...jel neko uspio natjerati taj ruter da se automatski rekonekta...na popisu ga nema a skripta ne radi
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I mene isto muči!
Vidim da postoji tema pa neću otvarati novu iako je ova dosta stara. Možda je netko u međuvremenu uspio skužiti kako odraditi ovaj dio. Tnx
Uspio sam ja, evo postupak:
1. Skinite program "Telent Scripting Tool", googlajte ili odmah ovdje preuzmite http://jerrymannel.com/blog/wp-content/uploads/2008/tst10.exe - novi link
2. Premjestite ga negdje, al imajte na umu da mu nije preporucljivo mijenjati lokaciju jer cete u suprotnom ponovno morati prckati po JDownloader postavkama...
3. U istom folderu/mjestu gdje vam se nalazi program "Telnet Scrripting Tool" napravite novi tekstualni file npr: reconnect (slika 1.)
4. Otvorite taj "reconnect" file preko notepad-a i kopirajte sljedeci kod:
192.168.1.1
WAIT "Username :"
SEND "Ovdje upisite vas User Name\m"
WAIT "Password :"
SEND "Ovdje upisite vasu lozinku\m"
WAIT "=>"
SEND ":ppp ifdetach intf=Internet\m"
WAIT "=>"
SEND ":ppp ifattach intf=Internet\m"
WAIT "=>"
SEND "exit\m"
- IP adresu ostavite ako koristite T-comov router TG782, u suprotnom mijenjajte ako ste na npr. Optimi itd...
- "Ovdje upisite vas User Name" zamjenite za vas username od routera, ako koristite t-com upisite administrator (ne user)
- "Ovdje upisite vasu lozinku" zamjenite za vas TG782 access code koji se nalazi na vasem routeru, npr ako vam je access code: 414785549, pisite ovako: !tc0Mht414785549
Na kraju vam to treba izgledati ovako (slika 2.):
192.168.1.1
WAIT "Username :"
SEND "administrator\m"
WAIT "Password :"
SEND "!tc0Mht414785549\m"
WAIT "=>"
SEND ":ppp ifdetach intf=Internet\m"
WAIT "=>"
SEND ":ppp ifattach intf=Internet\m"
WAIT "=>"
SEND "exit\m"
5. Spremite i zatvorite taj file
6. Otvorite JDownloader > Settings > Modules > Reconnection > External i pomocu:
- Command (use absolute directory paths): "Select" gumba locirajte TST10.exe (Telnen Scripting Tool) (slika 3.)
7. U polje Parameter kopirajte sljedece (slika 3.):
/r:reconnect.txt
/m
8. Pozeljno bi bilo da napravite exeption za TST10.exe kroz firewall.
9. Odite u JDownloader i klikinte na gumb "Change IP" da testirate radi li (slika 4.)
Jeli ima netko neki reconnect koji radi, ovo mi više ne funkcionira ni UPNP reconnect ne radi..
Jeli ima netko neki reconnect koji radi, ovo mi više ne funkcionira ni UPNP reconnect ne radi..
Testirao sam ovo ponovno i radi (imam isti tg782i router). Bio sam na T-comu kada sam pisao taj tutorijal (dakle, tg782i s t-com firmware-om) ali nedavno sam presao na Iskon i na ovaj tg782i sam stavio neki novi firmware koji nije zakljucan i probao ovu skriptu, uglavnom, radi jos uvijek (ocito radi s bilo kakvim firmware-om).
Radis nesto krivo....
BTW uploadao sam novi link za "Telnet Scripting Tool": klik