ALT GR+3 ne radi (^)

poruka: 10
|
čitano: 7.913
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
ALT GR+3 ne radi (^)

neznam jel ovo neki bug s hrvatskom tipkovnicom, ali kolko čitam po netu događa se i na linuxu i na windowsima... (hrvati, slovenci,...)

dakle kad stisnem ALT GR+3 kako bi dobio taj  ^ znak ništa se ne događa, ponekad se pojavi (al tek nakon što stisnem još jednu tipku nakon toga, <10% slučajeva) evo sad nešto programiram i po matlabu računam i već sam izludio

na engleskoj tipkovnici svaki put radi bez greške, SHIFT+6. no kad nemam takav layout 

jel vama to radi? i kako popravit?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 15:42 (919191).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: ALT GR+3 ne radi (^)
919191 kaže...

neznam jel ovo neki bug s hrvatskom tipkovnicom, ali kolko čitam po netu događa se i na linuxu i na windowsima... (hrvati, slovenci,...)

dakle kad stisnem ALT GR+3 kako bi dobio taj  ^ znak ništa se ne događa, ponekad se pojavi (al tek nakon što stisnem još jednu tipku nakon toga, <10% slučajeva) evo sad nešto programiram i po matlabu računam i već sam izludio

na engleskoj tipkovnici svaki put radi bez greške, SHIFT+6. no kad nemam takav layout 

jel vama to radi? i kako popravit?

Evo sad sam prebacio na HR layout, na Linuxu sam i radi. Probaj s Ctrl+Alt+3. Na Windowsima koliko sam ja skuzio se takvi znakovi pojavljuju nakon sto stisnes space bar ili neku drugu tipku. Mozda ti je tipkovnica pokvarena...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
moderator

Kod mene se pojavi tek nakon pitiska neke druge tipke (space, slovo, broj), tako je otkad se sjećam na Windowsu.

Za linux neznam, tj. koristim ga na drugom računalu i tamo radi pa može bit i do tipkovnice na ovom prvom.

Fiat Klub Hrvatska -- http://fiatisti.hr/forum/index.php
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 15:56 (XXX-Man).
12 godina
neaktivan
ALT GR+3 ne radi (^)

hmm, kod mene nikak neće imam Win 7 x64

ne vjerujem da je tipkovnica pokvarena, jer recimo ALT GR+V radi i dobijem @, isto tako zasebno broj 3 radi...

probao sam na dva različita kompa, isto. na drugom kompu imam XP i sedmicu i sada nigdje ne radi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ALT GR+3 ne radi (^)

Isti problem i kod mene, samo meni Alt Gr u kombinaciji s tipkama od 1 do 5 ne radi ne u 90 već u 100% slučajeva, nemam pojma zašto i kako to otkloniti {#}

Y/post&gt;

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To je normalno ponašanje, ja nikad nisam vidio da se sa AltGr+3 pojavi znak ^, već samo nakon sljedeće tipke - zajedno. Stisni AltGr+3 i onda 3, nakon toga 3 obriši (^3). Njemački znakovi se pišu na taj način, npr. slovo Ä (kod mene na laptopu - AltGr+? i onda slovo A.

17 godina
neaktivan
zOOm kaže...

To je normalno ponašanje, ja nikad nisam vidio da se sa AltGr+3 pojavi znak ^, već samo nakon sljedeće tipke - zajedno. Stisni AltGr+3 i onda 3, nakon toga 3 obriši (^3). Njemački znakovi se pišu na taj način, npr. slovo Ä (kod mene na laptopu - AltGr+? i onda slovo A.

Da, baš sam toliko blesav pa se nisam sjetio probat lupit AltGr+3 više od jednom {#}

Također sam 100% siguran da vrijedi sve od navedenog:

-računalo mi je uključeno u struju

-u kući mi ima struje

-tipkovnica je priključena na računalo

-tipka Backspace nije zaglavljena niti na njoj sjedi mačka

15 godina
ALT GR+3 ne radi (^)

Znak ^ je za akcentiranje slova, npr. â, ô, i u hrvatskom layoutu nije namijenjen samostalnoj upotrebi zbog mogućnosti da će se pojedina slova morati akcentirati (npr. sam/sâm) i zbog toga Windows čeka slovo koje će akcentirati. Nije bug, nego feature.

Albis STB-7710 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 20:03 (blagus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ALT GR+3 ne radi (^)

Pitam se samo je li bug ili feature to što neki ljudi nemaju ugrađen detektor sarkazma {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sarkazam na Bug online forumu je BUG.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice