Kako instalirati windows 7 na usb stick

poruka: 10
|
čitano: 14.562
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav 

Znači kako da stavim windowse 7 na usb od 32 gb i da ih kompjuter boota umjesto hard drivea

Jeli bi išlo ako napravim virtualnu mašinu i s nje omiram sistemski disk na usb?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako instalirati windows 7 na usb stick
cctv kaže...

Pozdrav 

Znači kako da stavim windowse 7 na usb od 32 gb i da ih kompjuter boota umjesto hard drivea

Jeli bi išlo ako napravim virtualnu mašinu i s nje omiram sistemski disk na usb?

Hvala!

Nikako.

12 godina
neaktivan

I da uspijes to nebi to drzalo dugo vodu jel bi ti kihnuo usb brzo.

Regen Servis Reball Akcija 250kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...
cctv kaže...

Pozdrav 

Hvala!

Nikako.

- pogrešno. Istina, teško i odgovor prelazi granice forumskih pravila.

npr Win8 uvodi WinToGo (virtualizacija ispod haube koja omogućuje takvu stvar), može ali je zbog MSove politike licenca neizvedivo za normalne (legalne) licence odnosno windowse, odnosno prosječnog juzera i potrebnu opremu. Npr VHD je moguć za win7 ali to nije pravi boot u OS kao za win8, dok je izrada minPE van teme i korisnosti (namjerno onemogućen konstantan rad npr 72 gašenje, free OS kao neka linux distra dozvoljava sve).

-npr win klasično ne dozvoljava install na removable medij, ali se disk može modificirati (oznaka) i pretvoriti u 'normalan' disk, razni bootmanageri-loaderi također mogu pomoći.

-u pitanju je spomenuta i VM. PC-hardware ili VM je za OS zapravo jednak, instalirana sedmica u VMu (VHD) se može kopirati na bilo koji medij ''samo'' treba kreirati i boot koji će to dozvoliti tj upaliti OS i imati verziju koja to dozvoljava.

(zaobilaženje ograničenja nebi bilo u skladu s forumom.. zato nema odgovora 'kako' ali google možda zna).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Nije ilegalno pitati kako da prebacim izmjenjivi disk u lokalni i da ga pritom instalacije windows nalazi.

Inače to bi trebala biti neka jeftina verzija ssd jer stick i ssd imaju isti princip rada ako se ne varam.

16 godina
cctv kaže...

Nije ilegalno pitati kako da prebacim izmjenjivi disk u lokalni i da ga pritom instalacije windows nalazi.

Inače to bi trebala biti neka jeftina verzija ssd jer stick i ssd imaju isti princip rada ako se ne varam.

Nabavi kućište (ili vanjski disk) sa eSATA portom i radi šta hoćeš s njim.

Postoje čak i eSATA stickovi.

eSATA - USB3 combo eSATA - USB3 combo

Ali ,bez nekog vida virtualizacije ,ta Sedmica će raditi SAMO na onom PC-u na kojem je napravljena instalacija.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Ali ,bez nekog vida virtualizacije ,ta Sedmica će raditi SAMO na onom PC-u na kojem je napravljena instalacija.

-točno. Tj neće raditi na drugom hardwareu, zbog licence. (zato je besmisleno to izvoditi za normalno korištenje, tj gubi se portabilnost kao osnovni razlog).

-na post iznad, nije nedozvoljeno pitati (nema ilegalnih tema ili pitanja), ali odgovor je licenca ili zaobilaženje.. pa zato.

12 godina
neaktivan

Evo našao sam kakvo takvo rješenje na youtubeu pa ako neko zna može li mi malo pojasniti:

16 godina
cctv kaže...

Evo našao sam kakvo takvo rješenje na youtubeu pa ako neko zna može li mi malo pojasniti

-sve je objašnjeno u videu (i txt). Ako taj video nije dovoljan, tad nemoj to ni pokušavati. btw, pazi s diskpartom, clean ..

-'samo mali problem', 16GB (14GiB) nije dovoljno, minimum je 20GB (tj 32GB stik).

-tako se dobije ručno poluinstaliran OS (kao kupljen s PCjem, preinstall) koji se prvim paljenjem dovršava. Za rad je zato potrebno još nešto mjesta.

-ne koristiti jeftikaner flash disk, R/W mora biti cca 20-30MBs inače je neupotrebljiv. Za Wintogo postoji par certificiranih, to je jedan od uvijeta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 22:37 (ihush).
12 godina
neaktivan

Samo me zanimalo stručno mišlenje o tutorijalu jer me bilo strah da ne obrišem windowse sa svog pc-a 

Puno hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice