Spajanje na net

poruka: 4
|
čitano: 525
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Spajanje na internet/hotspot

Imam wifi antenu od 16db te usb wifi karticu na koju je spojena ta antena.

Moja namjera je da se spojim na susjedov internet uz njegovo dopustenje naravno te njegovu sifru.

Ja bi htio kad se spojim sa npr mojim racunalon stvoriti na njemu hotspot da se i drugi ukucani mogu spojiti na taj internet.

Dali postoje modemi koji mogu da se spajaju na drugi ruter te ujedno da budu i "hotspot" da i on odasilje wifi signal da se svi mozemo spojiti, te koji bi to bio modem, dali to moze bilo koji ili postoje posebni modemi za tu upotrebu.

Znaci susjedov modem se nazali cca 30m ali je izmedju cistina znaci nema zapreka nikakvih. ja bi tu antenu od 16db sto imam spojio na svojm modem ako postoji te u njemu namjestio da se spoji na susjedov modem. i na svom modemu postavio sifru te ukljucio wifi.

Nadam se da sam dobro pojasnio koja je namjera, te se nadam da se tako nesto moze napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Spajanje na net

moze delete...rjeseno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Spajanje na internet/hotspot

Postoji ti mogućnost da skineš virtualni router: http://virtualrouter.codeplex.com/ i  da se preko svog računala spajaš na susjedov, a ostala računala na virtualni ruter (koji je zapravo tvoj komp). Kvaka je u tome da bi ti to računalo moralo stalno raditi da bi imao pristup cijelo vrijeme i podjela brzine. Izgašen komp - izgašen virtual. Ali zar nije jednostavnije uzet internet, nego si komplicirat život?

12 godina
Spajanje na net

ma je jednostavnije...ne zivim u toj kuci nego samo preko ljeta dodjem pa mi se ne isplati uzimati net za mj dana kad mogu i ovako...

uzeo sam ruter pa cu danas isprobati..trebalo bi sve raditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice