Jučer sam instalirao Windows Server 2008 na fakultetu u sklopu završnog rada, i trebao sam instalirati Hyper-V rolu (znam da je još u beti) i nekoliko virtualnih strojeva i omogućiti komunikaciju između tih strojeva. Instalirao sam trial verziju skinutu sa Microsoftovih stranica.
Uspio sam instalirati XP sa SP2 i Ubuntu 8.04 Desktop, i oni rade. Instalirao sam i drugi XP, ali nikako nisam uspio pokrenuti oba XP-a zajedno, jer bih dobio poruku da je neki file već zauzet od strane drugog procesa.
Druga stvar koja mi nije radila je virtualna mreža. Kod kreiranja virtualnog stroja sam kreirao virtualnu mrežu, ali ni XP ni Ubuntu tu mrežu ne prepoznaju, tj. nema ničega u Network Connections. Bez toga mi naravno povezivanje ne radi. Probao sam sve načine, internal, external... ali ne pomaže.
Tada sam instalirao WS2k8 virtualno, i u njemu je bilo mreže. Kad sam išao pingati virtualni stroj sa stvarnog stroja, pisalo mi je da je host unreachable, ali mi je vratio paket, tj. imao sam 0% loss. Ista se stvar događala i kad sam pingao iz virtualnog.
Postavio sam im različite IP adrese.
Je li netko imao iskustva sa Hyper-V, možda sam nešto propustio u procesu kreiranja i podešavanja?
Slaganje virtualne mreže u Windows Serveru 2008
- poruka: 1
- |
- čitano: 1.437
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore