Bootable disk - HITNO!

poruka: 11
|
čitano: 3.138
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bootable disk - HITNO!
pitanje

Ovakva je situacija. Imam Nero 7 i pokušavam napraviti bootable disk Windows XP-a. Sad, ja sam panj (a.k.a n00b) za prženje cd-a općenito, a kamoli boot cd-a.

Ne razumijem ono s dodavanjem .IMA fajla (kolko sam skužio to je fajl preko kojeg se boota)... Tražio sam ga, ali ga nisam našao. Inače podaci su prekopirani sa boot cd-a Windows XP-a i ja ih pokušavam prepržiti. Pa, kako pronaći ili napraviti ili downloadati taj .IMA fajl?

Molim vas pomagajte, treba mi hitno XP.

EDIT: ove fajlove imam u folderu od XP-a

Rambo is watching you!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2008 18:51 (i_rambo_plache).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootable disk - HITNO!

Ako si kopiro bas sve filove onda ne moras odabirati u neri opciju boot disc vec ga samo sprzis kao data disc...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootable disk - HITNO!
autorov komentar

Probao sam i to (pržiti kao običan disk) i namjestio sam da mi je primary boot device CD-ROM i kao da ne očitava CD nego boot-a s HDD-a...

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootable disk - HITNO!
prihvaćeno rješenje

Probaj ovako...

skini nLite.

Pod locating the windows location odaberi ovaj folder I386.

Ako sve prode dobro loadat ce ti ga, ispisati koji je service pack ...bla bla

Odi next,create bootable ISO i napravi image.

Njega sprzi na DVD kao burn image to disk i to bi trebalo biti to.

http://www.nliteos.com/download.html

E4600@3360MHz,8600GTS,2GB DDR2@840MHz

0 0 hvala 0
17 godina
Bootable disk - HITNO!

točno se sječam da sam u Bugu 142 pročitao nakaj o tim boot fajlovima(bio je tamo neki program, za vadit te fajlove, imaš ga na cd-u uz taj broj).....pa si pogledaj,ako ga imaš pod sleapstreamanje service pack 2

Moj laptop:HP Compaq 6715b, procesor Sempron 3600+(dosta se grije,jel to uobičajno???)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootable disk - HITNO!

IsoBuster

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootable disk - HITNO!

a da skines neki mali boot disk, njega sprzis i s njega dignes setup?

PUNK'S NOT DEAD!!! :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootable disk - HITNO!
autorov komentar

Brunino rješenje radi (uspio je bootat CD), ali kako to obično biva kod MS-a kad rješiš neki problem navali drugi za par sekundi...

No više mi se neda zaj*bavat s tim, bacio sam CD što sam dalje mogao (s drugog kata), nabavit ću onaj koji je radio, više mi nije hitno.

Hvala svima na odgovorima.

Rambo is watching you!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2008 21:25 (i_rambo_plache).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bootable disk - HITNO!

zaboravih napisat, da taj bootabilni fajl nemožeš vidjeti u exploreru(kak ti je na onoj slici,kaj si naknadno stavio), neg moraš baš s tim programom o kojem možeš pročitat u bugu, gore sam ti naveo u kojem i gdje

Moj laptop:HP Compaq 6715b, procesor Sempron 3600+(dosta se grije,jel to uobičajno???)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Bootable disk - HITNO!

Treba ti boot datoteka koju izvučeš sa već butabilnog cd programom iso buster datoteka je microsoftcorporation.img.

U neru odabereš boot disk ovaj fajl koristiš za boot uključis advanced options, pod emulation odabereš no emulation, loaded sectors (nešto tako) staviš 4.

17 godina
neaktivan
Bootable disk - HITNO!
"Imam sve karakteristike ljudskog bica; meso, kosti, kozu, dlake, ali nijednu emociju - osim pohlepe i gadjenja. Kad me vidite imate osjecaj da je to jaka osoba sa cvrstim stavovima i jakom voljom. Ali kad mi pogledate u oci, ja jednostavno nisam tamo..."

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice