"Move to Folder" mi je praktičniji kada prebacujem veći broj datoteka u određeni folder, jer samo prvi put moram "pronaći" taj ciljni folder u Windows Exploreru, a za svaki idući put mi najprije ponudi premještanje u taj folder.

Zgodno dođe kada npr. prebacujem samo odabrane datoteke, koje se nalaze na više lokacija na računalu, u neki određeni folder ili na USB.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 16:44 (klimama).
15 godina
neaktivan
Koja bi onda bila svrha upotrebe Copy opcije?

Mislim, ako Cut bez problema premješta datoteke i foldere, čemu bi onda služio Copy?

Mislim da je isti princip...
Gaming is Life!
15 godina
PCGamerX kaže...

Mislim, ako Cut bez problema premješta datoteke i foldere, čemu bi onda služio Copy?

Što ako nekome ideš stavit neki film na usb, ako prebaciš s cut ti ga više nemaš na kompu

17 godina
neaktivan
PCGamerX kaže...
čemu bi onda služio Copy?

A čemu služi kopirka?

16 godina
PCGamerX kaže...

Sorry Ivo na off al moro sam :)

LoL nick: Strongtoni R.I.P EP
17 godina

PCGamerX kaže...

- premještanje nije isto što i kopiranje. Upravo move to i znači, jednako kao i cut (izreži..).
Copy i Cut su početne naredbe, bez Pastea se ništa ne desi (nema kopiranja, pa je zapravo Paste ono što bi se na prvi pogled pomislilo za Copy).
Sam Copy zapravo ne kopira (ponekad da, u clipboard..), to radi Paste.

Cut-Copy-Paste je popularniji od (izumrlog) ALT+CTRL+DEL pogledaj kratice u bilo kojem meniju file managera, notepada, worda.. i vidi koji simboli se koriste za kratice; X-škare=Cut, C-copy, V-paste. Uz stari DOSovski CTRL/shift+insert. Uz minimalni eng. trebalo bi biti dovoljno razumljivo.

-postoje obje naredbe Cut i MoveTo, postoji i npr 'nortoncommander' stil file managera gdje je to logično s dva prozora, uobičajeno F5=Copy, F6=Move. Tad je to naredba jednom tipkom, tj nema Pastea nego se podrazumijeva da je to drugi prozor. Upravo to (odredište). Kod običnog file managera s jednim prozorom moramo prvo 'pronači', pokazati kompijuteru i reči mu ''tu zaljepi-kopiraj''. Ako to radiš mišem, tad je također u jednom kliku (prenošenje s mjesta A na mjesto B) i podrazumijeva se move ako je unutar jednog logičkog diska, dok između dva logička diska radi automatski copy.

- Ili (već spomenuto) uz par postojećih foldera u SendTo, može se dodati bilo što, pa i neki svoj folder (tako ga ne moraš tražiti, kao USB, MyDocuments, floppy-CD ... itd.).

-btw, kompliciraš. (pa moram i ja malo) zapravo su to naredbe (ili način korištenja) slične vožnji bicikla.. teorija nije od koristi, sjedni i vozi. Pa napravi neki txt file na desktopu i nosi ga mišem ili kopiraj-movaj.. bit će ti jasno isti tren. Kao i podsjetnik da je između dva diska=copy (ne move) ako to radiš mišem.
... enivej, klikni neki file (ili folder) desni klik, pročitaj malo u ponuđenom popupu navedene stavke... vidjet ćeš da su sve naredbe tu, na dohvat desnog klika ili malog prsta (na tipkovnici).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 0:57 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

PCGamerX kaže...

- premještanje nije isto što i kopiranje. Upravo move to i znači, jednako kao i cut (izreži..).
Copy i Cut su početne naredbe, bez Pastea se ništa ne desi (nema kopiranja, pa je zapravo Paste ono što bi se na prvi pogled pomislilo za Copy).
Sam Copy zapravo ne kopira (ponekad da, u clipboard..), to radi Paste.

Cut-Copy-Paste je popularniji od (izumrlog) ALT+CTRL+DEL pogledaj kratice u bilo kojem meniju file managera, notepada, worda.. i vidi koji simboli se koriste za kratice; X-škare=Cut, C-copy, V-paste. Uz stari DOSovski CTRL/shift+insert. Uz minimalni eng. trebalo bi biti dovoljno razumljivo.

-postoje obje naredbe Cut i MoveTo, postoji i npr 'nortoncommander' stil file managera gdje je to logično s dva prozora, uobičajeno F5=Copy, F6=Move. Tad je to naredba jednom tipkom, tj nema Pastea nego se podrazumijeva da je to drugi prozor. Upravo to (odredište). Kod običnog file managera s jednim prozorom moramo prvo 'pronači', pokazati kompijuteru i reči mu ''tu zaljepi-kopiraj''. Ako to radiš mišem, tad je također u jednom kliku (prenošenje s mjesta A na mjesto B) i podrazumijeva se move ako je unutar jednog logičkog diska, dok između dva logička diska radi automatski copy.

- Ili (već spomenuto) uz par postojećih foldera u SendTo, može se dodati bilo što, pa i neki svoj folder (tako ga ne moraš tražiti, kao USB, MyDocuments, floppy-CD ... itd.).

-btw, kompliciraš. (pa moram i ja malo) zapravo su to naredbe (ili način korištenja) slične vožnji bicikla.. teorija nije od koristi, sjedni i vozi. Pa napravi neki txt file na desktopu i nosi ga mišem ili kopiraj-movaj.. bit će ti jasno isti tren. Kao i podsjetnik da je između dva diska=copy (ne move) ako to radiš mišem.
... enivej, klikni neki file (ili folder) desni klik, pročitaj malo u ponuđenom popupu navedene stavke... vidjet ćeš da su sve naredbe tu, na dohvat desnog klika ili malog prsta (na tipkovnici).

E to ja zovem odgovorom i pravim objašnjenjem. Hvala ti ihush {#}

Gaming is Life!
15 godina
neaktivan
Ma znam ja sve to, ali prvi puta mi je trebalo da nešto premjestim pa nisam točno znao kako se zove opcija za to, u svakom slučaju hvala!
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan

Ili si jednostavno otvori dokument di ti se nalazi taj podatak i dokument di ga želiš premjestiti.Ako je premještanje na istoj particiji tada če se podatak premjestiti u ovu novu datoteku a iz stare če nestati xDD

MCentarM
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice