pozdrav ekipi !
Evo ovako imam pitanje mozda 2-3. Kako sam naslov kaze radi se o ova dva programa koji imaju svrhu znaci vracanja podataka, a ja nailazim na jedan problem.
O cemu se radi: Znaci prilikom koristenja GetDataBack programa koji sam i inace prije koristio, dolazim da situacije da pronadjem sve fajlove koje zelim vratiti nazad, u ovom slucaju radi se o slikama. Problem nastaje kada su slike tj. folderi koji su vraceni nazad jednostavno prazni. Prazni kada kazem, mislim na to da u njima imaju sve slike ali niti jedna nema nista odnosno slika je prazna-crna iako ima svoju velicinu, dimenzije..itd.. (primjer slike cu staviti).
Buduci da nisam zadovoljan konacnim rjesenjem, istrazujem dalje... isprobao sam oko 10-ak alata i tek sa Recover My Files dolazim do donekle pravog rjesenja. Disk je stavljen na skeniranje i po zavrsetku idem pregledavati konacni rezultat. Na moje iznenadjenje sve slike su tamo, tj. klikom na sliku otvara mi se njen prikaz i vidim da je ona zaista onakva kakva treba biti i da postoji mogucnos da se ista spremi. Dok kod programa GetDataBack to znaci nije bio slucaj. Jedina moja zamjerka ovom programu sto mozete vidjeti i u slikama je ta, sto ovaj program koji mi znaci prikazuje slike i koji odradjuje posao bas onako kako treba ima malo glupavu organizaciju tj. ne prikazuje mi ljepo ime foldera i koliko ima slika ima u njemu, vec on to sve nekako baci u neki svoj folder lost files i to sve je pomjesano.
Naravno..., tko mari jos za to ako si u konacnici uspio doci do rjesenja i trazeni fajlova.
Moje konacno pitanje bi bilo... Dali ja nesto krivo radim za GetDataBack programom pa da iz tog razloga nemoze vratiti slike u orginalni oblik, ili je program Recover My Files toliko bolji kada moze odraditi taj posao bas onako kako treba. Volio bih cuti vasa iskustva ili mozda od nekoga dobiti nekakvo konkratno rjesenje ako ono postoji, koji je to razloga da GetDataBack nemoze meni napraviti to sto mi treba.
Hvala, na citanju i eventualnom konkretnom rjesenju !
napomena: diks sa kojega se izvlace podatci je na samom kraju snaga, te ima bad sectore.