GetDataBack vS Recover My Files

poruka: 7
|
čitano: 6.833
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav ekipi !

Evo ovako imam pitanje mozda 2-3. Kako sam naslov kaze radi se o ova dva programa koji imaju svrhu znaci vracanja podataka, a ja nailazim na jedan problem.
O cemu se radi: Znaci prilikom koristenja GetDataBack programa koji sam i inace prije koristio, dolazim da situacije da pronadjem sve fajlove koje zelim vratiti nazad, u ovom slucaju radi se o slikama. Problem nastaje kada su slike tj. folderi koji su vraceni nazad jednostavno prazni. Prazni kada kazem, mislim na to da u njima imaju sve slike ali niti jedna nema nista odnosno slika je prazna-crna iako ima svoju velicinu, dimenzije..itd.. (primjer slike cu staviti). 

Buduci da nisam zadovoljan konacnim rjesenjem, istrazujem dalje... isprobao sam oko 10-ak alata i tek sa Recover My Files dolazim do donekle pravog rjesenja. Disk je stavljen na skeniranje i po zavrsetku idem pregledavati konacni rezultat. Na moje iznenadjenje sve slike su tamo, tj. klikom na sliku otvara mi se njen prikaz i vidim da je ona zaista onakva kakva treba biti i da postoji mogucnos da se ista spremi. Dok kod programa GetDataBack to znaci nije bio slucaj. Jedina moja zamjerka ovom programu sto mozete vidjeti i u slikama je ta, sto ovaj program koji mi znaci prikazuje slike i koji odradjuje posao bas onako kako treba ima malo glupavu organizaciju tj. ne prikazuje mi ljepo ime foldera i koliko ima slika ima u njemu, vec on to sve nekako baci u neki svoj folder lost files i to sve je pomjesano.

Naravno..., tko mari jos za to ako si u konacnici uspio doci do rjesenja i trazeni fajlova.

Moje konacno pitanje bi bilo... Dali ja nesto krivo radim za GetDataBack programom pa da iz tog razloga nemoze vratiti slike u orginalni oblik, ili je program Recover My Files toliko bolji kada moze odraditi taj posao bas onako kako treba. Volio bih cuti vasa iskustva ili mozda od nekoga dobiti nekakvo konkratno rjesenje ako ono postoji, koji je to razloga da GetDataBack nemoze meni napraviti to sto mi treba.

Hvala, na citanju i eventualnom konkretnom rjesenju !

napomena: diks sa kojega se izvlace podatci je na samom kraju snaga, te ima bad sectore.

GetDataBack_info GetDataBack_info
GetDataBack_info2 GetDataBack_info2
Recover My Files_finalstage Recover My Files_finalstage
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 14:20 (destructor).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: GetDataBack vS Recover My Files
destructor kaže...

pozdrav ekipi !

Evo ovako imam pitanje mozda 2-3. Kako sam naslov kaze radi se o ova dva programa koji imaju svrhu znaci vracanja podataka, a ja nailazim na jedan problem.
O cemu se radi: Znaci prilikom koristenja GetDataBack programa koji sam i inace prije koristio, dolazim da situacije da pronadjem sve fajlove koje zelim vratiti nazad, u ovom slucaju radi se o slikama. Problem nastaje kada su slike tj. folderi koji su vraceni nazad jednostavno prazni. Prazni kada kazem, mislim na to da u njima imaju sve slike ali niti jedna nema nista odnosno slika je prazna-crna iako ima svoju velicinu, dimenzije..itd.. (primjer slike cu staviti). 

Buduci da nisam zadovoljan konacnim rjesenjem, istrazujem dalje... isprobao sam oko 10-ak alata i tek sa Recover My Files dolazim do donekle pravog rjesenja. Disk je stavljen na skeniranje i po zavrsetku idem pregledavati konacni rezultat. Na moje iznenadjenje sve slike su tamo, tj. klikom na sliku otvara mi se njen prikaz i vidim da je ona zaista onakva kakva treba biti i da postoji mogucnos da se ista spremi. Dok kod programa GetDataBack to znaci nije bio slucaj. Jedina moja zamjerka ovom programu sto mozete vidjeti i u slikama je ta, sto ovaj program koji mi znaci prikazuje slike i koji odradjuje posao bas onako kako treba ima malo glupavu organizaciju tj. ne prikazuje mi ljepo ime foldera i koliko ima slika ima u njemu, vec on to sve nekako baci u neki svoj folder lost files i to sve je pomjesano.

Naravno..., tko mari jos za to ako si u konacnici uspio doci do rjesenja i trazeni fajlova.

Moje konacno pitanje bi bilo... Dali ja nesto krivo radim za GetDataBack programom pa da iz tog razloga nemoze vratiti slike u orginalni oblik, ili je program Recover My Files toliko bolji kada moze odraditi taj posao bas onako kako treba. Volio bih cuti vasa iskustva ili mozda od nekoga dobiti nekakvo konkratno rjesenje ako ono postoji, koji je to razloga da GetDataBack nemoze meni napraviti to sto mi treba.

Hvala, na citanju i eventualnom konkretnom rjesenju !

napomena: diks sa kojega se izvlace podatci je na samom kraju snaga, te ima bad sectore.

Prije svakakvog izvlacenja pokusaj napravit image diska.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
ako je bad sector direkt usred fajla a nema nacina za obnoviti isti, onda ti nista nece pomoci...

ali kako tnakir kaze, image diska naprave pod broj jedan... onda pokusaj vratiti...

evo ja sam danas pokusao s jednog diska kojem sam imao bad sectore (nakon zero filla maknuo sam ih) vratiti neke fajlove... 0 points...
In Control
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
ako je bad sector direkt usred fajla a nema nacina za obnoviti isti, onda ti nista nece pomoci...

ali kako tnakir kaze, image diska naprave pod broj jedan... onda pokusaj vratiti...

evo ja sam danas pokusao s jednog diska kojem sam imao bad sectore (nakon zero filla maknuo sam ih) vratiti neke fajlove... 0 points...

Ma dobro sve to stoji sto vi kazete... to su neke mjere sigurnosti i tako to...

Ne razumijem zasto mi predlazete raditi image diska, kad sam u opisu naveo da sam ja sve uspio vratiti nazad. Mislim nebi htio ispasti nezahvalan, al mozda me niste dobro razumjeli, sto sa htio pitati. Htio sam cuti necije misljenje u vezi programa GetDataBack, mislim dobro, program je ok... , al ne kuzim zasto sa njim kada vratim podatke oni postaju beskorisni, a kad to isto radim sa ovim drugim programom on sve vrati nazad, ali u malo rastrkanom obliku.

Znaci mislio sam da mozda postoji neka dodatna opcija u GetDataBack pa da i on ima tu funkciju kao i ovaj drugi navedeni program, tj. da vrati te slike u pravo stanje.

Ja jesam probavao nesot cackati po opcijama, al opet bezuspjesno uvijek dodjem sa njim na isto... , dok znaci sa Recover My Files uspijem iscupati sve nazad.

14 godina

Isprobavam vratit fajlove nakon reinstalacije Windows-a sa RecoverMyFiles v5.2.1 i nađe on sve dokumente, slike, video, ali kad kliknem na Save ili Save as ništ se ne dogodi, samo onak blinkne i to je to. Dal ima koji drugi osim ovog i GetDataBack koji je pouzdan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
destructor kaže...
..Htio sam cuti necije misljenje u vezi programa GetDataBack, mislim dobro, program je ok... , al ne kuzim zasto sa njim kada vratim podatke oni postaju beskorisni, a kad to isto radim sa ovim drugim programom on sve vrati nazad, ali u malo rastrkanom obliku.

Znaci mislio sam da mozda postoji neka dodatna opcija u GetDataBack pa da i on ima tu funkciju kao i ovaj drugi navedeni program, tj. da vrati te slike u pravo stanje.

...

- naravno da postoji više opcija, ali naravno da ne postoji odgovor u stilu ''klikni...''.

- npr ovisno o verziji i licenci.. može biti svašta, jer proizvođači obično ne žele spašavati juzera koji nije platio.

- za recovery postoji nekoliko desetaka utilsa, svaki različit, s prednostima i manama. Ovisno koliko su podatci važni, kakav je uzrok problema, vrijeme, dodatni HDD dovoljnog kapaciteta itd. koristiš odgovarajući soft, probaš-vidiš, probaš drugi.. jer spašavanje nije normalan rad i svaka situacija je specifična.

- GDB ima npr opciju izbora mogućih particija i njihovo stanje (crveno-žuto-zeleno) kao i za same fileove, uz oznake M1, B1.. koje opisuju stanje tj šansku spašavanja.

- sve je file. (i unix).

- ovisno kako ćeš brojati sektore, soft za rekonstrukciju može na više načina pokušati spojiti blokove odgovarajućeg filea. Ispravan disk ima ispravan TOC, popis blokova koje zauzima jedan file. Uz CRC se može svašta spasiti, ali da bi se 'kockoce' složile mora se pogoditi redosljed.

-najteže je spasiti audiovizualne materijale, dok je npr txt, doc.. ili zip daleko lakše. Jer u npr slici nema baš nikakvog algoritma koji bi pomogao CRCu u pogađanju što je idući pixel trebao biti, usporedivo s bruteforce probijanjem šifre kod npr texta se to može 'logički' rekonstruirati. Banalan primjer riječ PERO ili PER0 (nula umjesto O) dok u AV materijalima može biti baš bilo što. Čak je veća šansa da ćeš rekonstruirati npr OS koji možda i može bootati, nego folder sa slikama i glazbom jer sam file nema nikakvu dodatnu (internu) struktiru. Tad npr slika može biti do pola spašena i (vjerojatno tvoj problem) ovisi o softwareu kojim je ideš otvoriti vdjet ćeš 'ništa' (black) jer program tad pokušava prikazati cijelu sliku, korisna app u tom slučaju je npr ACDsee 2.4xx (prastari) jer prikazuje sliku, dok npr FastStoneView samo black.. jer postoji neispravan dio, pa makar jedan pixel. Ista stvar je unutar softa za spašavanje.

pravila: (ovisna o važnosti)

- prvo se napravi image (neispravnog) diska, tek tad se krene u pokušaj spašavanja, jer ovisno o soft može se bilo što izmijeniti i tad može sve ibiti izgubljeno (ili spašeno).

- ne raditi s diska koji se spašava, ne instalirati na njega dodatni soft (pa i sam rad OSa je ono što se mora izbjeći), potrebno je imati liveboot rješenja ili drugo računalo. Ako se nema tad se nema... btw, takvi mediji ugl imaju potrebne alate, nije potrebno crackati i sl. (jedan veliki problem manje), ne moraju biti najnovije verzije, jer ve to je 'samo file', nit je OS bitan. Uz to je besmisleno imati na normalnom PCu takav soft, jer potreban je smao kad PC-HDD crkne.. kvaka 22. Ako se ima računalo upravo za tu namjenu tad OK, ali live je optmalan.

- zbog brzine ili potrebe za dodatnim diskom, obično se prvo proba s alatima koji fixaju-vraćaju npr izgubljenu particiju. To je ovisno o uzroku greške i može biti happy end ili izgubljen disk. Zato je poželjan image prije.

- GDB spada u 'teži put', vrijeme+disk. Obično je potrebno vrijeme za scann nekoliko sati pa do nekoliko dana. Idući korak je odabir neke od mogućih particija.. npr neka koja ima green oznaku. ... pa sve do već očajnih pokušaja sa crvenom.. Uz to kao napomena, ugl u slučaju problema s HDDom ne želimo vratiti obrisane fileove, tj mogu nam raditi problem ako imamo više verzija istog dokumenta. Obično se obrisane filove može isključiti kod spašavanja. Suprotno, kad baš tražimo obrisan file tad je HDD ugl ispravan (samo je korisnik obrisao file..), ovisno o tomu koristimo i razne utilse, GDB je među posljednjima za taj slučaj.

-čudiš se različitim rezultatima, to je zapravo normalno, po meni i poželjno, jer kad bi svi alati biji jednaki... btw nema najboljeg, postoji samo onaj alat koji može ili ne može.

-možda ovako, sve to su alati. Alat treba znati koristiti. Mehaničar ne koristi uvijek isti ključ, postoje različiti alati ovisno o konkretnoj potrebi. Jednako je s PCjem ili traktorom... I ne može se sve-uvijek popraviti. Ponekad je i majstor kriv npr zbog pogrešnog alata. Strpljenje, znanje i alat... tad se možda uspije. Nikad alat nije krivac, uvjek majstor koji ga odabere ili nepopravljivo. Majstor koji se prihati spašavanja važnih podataka mora znati i mora podatke spasiti, alternative nema.

Ako je cilj isprobavanje-učenje, možeš pokušati na još par načina s GDBom, vjerojatno ćeš u jednoj kombinaciji dobiti rezultat kao s RecMyfiles. Još bolje, s više različitih alata isprobaj.. ali to ne znači da je jedan dobar, drugi loš.

-uz spašavanje podataka, postoji i uništavanje podataka kao DoD.. začuđujuće, jedino je ''čekičanje'' blizu 100%, za sve ostlao postoji šansa spašavanja. Uz resurse skoro sve se može spasiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 20:02 (ihush).
14 godina

Koristio sam Recuva na kraju i on je napravio super posao, sve što je bilo izbrisano pred 3 mjeseca je sad vraćeno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice