cannot find -lbgi-lgdi32

poruka: 2
|
čitano: 4.898
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
cannot find -lbgi-lgdi32

Ovako, počeo sam učiti C++ po knjizi C++ za apsolutne početnike i sad je na redu grafika i po uputama sam instalirao dev C++ i dodatke za grafiku i javlja mi grešku   cannot find -lbgi-lgdi32

Imam instalirane 64 bitne windowse 7, da li to ima ima veze, ako možda radi samo na 32 bitnim, ili je nešto drugo u pitanju.

inace, već sam prije nekih godinu dana to instalirao i radilo je kako treba, ali ne sjećam se koji su win onda bili instalirani.

Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: cannot find -lbgi-lgdi32
ssebastijan kaže...

Ovako, počeo sam učiti C++ po knjizi C++ za apsolutne početnike i sad je na redu grafika i po uputama sam instalirao dev C++ i dodatke za grafiku i javlja mi grešku   cannot find -lbgi-lgdi32

Imam instalirane 64 bitne windowse 7, da li to ima ima veze, ako možda radi samo na 32 bitnim, ili je nešto drugo u pitanju.

inace, već sam prije nekih godinu dana to instalirao i radilo je kako treba, ali ne sjećam se koji su win onda bili instalirani.

Hvala.

1. ovo spada u podforum programiranje
  2. nema veze s operacijskim sustavom
  3. trebaš linkati program sa dvije statičke biblioteke "libgdi32.a" i "libbgi32.a", ova prva već dolazi sa devcpp-om, druga ne dolazi, moraš ju negdje staviti i podesiti projekt da se linka sa obje. Biblioteke trebaju biti navedene jedna ispod druge, ako si stavio doslovno "-lbgi-lgdi32" nije ni čudno što ti ne radi. Kakva je to knjiga koja ti ne objasni takve stvari?

Evo kako to izgleda u jednom projektu koji se linka sa više različitih biblioteka:

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 21:28 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice