Znaci kad mi se PC ide bootati pise mi ova poruka.Ja sam se malo igrao sa OC-om, kad sam zavrsio isao sam vartiti default postavke.Restartao sam PC i slucajno nisam uspio otici u bios, pojavila mi se opcija biranja OS-a, ali ja sam samo htio u EFI, pa sam stisnuo esc, otisao u EFI, vratio default sve i kad se isao bootati doslo je ovo.U EFI-ju mi pise da svi diskovi rade i optika (bar tako mislim), Pokusao sam u BIOS-u staviti primary Boot na CD/DVD, stavio sam Win 7 u DVD i opet nista.Jeli znate kako ovo rijesiti, bilo bi dobro da nemoram reinstalirati windowse, ali najbitnije mi je samo da proradi.Jeli ima neke sanse da je nesto otislo kvragu jer sam OC-ao na 1000/1400 grafu, a proc na 4.7?
Missing operating sysem_
- poruka: 9
- |
- čitano: 1.703
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Provjeri da ti nije prebacio sa AHCI na ide ili native ide kad si učitao defaultse u biosu, provjeri da su svi sata kanali uključeni i setirani kao AHCI.
Ako neće ni nakon toga namjesti bootanje sa dvd-a, i onda stavi win7 dvd i napravi repair.
kada upalim komp na ekranu mi se pojavi stranica gde piše da pokrenem u safe mod,normal wind.....ali kako god da ga pokrenem uvijek se vrati na ovu stranicu znate li možda kako da ga pokrenem
Evo rijesio sam problem.Problem je nastao kad sam stavio default BIOS, pa mi se iz RAID moda prebacilo u IDE, zato nije moglo pokrenuti boot sa HDDa.
kada upalim komp na ekranu mi se pojavi stranica gde piše da pokrenem u safe mod,normal wind.....ali kako god da ga pokrenem uvijek se vrati na ovu stranicu znate li možda kako da ga pokrenem
Može biti dosta uzroka, ali nekako mi je najvjerojatnije da će biti samo softwerski problem sa winsima. S obzirom da neznam ama baš ništa o tome kada, kako, nakon čega, uslijed čega itd, se to dogodilo najbolji svajet koji ti mogu dati je da napraviš clean install winsa.
A ako ne želiš možaš nam tu malo tj puno detaljnije opisati što i kako je prethodilo tom trenutnom stanju.
juče ujutro je komp normalno upaljen i ugašen kasnije posljepodne kad se išao ponovo upalit nije htio stamo stoji ova stranica
juče ujutro je komp normalno upaljen i ugašen kasnije posljepodne kad se išao ponovo upalit nije htio stamo stoji ova stranica
OK, kad pitam detalje, onda mislim da mi kažeš da li si išta novo instalirao unutar zadnjeg dana ili dva, makar i samo neki update, da li je bilo ikakvih neobičnih pojava au radu, bilo što izvan normale...čak i najmanje sitnice. Ili ako nije bilo baš ničega da m ikažeš da je bilo baš sve kao i uvijek.
imam antivirus NOD koji se sam obnavlja kad se spoim na net osim toga sve je bilo baš kao i uvijek.
imam antivirus NOD koji se sam obnavlja kad se spoim na net osim toga sve je bilo baš kao i uvijek.
A čuj, ako u safe mode ne možeš, ako sa recovery consolom ne znaš radit, onda ti ostaje samo reinstall.
Ali obavezno probaj kako sam već rekao pokrenut startup repair sa DVDom win7 u kompu kod boota.