Pitao sam ovo pred neko vrijeme u već aktivnoj temi, al nitko ništa nije odgovorio, pa da probam svoj topic otvorit....... Koga god sam do sada pitao nije mi mogao odgovoriti na ta 2 pitanja.
Tek sam počeo raditi u InDesignu pa se još lovim malo po tome...
Izrađujem bookove koji se sastoje od po 6 do 7 chaptera.
Problem se javlja kad pokušam formirati oblik prikaza broja stranica. Uspio sam definirati da mi se za svaki chapter stranice počnu brojati od 1, ali nikako ne uspijevam dobiti da mi uz broj stranice piše i broj chaptera (u obliku 1-2, gdje je 1 broj chaptera a 2 broj stranice). Na isti taj način (chapter - page nr) brojevi stranica trebaju biti prikazan u sadržaju. Ima netko ideju kako to napraviti?
Drugi problem koji imam ( imam dojam da se radi o nekom bugu, ali možda sam i ja nešto fulao, pa da čujem vaše mišljenje) je slijedeći.
Kroz dokument mi se vuku 3 različita tipa naslova. U postavkama za sadržaj sam svaki tip stavio u poseban level, međutim level 2 mi u sadržaju uredno stavlja iznad levela 1. Ta 2 naslova nalaze se na svakoj stranici na istoj visini (naslov 1 poravnat sa desnim rubom stranice, a naslov 2 sa lijevim)......?!
Jel zna tko kako ovo izvesti?