Kada pokusavam prekopirati jedan file velicine 3.7 gb sa dvda stalno mi se nakon odredjenog vremena javlja taj error.Data error(cyclic redundancy check).Pogledao sam o cemu se radi i pise da je obicno stvar u mediju tj. ostecenju potonjeg,ali poanta je u tome da je to vec treci dvd s kojim sam probao i nema ni najmanje pikice a kamoli ostecenja na njemu :)).Probao sam i recovery alate ali nista ne pomaze.Ima li tko kakvu ideju kako da dodem do tog file-a?
Data error(cyclic redundancy check)
- poruka: 20
- |
- čitano: 12.167
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je DVD+/-R, moguće je da se radi o loše snimljenom mediju. Neki snimači loše rade sa određenim formatima (npr. moj LG nije baš sretan sa -R/-RW medijima, uvijek dobijem par loše snimljenih DVDova - sa +R/+RW nema nikakvih problema). Datoteku možeš probati izvući sa Isobusterom, ali ne očekuj čuda - izvući će one dijelove datoteke koji su čitljivi.
Moguce,sva tri dvd-a razlicitih proizvodjaca i svi -R.Probat cu + pa da vidim sto ce biti.Hvala
Usput, probaj i sa manjim brzinama snimanja - svoje DVDove snimam na 4x (za one koje namjeravam arhivirati) i 8x (za opću upotrebu), CDove na 8x/16x. U praksi se pokazalo da je snimanje manjom brzinom kvalitetnije.
Pa može biti da ti je prašnjava leća u uređaju,pa ju probaj sa odgovarajućim DVD-om očistiti ili ju očisti ručnu.A brzina snimanja ti nema veze,ja svoje snimam sve na 16/18x i već jako dugo nisam imal nikakvih problema.Jedino ako ti je optički uređaj stariji od 5 godina onda snimaj sa manjim brzinama i promjeni firmware.
Isto tak kupovaj kvalitetnije DVD-e,razlike su ti 10-20 lipa.
Ovo mi je prvi puta da mi se javio taj problem.Nevjerujem da je prasnjava leca jer sve ostalo cita bez problema(i k tome imam 2 dvd snimaca).Mozda je uzrok to sto jedan file nemoze biti veci od 2gb kada se snima na dvd,ali taj covjek koji mi je to stavljao kaze da nece biti problema jer je nesto namjestio da se moze(iskreno nemam pojima o cem je prical).Probao iso busterom i jednostavno se zasteka program kada dode do kobnog djela.
....
Probao iso busterom i jednostavno se zasteka program kada dode do kobnog djela.
ali taj covjek koji mi je to stavljao kaze da nece biti problema
imam problem kad god pokušam nešto kopirati sa kompjutera, bilo na prenosni hard ili na usb, uvijek mi javlja ovo upozorenje. Nemogu kopirati niti JFile Recovery-em
Posto vec ima ova tema, nisam otvarao novu,,,zanima me moze li se rijesiti problem kopiranja podataka (u mom slucaju slike i poneki video) koji mi izbacuju error iz naslova teme, sa jedne particije na drugu (radi se o 1 hdd-u sa 2 particije)
Ako ti tu poruku javlja dok prebacuješ podatke na HDD-u, moj savjet ti je da backupiraš sve šta možeš sa tog diska jer će vrlo vjerovatno u vječna lovišta, proskeniraj disk sa HDTune-om i vidi ima li bad sectora !
Nikad nisam vidio ovu poruku pri kopiranju SA HDD-a.
Posto vec ima ova tema, nisam otvarao novu,,,zanima me moze li se rijesiti problem kopiranja podataka (u mom slucaju slike i poneki video) koji mi izbacuju error iz naslova teme, sa jedne particije na drugu (radi se o 1 hdd-u sa 2 particije)
Bad sectori (logički ili fizički). Preskeniraj disk sa chdskom. Ako nakon toga radi ok, nema problema. Ako se i dalje neda kopirati, provjeri sa HDTuneom - mislim da disk odlazi na vječna lovišta. Možeš ga još neko vrijeme koristit kao sekundarni disk. Kad krepa, krepa.
Onda imaš sreće i ispravne diskove ;)
Hehehhe
Ne pricam ja o svojim diskovima vec o stotinama tudjih ;)
A da imam srece ocigledno imam jer recimo imam maxtora iz zloglasne serije 80 GB i radi i dan danas i to do 2001 godine ;)
Doduse na legendranoj abit NF2 ultra ploci ;)
Doduse jednom mi covjek donio komp sa IBM deskstar diskom i taman zavrsio on crce ;)
E ja jesam, i to 500GB Hitachi Travelstar pun filmova, sve ode u PM.
Nijedan nisi mogao iscupati?
Ne, a proba sam sa svim i svačim i ništa nije tilo pročitat disk (RAW format), vratia ga preko prike nazad u Japan, a od njega dobia drugi WD Scorpio Blue i taj zasad radi, a šta se tiče filmova kum mi je ima bar 80% filmova na svom hardu tako da nisam puno izgubia.
hdd je iz laptop jedne djevojke, sreca nije moj , nisma jos preskeniro jer kopiram i dalje podatke, ima jedno milijun slika (znate kakve su zene, svaki pokret slikaju
)
buduci da sam fajlove koje nisam mogao kopirati obrisao, pa mi je nesto palo napamet da vratim podatke iz recycle bina i gle cuda, nakon restore podatke sam kopiro na 2 particiju i mogu ih pregledavati, neke nisam mogao ali uspjelo je 90% podatka.
Logic u kojoj firmi radis?
Direktor jedne javne ustanove u jednoj manjoj opstini blizu Banja Luke. I nisam sistem administrator niti bilo sta vezano za kompove ;)
I preporuka ovog programa za kopiranje podataka.
meni se taj error sad desio kad sam pokušao raspakirati fallout new vegas i AC brotherhood preko dvd-a...
pošto su te 2 igre preko 4.4 GB morao sam da ih upakiram u win rar na partove po 700MB... spržio sam ih na 2 DVD-a (jedan je DVD+R drugi DVD-R Verbatim)...
zanimljivo je to kada ih pokušam raspakirati taj error dodje samo na zadnjem partu u oba slučaja... kao da se session nije dobro zatvorio ili kako već to ide prilikom prženja... još se sjećam da sam pržio na otprilike brzini 8x i da sam kliknuo na multisession disc iako nisam ništa mislio nadopržavat kasnije...
sada testiram i druge igre koje sam tako spržio... ima ih jedno 15-tak... zasada se sve normalno raspakiravaju a jedino new vegas i AC imaju error... uvijek najbolje najviše naj..be :(