DVD-RW problem

poruka: 19
|
čitano: 5.453
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

Imam poprilično čudan problem. Daklem, na windowsima xp, kada ubacim RW medij, windowsi, niti iti jedan program ne vidi ih kao RW, već kao DVD-ROM. Zato ih ne mogu presnimiti, već ih samo koristiti ako ih snimim na nekom drugom kompu. Kako imam dvije pržilice, od kojih je jedna potpuno nova, siguran sam da problem nije hardwareski, a i mediji su ispravni (snimam ih na drugom kompu). Zanima me zna li itko riješenje, bez da moram formatirati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

Pokušaj skinuti novi firmware za pržilicu. Izgleda da ti se malo podrkao

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DVD-RW problem

Obriši ih Nerom i snimaj kao prazne!Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: DVD-RW problem

samo ih preprži kao običan ISO dvd. ionak mi se čini da ti je već snimljen u tom formatu, pa ti zato javlja da je DVD-ROM; samo u nero-u nastavi pržit na njih, kada počne proces prženja nero će ih pravilno prepoznat. i ne slušaj ove o upgrejdanju firmaware-a... takve stvari se rade samo ako ti uopće ne prepoznaje novije DVD medije ili ako počne nekaj baš hardverski štekat. takvi komentari inače budu od onih kojima se ne da previše zezat sa nekim sitničicama (ovo je u dobroj namjeri, nadam se da vas nisam uvrijedio). kod tebe nije niti hardverski niti softverski problem; zapravo, kod tebe problem uopće nije ni prisutan. još jednom ponavljam... samo ubaciš medij u pržilicu, u nero-u napraviš kompilaciju i odabereš prženje. pitat će te dal da ga prebriše prvo, i to je to.

druga mogućnost je da su no-name DVD mediji... u tom slučaju možeš se igrat sa drive speed-om od nero-a, pa ih brisat sa manjom brzinom, ili u nero-u odabrat quick erase... opcija je bezbroj, ali upgrade firmaware-a bi ti trebala bit zadnja slamka spasa.

17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

Mediji su Verbatimovi, a možda nisam bio dovoljno jasan, na niti jednoj od dvije različite pržilice, na tom kompu, niti jedan program uključujući Neru ne vidi diskove kao prebrisive. Dakle ne mogu ih izbrisati iz Nere ili bilo kojeg drugog programa. S druge strane na laptopu i drugim kompovima sve uredno radi, tako da nije ni do samih diskova, a šansa da mi dvije potpuno različite pržilice, od kojih je jedna kupljena ima mjesec dana, ne rade, je zbilja minimalna. Problem se nije pojavio tek s njom, to traje već neko vrijeme. By the way, obe imaju nove firmwarea, mada nije riješilo problem (al je pomoglo oko prepoznavanja nekih novijih medija na stvarnoj brzini)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pusti kak ih programi vide... napravi neku kompilaciju nabrzaka i pokušaj je snimit na medij (ISO kompilaciju)

17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

Pa jesam, program kaže da medij nije moguće snimiti jer to nije prazni medij niti RW. Bez obzira na to što snimam (iso kompilacija evo sada recimo)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
a erase rewritable opcija u nero-u? ili da ga probaš obrisat kod nekoga di ga ispravno prepoznaje?
17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

Probao sam staviti drugog neru, nije pomoglo. Probao sam ga brisati na drugom kompu, al ga opet ne mogu snimati na Windowsima. Inače, sve uredno radi na linuxu. Jel netko zna gdje bi ja to trebao kopati po windowsima, i što da prebrišem da ovo proradi. Stvarno mi ih se neda kompletno rušit (drže mi osobni rekord, od godinu i par mjeseci, to je za mene čudo)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

Ne bih htio ponovo filozofirati, ali mislim da to nema veze sa win

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

slažem se, nema veze sa win. nego, sjetio se još jedne stvari... daj probaj očistit laser od prže

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TripperNX kaže...

slažem se, nema veze sa win. nego, sjetio se još jedne stvari... daj probaj očistit laser od prže

Dobra fora. Toga se i ja uvijek zadnjeg sjetim, a pomaže
17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

Ok, nevažno više, formatiram pa če valjda nakon toga radit. Nije laser, prža je nova. Nije hardware, na linuxu radi.

Evo popravio u zadnji čas, našao sam na nekom zabačenom forumu da neki programi znaju zaključat DVD bez da to igdje piše. Onda sam lijepo skinuo Daemon tools pro i Alcohol, i sad sve radi. And Windows lives on  Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 17:15 (Cika Jova Zmaj).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DVD-RW problem

može link na taj forum, putem pm-a... fakat me zanima kak se to može desit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DVD-RW problem

Ovako ljudi imam jedan problem kad hoću ubaciti cd u dvd pgpn neće mi ga otvori nego nako 5o do 100 puta sto stisnem tipku da otvori samo nesto skljoca tic-tic i neće ga otvori ako je itko imao slican problem neka javi!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: DVD-RW problem
KOZOMAR kaže...

Ovako ljudi imam jedan problem kad hoću ubaciti cd u dvd pgpn neće mi ga otvori nego nako 5o do 100 puta sto stisnem tipku da otvori samo nesto skljoca tic-tic i neće ga otvori ako je itko imao slican problem neka javi!!!

To ukazuje da vam je otišla gumice i zato ne otvara, ako želiš otvorit ladicu dovoljno je iglicu gurneš u malu rupicu na ladicu i ručno se otvara i izvadiš CD/DVD. Na čitaču se može zamjenit stare istrošene ili ispucane gumice i stavit nove gumice i riješiš problem. Inače i ja radim svakakve popravke. {#}

Nenad
14 godina
neaktivan

jel mozda znas gdje se moze kupiti ta gumica?

15 godina
neaktivan
KOZOMAR kaže...

jel mozda znas gdje se moze kupiti ta gumica?

Znam, ima ga u servisu di popravljaju videa tv i sl. Trebaš samo izvadit gumicu i odneseš liku i pogledat će jel imaju. Obično imaju a gumici večini vrte na kasetofonu, videa i dr.

Nenad
14 godina
neaktivan

u redu pogledat cu mozda imam na nekom radiju koje ne valja

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice