Blokada kompjutera

poruka: 16
|
čitano: 5.418
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Blokada kompjutera

Imam kompjuter star 6 meseci.Konfiguracija je solidna.Pre oko 2 meseca nakon 10 min rada kompjuter mi za blokira i nece da radi.U servisu su menjali hard disk,ali nista.Ako neko zna sta je problem neka javi.Hvala!

Arsenije
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Blokada kompjutera
Acx kaže...

Imam kompjuter star 6 meseci.Konfiguracija je solidna.Pre oko 2 meseca nakon 10 min rada kompjuter mi za blokira i nece da radi.U servisu su menjali hard disk,ali nista.Ako neko zna sta je problem neka javi.Hvala!

premalo si naveo stavki,opiši malo bolje problem,koju imaš konfu?

Duh Sveti....
15 godina
neaktivan

Amd Atholn 2.2 ghz

ram memory 1 gb

9600gt 512 mb

hard disc 160 gb

maticna plocaAsus

TREBA JOS NESTO?

Arsenije
15 godina
neaktivan
Blokada kompjutera

Ustvari to je kompjuter moje drugarice pa nz bas najbolje koja joj je konfiguracija,ali kad saznam bolje napisacu pa ako mozes da pomognes!

Arsenije
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Acx kaže...

Amd Atholn 2.2 ghz

ram memory 1 gb

9600gt 512 mb

hard disc 160 gb

maticna plocaAsus

TREBA JOS NESTO?

nego,nisi napisao koje napajanje,sad glede problema to ti može biti više toga,gašenje nakon 10 min može upućivat na moguče pregrijavanje(što sumnjam)jer su dosta slabe komponente pa se ne griju baš,moraš opisat bolje problem,e ti javlja kakve erore,dali se smrzava slika,restartira se stalno.........

Duh Sveti....
15 godina
neaktivan

Ne desava se nist od ovoga sto si naveo..Pitacu ja sutra za detaljniju konfiguraciju pa cu ti opisati.HVALA!Jel znas mozda nesto u vezi ovog mog monitora sta bi to moglo biti?Ima kod mene u temama.Niko ziv ne zna!

Arsenije
15 godina
protjeran
Blokada kompjutera

Otvori lijevu bočnu stranicu.

Ako ima prašine, kompresor/usisivač u ruke.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Uradjeno,ali ne vredi...

Arsenije
15 godina
neaktivan

isti problem sam imao prije dvije godine

ispostavilo je da se grafička pregrijavala

meni je slučaj bio ventilator na grafičkoj

pogledaj ako se nije odljepio ili nešto

nadam se da je bilo od pomoći

15 godina
neaktivan

Jeste naravno hvala ti puno,ali tom kompjuteru je izvadjena graficka u servisu,tako su rekli.

Arsenije
15 godina
neaktivan

hm neznam kak bi ti reko..

ja u servisu nikome ne vjerujem

kada mi se to dogodilo oni su od mene tražili 2000 kn za popravak i da kupim novu matičnu ploču

na kraju sam sam otvorio komp i kupio ventilator za 20 kn i sve je radilo odlično

možda u tvom slučaju to nije tako, ali savjet je da sam pogledaš ako se razumiješ u to

15 godina
neaktivan

Iskreno receno ni ja im ne verujem,a sto se tice popravke puno su ti trazili.To stoji :D Pogledacu da li je problem u tom.Hvala ti.

Arsenije
17 godina
Acx kaže...

sta znaci da blokira? da li se gasi? da li radi, ali usporeno? da li nestaje slike na ekranu? malo vise informacija....

15 godina
neaktivan
Blokada kompjutera

Kada zablokira ne gasi se i ne restartuje se, samo zablokira. Onda ne mogu da ga ugasim preko dugmeta na kucistu nego moram da ga restartujem. I kada ga restartujem, kada se ukljucuje pise "disk read error occured" i pise pokusajte s control+alt+delete i kad to uradim opet to pokazuje i tako stalno,pa ne moze da se ukljuci.

Arsenije
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meni se par puta pojavio disk read error
Evo kako ja to rjesim: otvorim kuciste i sata kabel od hdda pribacin na drugi ulaz na maticnoj, raditi ce onda ;)
15 godina
neaktivan

e hvala ti za ovo.

Arsenije
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice