Windows 7 i WinXPsp3 dsl internet i LAN problem

poruka: 5
|
čitano: 5.359
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nadam se da netko zna kako rješti ovaj problem.

Imam dva računala kod kuće jedno je na Win XP a drugo na Win7 OS-u. Htio sam ih povezati u LAN i natjerati da djele DSL konekciju( da mogu biti obadva na internetu istovremeno) spajam ih žično preko routera KASDA KD318-MUI.

Uz puno muke sam uspio složiti LAN(comp sa 7-icom je vidio onaj sa XP-om i mogao pristupati datotekama ali obrnuto nije išlo)ni sam nisam skužio što sam točno napravio da mi je na kraju uspjelo.

Računalo sa Win7 se spaja na internet, ali ovo s XP-om nemogu natjerati da se spoji preko njega na net ili bilo kako drugačije samo da obadva koriste istovremeno isti ADSL account.

Usput na računalu sa Windowsima 7 često koristim i XP pa odmah pitam da li bi ovo što namjeravam napraviti sad na 7-ici mogao na drugom os-u(XP-u), također se nadam da je jednostavnije.

Još nešto za pametnjakoviće koji mi žele reći da trebam googlati: već sam googlao pa nisam uspio rješti problem, zato pitam ljude na forumu( a da nitko ništa ne pita na forumima ne bi imali što googlati)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde ljudi to i meni treba....

dali ce sve normalno raditi ako spojimo na HUB sve kompove dali ce se ocitati ostali pc-jevi????????????????

xfx 4890,asus maximus formula x38,q6600 3.3ghz,wd 750gb, corsair 520W,4gb corsair xms2

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Windows 7 i WinXPsp3 dsl internet i LAN proble
zombie_killer kaže...

Imam dva računala kod kuće jedno je na Win XP a drugo na Win7 OS-u. Htio sam ih povezati u LAN i natjerati da djele DSL konekciju( da mogu biti obadva na internetu istovremeno) spajam ih žično preko routera KASDA KD318-MUI.

Uz puno muke sam uspio složiti LAN(comp sa 7-icom je vidio onaj sa XP-om i mogao pristupati datotekama ali obrnuto nije išlo)ni sam nisam skužio što sam točno napravio da mi je na kraju uspjelo.

Računalo sa Win7 se spaja na internet, ali ovo s XP-om nemogu natjerati da se spoji preko njega na net ili bilo kako drugačije samo da obadva koriste istovremeno isti ADSL account.

Spoji ih oba drito u kasdu, na LAN1 i LAN2 priključke (ako ima 2), napravi par shareanih foldera (sa svim r/w dozvolama) i sve će radit (bar je meni prije radilo dok sam imao Win7 - file, print sharing, remote desktop, cod2 server, čak sam se uspjevao spojiti na SQL server na drugoj konfi). Ako kasda nema 2 LAN priključka, kupi si kakav jeftini switch (al da podržava DHCP) jer ICS je grozan na XP->XP mreži, ne želim zamišljat kako to izgleda između Win7 i XP...

Psycho_Roba kaže...

dali ce sve normalno raditi ako spojimo na HUB sve kompove dali ce se ocitati ostali pc-jevi????????????????

Hoće. Spoji PCjeve na HUB a njega u ruter i ako hub ima DHCP sve bi trebalo proradit iz prve. Ako nema DHCP, trebat će adrese ručno unest. I kasnije samo stavi par foldere na sharing i to ti je to. Bar mislim da je to tako. Za ovaj DCHP i dodjelu IPova nisam toliko siguran, pričekajte da se javi netko stručniji.

Ja sam imao LAN od 3 stroja (Win7, XP SP3, XP SP2), sve spojeno na Siemens ruter i sve je proradilo iz prve...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
zombie_killer kaže...

Spoji ih oba drito u kasdu, na LAN1 i LAN2 priključke (ako ima 2), napravi par shareanih foldera (sa svim r/w dozvolama) i sve će radit (bar je meni prije radilo dok sam imao Win7 - file, print sharing, remote desktop, cod2 server, čak sam se uspjevao spojiti na SQL server na drugoj konfi). Ako kasda nema 2 LAN priključka, kupi si kakav jeftini switch (al da podržava DHCP) jer ICS je grozan na XP->XP mreži, ne želim zamišljat kako to izgleda između Win7 i XP...

Psycho_Roba kaže...

Hoće. Spoji PCjeve na HUB a njega u ruter i ako hub ima DHCP sve bi trebalo proradit iz prve. Ako nema DHCP, trebat će adrese ručno unest. I kasnije samo stavi par foldere na sharing i to ti je to. Bar mislim da je to tako. Za ovaj DCHP i dodjelu IPova nisam toliko siguran, pričekajte da se javi netko stručniji.

Ja sam imao LAN od 3 stroja (Win7, XP SP3, XP SP2), sve spojeno na Siemens ruter i sve je proradilo iz prve...

ok hvala onda...

xfx 4890,asus maximus formula x38,q6600 3.3ghz,wd 750gb, corsair 520W,4gb corsair xms2
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 11:43 (Psycho_Roba).
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Najjednostavnije rjesenje ti je povezati oba racunala zicno na lan portove na KASDA-i. Naravno da bi oba dva racunala mogli istovremeno imati izlaz na internet KASDA ti mora biti postavljena u router mod umjesto bridge moda.

@Sum_of_all_fears, ukoliko mu KASDA podrzava routing mod i ima dovoljno LAN portova ne treba mu nikakav switch, a i sami ti mali SOHO swithcevi su layer 2 uredjaji, sto znaci da ne razumiju DHCP.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice