Comodo Firewall - cmdagent.exe zaključana tema

poruka: 46
|
čitano: 11.864
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Comodo Firewall - cmdagent.exe
pitanje

Imam instaliran Comodo Firewall version 3.5.57173.439. Zatim, imam sliku sistemske particije koju sam napravio netom nakon instalacije svih programa na računalo. Nakon što ghostam image jedno vrijeme sve radi uredno ali nakon nekog vremena javlja se problem. Naime prilikom zatvaranja internet preglednika (Mozilla Firefox version 3.0.6) file "cmdagent.exe" zauzima 99% procesora što usporava računalo, toliko, da zatvaranje internet preglednika traje i do 25 sec. Ispočetka kraće a kasnije sve duže. To postane tako iritantno da moram ghostati image i tako svakih par dana recimo jednom ili dva puta tjedno.

Što činiti ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Comodo Firewall - cmdagent.exe
skyrider kaže...

Imam instaliran Comodo Firewall version 3.5.57173.439. Zatim, imam sliku sistemske particije koju sam napravio netom nakon instalacije svih programa na računalo. Nakon što ghostam image jedno vrijeme sve radi uredno ali nakon nekog vremena javlja se problem. Naime prilikom zatvaranja internet preglednika (Mozilla Firefox version 3.0.6) file "cmdagent.exe" zauzima 99% procesora što usporava računalo, toliko, da zatvaranje internet preglednika traje i do 25 sec. Ispočetka kraće a kasnije sve duže. To postane tako iritantno da moram ghostati image i tako svakih par dana recimo jednom ili dva puta tjedno.

Što činiti ???

Stara verzija firewalla. Zamjeni je novom. Naravno prije toga deinstaliraj staru verziju, a još prije toga fizički se odvoji od interneta. Reset comp, novi Commodo i stvar šljaka. Ja inače koristim drugi firewall jer mi ovaj ne odgovara nimalo. Verzija koju ti imaš je vjerojatno bugovita. Ako ti se ponovi isti problem čujemo se.
16 godina
neaktivan

Moja preporuka (cmdagent.exe je dio Commodo Firewalla, CPU 100%, zato usporava rad, bug) ti je da zamjeniš firewall nekim drugim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja ti preporucam da maknes taj Comodo 3 firewall i stavis Pc Tools Firewall koji je odlican nenametljiv nije dosadan i ne usporava nista, a uz sve to je pruza odlicnu zastitu i ja ga koristim pa znam kako radi a s njim nema problema probaj pa se uvijeri mnogi vec jesu!!!Cool

http://www.pctools.com/firewall/

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ja ti preporucam da maknes taj Comodo 3 firewall i stavis Pc Tools Firewall koji je odlican nenametljiv nije dosadan i ne usporava nista, a uz sve to je pruza odlicnu zastitu i ja ga koristim pa znam kako radi a s njim nema problema probaj pa se uvijeri mnogi vec jesu!!!Cool

http://www.pctools.com/firewall/

Radi se o adware programu (sam sebe reklamira). Krenuli su (PC Tools) sa čišćenjem gamadi programom koji se zove Spyware Doctor, i koji je po mom mišljenju najbolji antispyware program na svijetu. Sad su u njega dodali i antivirus, što se po mom mišljenju ne uklapa u prvobitnu bit programa. Mrzim programe koji su prerasli iz osnove u sve i svašta. Evo ti primjer jednog od najboljih firewalla na svijetu. Maknuti su nazivi da ih ne bih reklamirao (nisam siguran smijem li, još nisam zapamtio uputstva sa ovog foruma). Ako već imaš volje za birati Zone Alarm firewall je bolji od tog kojeg ti koristiš.
Moj firewall Moj firewall
16 godina
neaktivan

ja koristin takodjer comodo i to mi se nedogadja nikad (na 3 kompa)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo je najpoznatije mjesto za testiranje firewall-ova tj to su takozvani Leak testovi raznih poznatih firewalla, ovdje proizvodjaci sami salju svoje proizvode na testiranje barem vecina njih i tu se sve vidi komentar nije potreban ko ne vjeruje ovome moze staviti kaj hoce njegova stvar no rezultati govore svoje!!!Cool

http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

ja koristin takodjer comodo i to mi se nedogadja nikad (na 3 kompa)...

cmdagent.exe je dio Commodo firewalla koji tjera cpu na 100% . Zato mu se browser sporo zatvara. Ima bug. Ti očito imaš verziju koja odgovara i budi sretan zbog toga.
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ovo je najpoznatije mjesto za testiranje firewall-ova tj to su takozvani Leak testovi raznih poznatih firewalla, ovdje proizvodjaci sami salju svoje proizvode na testiranje barem vecina njih i tu se sve vidi komentar nije potreban ko ne vjeruje ovome moze staviti kaj hoce njegova stvar no rezultati govore svoje!!!Cool

http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php

Idem sa na taj link. Baš me zanima kako će proći ova moja Pro verzija.
16 godina
neaktivan

Mada moj firewall nije ni naveden na dotičnom linku ovo je valjda svjetska premijera. Drž te mi palčeve. Idem prvo napraviti System restore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

10 mapa sa exe fileovima. Ne znam odakle da počnem. Pogledao sam malo statistiku na toj stranici Iso miki. Neke stvari nisu za beliviti.Iznenađen

Nema ga na torrentu ali ima na p2p. Da vidimo i to čudo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2009 21:31 (Kalea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Kalea kaže... Mrzim programe koji su prerasli iz osnove u sve i svašta. Evo ti primjer jednog od najboljih firewalla na svijetu. Maknuti su nazivi da ih ne bih reklamirao. Ako već imaš volje za birati Zone Alarm firewall je bolji od tog kojeg ti koristiš.
I ja mrzim takve programe od winampa preko nera pa sve do zone alarma. A u vezi ovog tvog firewalla koristim Burning studio free od istog proizvođača i mogu reći da sam sasvim zadovoljan. Reinstalirat ću Comodo po preporuci. Zanima me što će se dogoditi.

Hvala na sugestijama !

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2009 0:10 (skyrider).
17 godina

Ashampoo firewall ti ne valja to i golubovi na krovu znaju to ne stavljaj komp imas lijepo koji firewallovi valjaju pa izaberi, imas tri dobra besplatna medju kojima je i Comodo pa biraj!!!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

A onaj prvi je komecijalni hmm ???

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ashampoo firewall ti ne valja to i golubovi na krovu znaju to ne stavljaj komp imas lijepo koji firewallovi valjaju pa izaberi, imas tri dobra besplatna medju kojima je i Comodo pa biraj!!!Cool

Da, ne valja. Radi se o free verziji. Pro je nešto sasvim drugo. Commodo sam probao davnih dana, nisam bio zadovoljan. Ovom kojeg ja imam, ni sluga. Ne znam koji ti koristiš, ali ako sam zadovoljan, a jesam, ondah ne bih mijenjao stvari. To ti je kao usporedba Fiata Punto i Fiata Grande Punto Dynamic. Jedan s drugim nemaju ama baš nikakve veze osim riječi Punto.
17 godina

Probaj Pc Tools Firewall stavit bit ces itekako zadovoljan ne preporucam ja nista kaj ne valja s njim nema problema nikakvih i dobar je i besplatan kud ces bolje !!!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja otkad znam za sebe koristim ovaj obican firewall od windowsa i nemam nikakvih problema ne kuzim opce cemu potreba za nekim drugi firewallom sta sa time dobiva obican kucni korisnik? osim zauzimanja memorije i mjesta na hardu

EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 way SLI 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

ja otkad znam za sebe koristim ovaj obican firewall od windowsa i nemam nikakvih problema ne kuzim opce cemu potreba za nekim drugi firewallom sta sa time dobiva obican kucni korisnik? osim zauzimanja memorije i mjesta na hardu

U pravu si. Kao kućni korisnik i ne treba ti bolji. No, svaki drugi, bilo da je besplatan ili komercijalan, bolji je od tog ugrađenog u Security Centru.
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Probaj Pc Tools Firewall stavit bit ces itekako zadovoljan ne preporucam ja nista kaj ne valja s njim nema problema nikakvih i dobar je i besplatan kud ces bolje !!!Cool

Pričaš da Ashampoo Firewall ne valja i da to ptice već znaju... a preferiraš free verziju smeća od firewalla. Da li si razumi kad sam naveo da se radi o Ashampoo Firewall PRO verziji, koja nema veze sa dotičnom free verzijom koja je bugovita i zaista ne valja. Ako budeš instalirao ovo što preporučujem svima, kad kreneš s instalacijom odaberi Basic mode, ne Expert dok god se ne upoznaš s tim programom. Imao sam svakakvih firewalla, od Norton Internet Security koji je imao u sebi i firewall, preko Commoda, PC Toolsa i ostalog ''smeća''. Ovo je ono što preporučujem i potpisujem a zove se Ashampoo Firewall PRO. Žao mi je zbog tebe, ali godine rada su učinile svoje. To je jedan od onih firewallova koji prati sve portove koje konfirugacija ima.  Počačkaj malo po programu (PRO verzija), pa sam donesi odluku i svoje mišljenje. Ili, da budem kraći, ne kudi konja kojeg nisi jahao.
17 godina

Ak je za tebe Pc Tools Firewall smece onda si sve rekao ne moras vise nista reci meni je sad jasno s kim raspravljam pa cu ubuduce zanemarivat komentare s tvoje strane, i Comodo Firewall je isto besplatan pa je bolji od Zone Alarm Pro ak to nisi znao, totalno si se izgubio s ovakvim izjavama!!!!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Dečki ovo je preraslo u svađu a to ne želim. Pogledajte naslov.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ak je za tebe Pc Tools Firewall smece onda si sve rekao ne moras vise nista reci meni je sad jasno s kim raspravljam pa cu ubuduce zanemarivat komentare s tvoje strane, i Comodo Firewall je isto besplatan pa je bolji od Zone Alarm Pro ak to nisi znao, totalno si se izgubio s ovakvim izjavama!!!!Cool

PC Tools Firewall je samo dio jednog osnovnog programa koji je bio namjenjen čišćenju razne gamadi a zove se Spyware Doctor. On je prvi temeljni program PC Tools-a. Ovaj njihov firewall je beta verzija, te ju uopće ne želim komentirati. Ako si me pažljivo pratio, već sam Spywer Doctora naveo kao NAJBOLJI PROGRAM za čišćenje spywera, trojanaca, adwarea i svega ostalog. Malo se kolje u suradnji sa NOD-om oko kernela, ali nema veze. Stavi ga u pozadinu i s vremena na vrijeme ga pusti da ti počisti comp, vodeći računa da prije toga napraviš zadnji update. Čitaj malo bolje što pišem, ne pišem na pamet. Što se Commodo Firewall tiče, ni to ne bih komentirao jer je program u odnosu na Ashampoo Firewall Pro kojeg koristim, u najmanju ruku dojenče. Od Commoda je zaista bolji ZA firewall. Ako meni ne vjeruješ, pitaj nekog drugog čije mišljenje cijeniš više od moga. Ako preko milijardu ljudi (minimum), koristi NOD32 kao antivirusni program, onda i ti i ja moramo prihvatiti činjenicu da je bez obzira na tesu sa one stranice gdje autori spominju da su podaci isključivo odnose na taj dan kad su testirani. Tko zna kakva bi situacija i poredak bio da su testiranje napravili dan ranije ili kasnije, ili npr. danas. Kako sam danas dobio nove updejte za NOD i izvršio scanning cijelog compa, našao mi je četiri nove zaraze koje prije nije tretirao kao zarazu. Znači, nadogradnja baze podataka o virusima je učinila svoje. Zato se antivirusni programi apdejtaju svaki dan, jer svake sekunde na internet izađe jedan novi virus. O tome koji je program najbolji u zaštiti je mlaćenje prazne slame. Svatko od nas ima svoja iskustva, ja sam iznio svoje. I stojim i dalje iza toga. Znam da od Commoda ima daleko boljih firewalla, koji je u biti kad je u pitanju zaštita najbitniji alat. Moj je firewall pokrio sve portove (0-65560), i u zadnja tri mjeseca nisam imao ni jedan upad a da nije zabilježen. U basic modu radi u pozadini. S vremena na vrijeme pogledam intrudere koji su se pokušali uvaliti, ali im to nije uspjelo koliko vidim. Ako sam se ''totalno izgubio s ovakvim izjavama'', srdačno vas pozdravljam.
17 godina
neaktivan

Držite se pravila. Nema offtopica, prepiranja i sličnih gluparija. Ako imate što pametno - vezano uz temu - za reći, recite inače nemojte ni postati.

Hvala!

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

skyrider, Comodo je izdao novu inačicu svog suite programa CIS, tj. nadogradnju sa verzije 3.5.××××, program sadrži firewal, HIPS i antivirus, pošto vjerojatno znaš da nije dobro imati istorodne programe različitih proizvođača instalirane na istoj mašini, savjetujem ti da kod instalacije CISa odabereš samo one programe koje još nemaš instalirane (e.g. ukoliko imaš 3rd party antivirus ne instaliravaj comodov av).

Također savjetujem da ni pod razno ne instaliravaš ashampoo FW jer je smeće, budi bez brige nitko ti neće upasti na računalo, to se radi malo većim ribama, uzeri instaliravaju firewall radi odlaznog prometa, u prvom redu onoga koji čine virusi i ostala smeća, za to ti treba dobra kontrola pokrenutih procesa, programa, servisa itd. koja se postiže implementacijom HIPSa (Host based Intrusion prevention system) na obični packet filter (ili ti ga "rudimentarni" firewall), ashampoo je inače obični packet filter koji pušta na sve strane...

Link na zadnji Comodo Internet Security 3.8.××

mama ti je larva
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 5:28 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

skyrider, Comodo je izdao novu inačicu svog suite programa CIS, tj. nadogradnju sa verzije 3.5.××××, program sadrži firewal, HIPS i antivirus, pošto vjerojatno znaš da nije dobro imati istorodne programe različitih proizvođača instalirane na istoj mašini, savjetujem ti da kod instalacije CISa odabereš samo one programe koje još nemaš instalirane (e.g. ukoliko imaš 3rd party antivirus ne instaliravaj comodov av).

Također savjetujem da ni pod razno ne instaliravaš ashampoo FW jer je smeće, budi bez brige nitko ti neće upasti na računalo, to se radi malo većim ribama, uzeri instaliravaju firewall radi odlaznog prometa, u prvom redu onoga koji čine virusi i ostala smeća, za to ti treba dobra kontrola pokrenutih procesa, programa, servisa itd. koja se postiže implementacijom HIPSa (Host based Intrusion prevention system) na obični packet filter (ili ti ga "rudimentarni" firewall), ashampoo je inače obični packet filter koji pušta na sve strane...

Link na zadnji Comodo Internet Security 3.8.××

Pogledaj link: http://www.softpedia.com/dyn-search.php .  A počeli su sa Comodo Firewall Free pun bugova prije par godina. Vidi čime se danas bave. Od firewall memory??? do čišćenja registrija i ostaloga.
Pazi verziju: Comodo Firewall Pro verzija 3.5.57173.439
                    Comodo Antivirus vezrija 2.0.17 Beta
                    Pogledaj link.
Dakle:
Comodo Firewal Pro verzija xxxxxxxx - OUT
Ashampoo Firewal Pro verzija 1.14 - IN
Ovo bi mogao biti offtopic, ali se nemogu suzdržati a de ne odgovorim na ovakove gluposti koje su izaše iz sfere Mlječog puta. Virusi ne prepoznaju ''velike i male ribe''???. Gdje si ti učio informatiku. Na Dolcu?
Budi pošten, objavi narodu kad si na svom compu ima instaliran Ashampoo-ov Firewall Pro verziju. NIKAD. Jer da si imao ne bi pisao takove gluposti. Stvarno sam prestar za ovakva sr.an.ja, duboko razmišljam da se povučem s bug-ovog foruma jer i moj želudac ima granica.
17 godina

Smiješni ste ako ste običan kučni korsinik koji često surfa i skida ne treba vam nikakav firewall dosta je da napravite backup windowsa i gotova stvar, sad tu kemijate oko firwalla, tko ce tebi upast u komp i šta ce ti napravit?????? obrisat koju igricu ili film ili neznam šta...

Najbolja zaštita je backup widnowsa, te kada vam dode neki nametnik copy - paste i gotovo. zato je dobro imat neki hard viska...

Kao šta sam i prije reko firewall koristim ovaj obican od windowsa i to je to vise mi netreba i uopce nisam naletio na problem da mi neko uletava u racunalo...

EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 way SLI 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen |Thermaltake Xaser VI
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Smiješni ste ako ste običan kučni korsinik koji često surfa i skida ne treba vam nikakav firewall dosta je da napravite backup windowsa i gotova stvar, sad tu kemijate oko firwalla, tko ce tebi upast u komp i šta ce ti napravit?????? obrisat koju igricu ili film ili neznam šta...

Najbolja zaštita je backup widnowsa, te kada vam dode neki nametnik copy - paste i gotovo. zato je dobro imat neki hard viska...

Kao šta sam i prije reko firewall koristim ovaj obican od windowsa i to je to vise mi netreba i uopce nisam naletio na problem da mi neko uletava u racunalo...

Itekako mi treba zaštita, jer financije obavljam preko interneta. Da, i imam neki hard viška. Međutim, nekad znam otiči jako daleko, a za to je itekako potrebna zaštita. Tebi kao kućno korisniku je sasvim dovoljno, a to koliko si zaraza navukao, i dilaš ih u pozadini dalje drugima to te ne zanima?
Dakle, Comodo OUT. Ashampoo IN.
17 godina
Kalea kaže...
toxic kaže...

Itekako mi treba zaštita, jer financije obavljam preko interneta. Da, i imam neki hard viška. Međutim, nekad znam otiči jako daleko, a za to je itekako potrebna zaštita. Tebi kao kućno korisniku je sasvim dovoljno, a to koliko si zaraza navukao, i dilaš ih u pozadini dalje drugima to te ne zanima?
 Ajde i ja obavljam financije putem interneta netbanking i slicno tako da... neboj se ne vucem ja nikakve zaraze to sve uredno srežem u startu i netreba mi nikakav dodatni firewall..
EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 way SLI 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen |Thermaltake Xaser VI
17 godina
neaktivan
Kalea kaže...
toxic kaže...

Neželjenu (unsolicited) ulaznu konekciju može inicirati ukoliko imaš instaliran malware ili ukoliko hacker želi provaliti na tvoje računalo (u što sumnjam, jedino velike ribe bivaju hakirane), glede prvoga moraš osigurati u prvom redu da ne budeš inficiran te da ta infekcija ne napravi odlaznu konekciju (outbound), za ne biti inficiran ima mali broj alata koji te 99.99% mogu spasiti, jedan od njih je Comodo FW, molim pogledati neke Comodove upite (niže) i po mogućnosti odgovoriti može li to tvoj firewall:

Slika 1. instalacija krakena, (malware kojom ćete instalacijom biti učlanjeni u istoimeni botnet)

Slika 2. i 3. instalacija rustocka, (rootkit - nadaleko poznat)

slika 4. pokušaj "uređivanja" MBRa (master boot record) od killdisk malwarea (ukoliko to dopustite pozdravite se od windowsove instalacije)

slika 5. nevjerojatno, ali postoji malware koji može prenijeti informaciju preko ICMP protokola, ukoliko vaš firewall može filtrirati ICMP PER APPLICATION onda ste spasili dragocjene informacije, Comodo može Cool

Napomena: za vrijeme testiranja Comodov antivirus je bio neinstaliran, neaktivan, mrtav, isključen...

kraken kraken
rustock rustock
rustock2 rustock2
killdisk killdisk
ICMP ICMP
mama ti je larva
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 19:15 ((s)izgoreo).
17 godina

Prva cetri upozorenja je dao HIPS od Comoda to je jasno i to je odlicna stvar ko to zna koristit i iskoristit tj iscitavat kaj predstavljaju ta upozorenja, nazalst vecina ljudi ne koristi HIPS jer se ne znaju s njim koristit pa zabrljaju stvar no ko to svlada moze bit i bez antivirusa bez problema!!!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice