Problem sa WLAN-om

poruka: 7
|
čitano: 3.556
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa WLAN-om (usb adapterom)
pitanje

Imam jedan pomalo čudan problem. Posjedujem d-linkov wlan modem i netgearov wireless adapter wg 111v3 i nakon instalacije sve je radilo odlično(oko godinu dana) dok se nisam neki dan išao spojiti na internet. Kada sam kliknuo na ikonu mreže dobio sam poruku da se ne može spojiti. Otišao sam u mapu network connections ikona wlan-a nije bila prikazana. Nakon što sam sve ponovo instalirao radilo je dobro dok nisam ugasio računalo. Sutra kada sam pokrenuo kompić opet nisam mogao pokrenuti internet jer mi je ikona opet nestala. Kada skinem drivere za usb od kompa pojavi mi se ova poruka: . Šta mi je činiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 15:02 (iron maiden).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa WLAN-om

probaj preko Run uključiti Zero wireless configuration. nekad ti to zna raditi probleme se wirelessom.

Kliknite Start, a zatim Run (Pokreni) te upišite ncpa.cpl i kliknite U redu.
Kliknite Network Connections (Mrežne veze).
U prozoru Network Connections klikom odaberite bežičnu vezu, a zatim kliknite Change settings of this connection (Promijeni postavke ove veze).
Na kartici Wireless Networks (Bežične mreže) potvrdite okvir Use Windows to configure my wireless network settings (Koristi sustav Windows za podešavanje postavki bežične mreže).

Da biste pokrenuli servis Wireless Zero Configuration, poduzmite sljedeće korake:
Kliknite Start, a zatim Run (Pokreni) te upišite %SystemRoot%\system32\services.msc /s i klikniteOK (U redu).
Dvokliknite Wireless Zero Configuration.
Na popisu Startup type (Vrsta instalacije) kliknite Automatic (Automatski), a zatim Apply (Primijeni).
U odjeljku Service status (Status servisa) kliknite Start, a zatim OK (U redu).

javi ako je pomoglo.

17 godina
neaktivan
RE: Problem sa WLAN-om
autorov komentar

Napravljeno sve kako je napisano međutim zabaravija san napisati da kad gasim kompić pojavi se poruka da windows gasi program za netgear i da ako pritisnem end now da ću izgubiti podatke. Pustim ga da sam ugasi kao prije međutim napiše mi poruku da program ne reagira i da ga moram sam ugasiti. Ovo mi se dešava i nakon ovih postupaka koje si mi rekao i kada upalim kompić nema prikazane bežične veze u mapi mrežne veze. Također i kad instaliram drivere za usb adapter on nije prikazan ni u safely remove jer su mi neki na forumu spominjali da li sam možda isključio usb bez safely remova pa ga možda oštetio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2008 20:16 (iron maiden).
17 godina
neaktivan
Problem sa WLAN-om
autorov komentar

Kada otvorim (wireless network connection properties) i potvrdim (use windows to configure my network settings) u prozoru preferred networks mi je prazno polje. Kad kliknem add i dodam moju mrežu i kliknem ok otvori mi se prozor Hardware installation i kaže da software za ovi hardware Eset personall firewall miniport nije prošao windows logo test. Da li je možda problem u nod32 firewall? Uključen je i windows firewall.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa WLAN-om

Može bit jer firewalli inače donose više problema nego sreće kada ih je previše uključeno a pogotovo kroz antivirusne programe koji znaju blokirati sve i svašta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa WLAN-om(usb adapterom)
autorov komentar

Ugasija san eset firewall ali i dalje dobivam istu poruku. Danas nakon instalacije drivera nije niti prepoznat usb adapter dok nisam prominija usb ulaz. Da li je čekić jedino rješenje?  

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2008 21:52 (iron maiden).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa WLAN-om

Pa moj serviser bi rekao da nema druge nego do "Žuće" koji nam je bio ogromni čekić na polici ;).

jedino što ti još mogu reć a da je opcija je da ti čip koji ti se nalazi u sticku i onaj u routeru jednostavno ne trpe.

znam iz iskustva da neki čipovi odbijaju raditi jedni sa drugima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice