Wireless Ruter

poruka: 6
|
čitano: 8.865
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Wireless Ruter

Posjedujem AirLive WL-5460AP Modem/Ruter. Koristim ga trenutno kao Client mod, jer koristim internet provajdera putem user name i passworda. Naime zelim da preko ovog modema posto vidim da ima vise funkcija zelim da ga koristim i kao modem za primanje signala i kao ruter za slanje dalje signala. U cemu je tacno rijec ? Imam mobilne aparate sa wifi i zelio bih ovu trenutnu konekciju koju primam putem velike 24dB antene odma proslijedim dalje tako da internet mogu koristiti i na racunaru i na mobitelu putem wifi-a. Nezz da li je to izvodljivo. Unaprijed zahvaljujem vasem odgovoru!

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Wireless Ruter
Nrd kaže...

Posjedujem AirLive WL-5460AP Modem/Ruter. Koristim ga trenutno kao Client mod, jer koristim internet provajdera putem user name i passworda. Naime zelim da preko ovog modema posto vidim da ima vise funkcija zelim da ga koristim i kao modem za primanje signala i kao ruter za slanje dalje signala. U cemu je tacno rijec ? Imam mobilne aparate sa wifi i zelio bih ovu trenutnu konekciju koju primam putem velike 24dB antene odma proslijedim dalje tako da internet mogu koristiti i na racunaru i na mobitelu putem wifi-a. Nezz da li je to izvodljivo. Unaprijed zahvaljujem vasem odgovoru!

Ajmo po redu, prvo AirLive WL-5460AP nije nikakav modem, to je AP koji podržava i router način rada. Znači ovako modem koji je spojen na telefonsku liniju postavi u router mode (mora imat upaljen WLAN), a ovaj Airlive postavi u universal repeater mode (sada Airlive prima WLAN signal i prosljeđuje ga dalje).

Evo jedna tema u vezi toga:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=535556

U ovoj temi se spaja Thomson 782i na Airlive WL 5460AP, objašnjeno je kaj treba napravit. Isto je za bilo koji modem, jer se modem ne mora ništa podešavat, ako već radi u router modu.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 16:51 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Re: Wireless Ruter

Niste me dobro razumjeli. Nemam modema nikakvog u pitanju je bezicni wireless internet od provajdera. Internet je veoma brz i extra i kako to ide. Koristim ga preko tog airlive rutera. Znaci u opcijama je podesen kao client ! I sad imam svoju karticu user name i pass i prijavim se /connect/ kao svako samo preko rutera koristim internet

a Mene zanima da li je moguce da trenutno dok primam taj internet da ga odma u isto vrijeme i dalje proslijedjujem ... Znaci ovako to ide   

PROVIDER  >>>>   AIRLIVE (RUTER) >>>>   MOJ KOMPJUTER  I imam internet ! , a zelim ovako slijedecu stvar !

PROVIDER >>>> AIRLIVE (RUTER)  >>>>> 1. MOJ KOMPJUTER 
  2. Wireless moj mobitel. 

Znaci putem lan kabla konekcija ide iz tog rutera u kompjuter , a ja zelim da osim sto ide u racunar internet konekcija da proslijedjuje wifi zonu, to jest da mogu se i preko mobitela spojiti na internet !  

13 godina
neaktivan
Wireless Ruter

iiIIiI jeli iko zna odgovor ?? Unaprijed zahvaljujem !

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wireless Ruter

Ovako. Slijedeca stvar sa kojom imam problem vezana je za ruter AIRLIVE WL5460AP v2 ... Naime zelio sam slijedecu stvar sa svojim internetom. Trenutno je taj ruter nastiman na Client modu i uzimam internet od providera sa user name i pass i zelim da taj trenutni internet proslijedim dalje po kuci putem wifi. Nemam nikakav modem /napominjem/ samo imam ovaj ruter kojim sto sam vec naglasio trenutno uzimam signal. I u opcijama sam nastimao na mod WISP + UNIVERSAL REPEATER . Sto znaci signal koji primim sa velike prover antene ide putem LAN kabla u racunar, a ostatak zelim da automatski ide wi-fi wireless po kuci kako bi mogao na mobitel da se spojim na internet. I slijedeca stvar ja to u opcijama nastimam, postavim sifru, odradim rebot, ali poslije na mobitelu nadjem svoj wireless , ali se ne mogu konektovati putem kompjutera na internet. Sve sam fino podesio . SSID: moj provider, SSID:Ime mog wifi koji cu trenutno dalje proslijedit : i stavim tu svoje neko ime. I ja na mobitelu nadjem to svoje ime i konektujem se /prikacim/ preko mobitela i odem u web preglednik i kaze na mobitelu : da nije pronadjeno glavno racunalo... , a na kompjuteru se sada trenutno ne mogu konektovati. Da li neko dalje zna da se nesto posebno od opcija treba stimati. Unaprijed zahvalan. Pozz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wireless Ruter
Pozdrav!

Ja sam trebao uzet neki usb wireless ali sam zavrsio sa 150 MINI wireless Router-om (http://www.lefen.com/products_detail.asp?id=966), naime uzet je na preporuku bratica za kojeg se ispostavilo da nema blage veze kako on radi i može li ispuniti funkciju koja meni treba.. pa eto me ovdje.

Uglavnom, znaci zaglavio sam s tim mini ruterom a trenutno koristim t-com-ov wireless speedtouch, e sad, mene zanima mogu li ja i kako učiniti da njih 2 rade kao router i receiver?

Taj mali mini router ide na modem (prema shemi koja je stigla uz njega) a ja posjedujem i staru, prvu t-comovu kasdu, sto dalje implicira da sam dobio ideju od stare kasde pomocu mini routera napravit wireless router, a speedtouch učinit receiverom, jeli moguće?

Znači te komponente imam, a cilj je da 2 računala u dvije različite sobe imaju wireless internet.

Ako ima netko kakav pametni savjer ili jos bolje rjesenje, bit cu ogromno zahvalan.

I zahvaljujem unaprijed!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice