Fraps

poruka: 12
|
čitano: 6.802
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Fraps

Kad snimam neki video iz neke igre sa Fraps-om, npr. video mi traje oko 8 min., a zauzima 3.5 GB-a, to mi se ćini previše za jedan obični video koji ne traje niti 10 min. U igri smanjim rezolucije i sve ali uvjek toliko zauzima pa npr. zelim Uploadat video na YouTube treba mi 2h naviše. Može mi tko reći gdje da posložim da ne zauzima toliko prostora jedan video?

AntonioZuti96

0 0 hvala 0
17 godina
Fraps

pogledas koji je izlazni format videa, zatim konvertiras odmah u flash ili prihvatljivi avi.

izlazni ti je ocito bez kompresije,najkvalitetniji.

mozda taj fraps ima opciju odabira codeca u kojem snimati,pa ga promijeni.

+ +
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Fraps

Samo ti snimaj u kojoj rezolucji hoces,nazalost fraps nema opciju za odabir codeca.

Skini ovaj program easy.h264 u njega ubaci video stavi extreme 720p,kvaliteta ce ti bit odlicna a težina videa osjetno manja.

Da nije bilo Nikole Tesle sada bi ste spamali po forumu u mraku!
Moj PC  
1 0 hvala 4
14 godina
protjeran
Fraps

Evo molio bih za malu pomoc u vezi Frapsa!

kada snimam frapsom nesta,slika mi bude dosta losa i imamo bih par pitanja:

1-pod Benchmark imam "otkvačene" 3 opcije FPS,Frametimes i MinMaxAvg,stavljanjem kvacica na bilo koji sta dobivam?

2-Pod Video Capture Settings imam po defaultu 30 fps(u biti pogledajte sliku,pa mi javite koja opcija daje naj kvalitetu)

3-Zar zaista moram konvertirati video nekim konverterom,da bi ga mogao uploadati na Youtube,ili fraps ima opciju automatskog konvertiranja prilikom snimanja?!

(video od frapsa ne mogu uploadati na Youtube,zbog formata)

Nemam pojma-zato budite nježni!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Fraps
Godfahter kaže...

Evo molio bih za malu pomoc u vezi Frapsa!

kada snimam frapsom nesta,slika mi bude dosta losa i imamo bih par pitanja:

1-pod Benchmark imam "otkvačene" 3 opcije FPS,Frametimes i MinMaxAvg,stavljanjem kvacica na bilo koji sta dobivam?

2-Pod Video Capture Settings imam po defaultu 30 fps(u biti pogledajte sliku,pa mi javite koja opcija daje naj kvalitetu)

3-Zar zaista moram konvertirati video nekim konverterom,da bi ga mogao uploadati na Youtube,ili fraps ima opciju automatskog konvertiranja prilikom snimanja?!

(video od frapsa ne mogu uploadati na Youtube,zbog formata)

1. isprobaj pa vidi, ja osobno to nisam isprobavao pa ne znam kakva je razlika {#}

2. ja snimam na neki svoj framerate zbog slabije konfe {#}...ovisno o zahtjevnosti igre...ali ne prelazim ispod 23.5 frame-ova

3. da moraš jer Fraps ne kompresira video nego ga snima u nekakvom raw formatu...zapravo je .avi format, ali tehnički gledano to je video bez ikakve kompresije....zato video od jedno 5-6 minuta bude po par GB veličine

u biti konvertiraj u .mp4 ili .wmv format, meni osobno je draži .wmv jer mi u zadnje vrijeme YT zasere dužinu videa....produži video za duplo {#}

Marry Chroostmass, and a Hippy New Year :P
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 23:11 (Krešo91).
14 godina
protjeran
Krešo91 kaže...

1. isprobaj pa vidi, ja osobno to nisam isprobavao pa ne znam kakva je razlika {#}

2. ja snimam na neki svoj framerate zbog slabije konfe {#}...ovisno o zahtjevnosti igre...ali ne prelazim ispod 23.5 frame-ova

3. da moraš jer Fraps ne kompresira video nego ga snima u nekakvom raw formatu...zapravo je .avi format, ali tehnički gledano to je video bez ikakve kompresije....zato video od jedno 5-6 minuta bude po par GB veličine

u biti konvertiraj u .mp4 ili .wmv format, meni osobno je draži .wmv jer mi u zadnje vrijeme YT zasere dužinu videa....produži video za duplo {#}

Ma tko ga sisa,moram ti priznati komšo:

Moram snimiti hackanje jedne igre(nista ozbiljno,cista zahebancija),ali je kvaka sto me brzo banaju,pa nemogu bas isprobavati sa snimanjem{#}

Mislim da se ne moram bojati,sto se tice moje konfiguracije,zeli samo NAJ kvalitetu(bitno mi je da se vidi ime lika,na napisano je dosta sitno)

Po nekoj logici mislim da je kvaka u fps-ovima,sto veci to vid kvalitetniji,u mome slucaju naj bi bilo 60 fps?

Ili se varam?

15 godina
Fraps

ajde mi objasni kako uspijes 3,5GB dignuti u 2h?

probaj si skinuti neki video converter, ja koristim xilisoft video converter i konvertiram ga u .avi i smanjim bitrate sa ~10 hiljada na hiljadu dvesto, petsto...i MB-i se smanje samo tako...

ali opet mi u 2h digne najvise 200-250MB...a ne 3,5GB

i da, btw. fraps je smece...koristio sam ga par godina, onda sam nasao nesto bolje, sta snima filmice bez da usporava igre, i zauzimaju vec sami po sebi filmici manje MB-a nego oni sa frapsom...to se zove WeGame...googlajte i skinite, preporuka!

evo primjer: GTA SAMP 24min filmic ima nesto vise od 2GB...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 0:26 (RuskeGTT).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Godfahter kaže...

Ma tko ga sisa,moram ti priznati komšo:

Moram snimiti hackanje jedne igre(nista ozbiljno,cista zahebancija),ali je kvaka sto me brzo banaju,pa nemogu bas isprobavati sa snimanjem{#}

Mislim da se ne moram bojati,sto se tice moje konfiguracije,zeli samo NAJ kvalitetu(bitno mi je da se vidi ime lika,na napisano je dosta sitno)

Po nekoj logici mislim da je kvaka u fps-ovima,sto veci to vid kvalitetniji,u mome slucaju naj bi bilo 60 fps?

Ili se varam?

ma ništa komšo {#}

što se tiče kvalitete...samo ti stavi iznad 40-50 fps-a da ne trza i sve će biti super {#}

RuskeGTT kaže...

probaj si skinuti neki video converter, ja koristim xilisoft video converter i konvertiram ga u .avi i smanjim bitrate sa ~10 hiljada na hiljadu dvesto, petsto...i MB-i se smanje samo tako...

i da, btw. fraps je smece...koristio sam ga par godina, onda sam nasao nesto bolje, sta snima filmice bez da usporava igre, i zauzimaju vec sami po sebi filmici manje MB-a nego oni sa frapsom...to se zove WeGame...googlajte i skinite, preporuka!

fraps je dobar zato što ne usporava igru toliko koliko drugi video capture programi

ja osobno koristim fraps samo zbog toga jer je jednostavan za uporabu i lako se postavke srede

isprobat ću taj WeGame, možda bude bolje

Marry Chroostmass, and a Hippy New Year :P
14 godina
protjeran
RuskeGTT kaže...

Eto,skinuo sam taj WeGame i dosta ljepo sljaka,ali opet radi samo na 30fps,sto opet nije dovoljno{#}.

Placena licenca koja moze snimati u HD formatu,je za ovo sto trebam,preskupa.

I moram priznati da sam "jezik pregrizao" kada sam rekao da Fraps na 60 fps-ova ne steka na mojoj konfiguraciji,E pa steka i to jako {#}.

Znam da sada previse trazim,ali ima li kakav software koji je free,a da snima u HD-u?

15 godina
Fraps

fraps - stare igre meni ne usporava (nfs-i stari, san andreas, i slicno)

- nove igre usporava za 30% fps cirka (wrc, f1, nfshp, crysis malo manje)

wegame - u svim igrama isto, ne usoprava skoro nista (mozda 2-3 fps, ako!)

sta ce ti 60fps snimanje? to je pretjerivanje...ionako kad ides konvertirati poslije video da ti ima manje MB-a ti se smanji mrvicu kvaliteta i fps-i budu 30...po meni 30 je skroz ok, pogotovo ako mislis na YT stavljati...vece razlike se ne vide...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Fraps

Jel normalno da mi fps igre bude isti kao fps snimanja koji namjestim u fraps-u? Da li se da nekako podesiti da mi igra ide na više od 30 fps a da snimam s 30?

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fraps

zasto mi se fraps pokazuje i u firefox-u? može li se isključit?

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice