Kako instalirati drivere (sve od jednom)

poruka: 15
|
čitano: 29.592
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam problema sa traženjem sotware točnije drivera nakon instalacije sustava...(prijateljima i poznanicima instliram operativne sustave)

Najčešće nemaju potrebne drivere za njihov kompjuter pa me sad zanima da li netko zna neki dobar program koji pronađe koji driveri nedostaju te ih sam instalira.

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako instalirati drivere (sve od jednom)

Niti jedan imaš one driver detective itd.koji se em plačaju em ne valjaju.Win 7 ih nađe solo i ima integriran update driver service, a za xp ja recimo koristim ovu metodu.Aida extreme program za prepoznavanje komponenti ako osoba ne zna kaj je unutra i google (copy paste) za drivere.Najbolja i najbrža metoda po meni.I još jedan ljepi trik-kad im poskidaš/instaliraš sve sprži im to na cd za ubuduće(jer znaš da će te zvat opet kad-tad)

17 godina
noob4 kaže...

Win 7 ih nađe solo i ima integriran update driver service, a za xp ja recimo koristim ovu metodu.

Za windows XP je bitan samo pristup internetu, dakle, driver za mrežnu - Windows update također nudi instalaciju drivera i na Windows XP sustavu.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan
TNT kaže...
dobar program koji pronađe koji driveri nedostaju te ih sam instalira.

Device Doctor.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan

Double driver - pokreneš ga prije reinstala sustava i onda samo odabereš koje želiš drivere i backupiraš ih na disk ili usb koji nećeš reinstalitrati ili formatirati, kasnije ga samo upališ (ima portable) i vratiš nazad drivere, piece of cake! najjednostavniji način...

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 9:21 (eterna luchar).
17 godina
neaktivan

Ako imas funkcionalan sistem ;)

:)
16 godina
neaktivan
ofskroz...
17 godina
neaktivan

Ili recimo imas funkcionalan sistem na neki nacin ali ti baca bsod. Uzrok driver. Ti backupujes i vratis na nov sistem i eto ti spektakla jovo nanovo ;)

Uvijek na cist sistem idu najnoviji driveri.

16 godina
logic kaže...

..Uvijek na cist sistem idu najnoviji driveri.

(točno) ili oni za koje se zna da pouzdano rade, jer za malo stariji HW nema bitnih razlika (pogotovo za XP proizvođači malo zabušavaju).

@ autor, ako već radiš nešto, nakon desetak različiih računala bi morao imati dovoljnu bazu svih potrebnih drivera.

-Automatika je praktična za masovnu proizvodnju identičnih računala. Programi kao DriveDetective su nepotrebni (rekao bi smeće, ali neću..).

Ako želiš biti dobar u svom poslu, moraš znati što si napravio, nije rješenje klik mišem i next. Ako znaš što radiš, znat ćeš i koji driver i kako ga nabaviti.

.. pa ako se time misliš baviti, radije posao obavi sam (ne neki wizard).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
dobro kažeš, ali to ja se nisam susr'o (što bi rekli stari) s tim problemom, a koristio sam i koristim DD, ali svakako treba obratiti pažnju na to što kažeš iako novi driveri nekada nisu najbolje riješenje...
17 godina
neaktivan
bitno rjedje nego (pra)stari.
16 godina
neaktivan

Ma naišao sam na tvrd orah...treba mi driver grafičke Ati mobility 9200 i nemogu nigdje da ga nađem... Imam ja i dvd sa puno drivera pa kad imam neki komp kojem bi mogli služiti ti driveri iskoristim ga al ovdje ne pomaže...

16 godina
neaktivan

Nije mi ništa pomogao..skino sam drivere al nije to to...

11 godina
neaktivan

Ja imam dobar cd za prepoznavanje drivera,dobio sam od prijatelja..Cd je na ruskom jeziku al je predobar jer nema problema u dosta slucaja nade drivere i to brzo...Rijetkost da ne nade,al je opet dobro sto vidim na njemu koji je driver pa ga lako mogu nac na netu,,,,

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
StarChild
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice