Problem s stabilnoscu downloada!?!?!

poruka: 2
|
čitano: 3.120
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Problem s stabilnoscu downloada!?!?!

Ovako, do prije dva mjeseca sam imao 5 Mb/s dl brzinu. Inace korisnik sam usluge Moja TV BH telecoma. U medjuvremenu je telecom ponudio nove pakete a ja sam odabrao speed+ paket tj paket s 40 Mb/s dl. E sad, dosli su tehnicari i postavili novi VDSL modem innbox v-50 (koga zanima moze pogledati sve o ovom modemu na google-u) koji je inace odlican i high-end modem za VDSL. Njihova mjerenja su pokazala 41-42 MB/s (ja sam u to vrijeme bio na poslu) Kad sam dosao kuci i sam sam testirao brzinu i mjerenja su vise puta pokazivala u prosjeku 41,5 Mb/s. Medjutim, od tada na ovamo imam nevjerovatne oscilacije i dropove u brzini da bi primjetio da je uzrok tome (bar u vecini slucajeva) upload.(mada ovdje moram reci da ako ogranicim upload u torrentu nedobijem nista jer i tada dolazi do velikog dropa dl, medjutim ako pauziram torrente a ostavim samo jedan da koji se skida, tada dolazi do povecanja brzine, cesto maksimalna bude). Naime, dok nema nikakvog uploada, a to ostvarujem seedanjem torrenata, download je 40, a oscilacije u brzinu su, ovisno koliki je upload, tj npr ako koristim maksimalnu brzinu uploada, download je ici otprilike 15-tak (mada ovdje nema pravila, moze biti bilo kakva brzina ali cinjenica je da s vecim stepenom iskoristenosti ul se vise smanjuje dl) Ovo mi je sad opsesija postala da mjerim brzinu, tako da sam u nekoliko navrata mjerio ogroman ping, najvise 900 (mada je u vecini slucajeva ping dobar od 16 - 23) Ja sam se malo raspisao a sve u nadi da cu problem bolje pribliziti. Inace telecom sam  zvao vise puta, jednom su dosli za ova dva mjeseca, opet mjerili i navodno kod mene na uticnici u stanu dolazi brzina kako treba, a kao negdje od uticnice do mog kompa se gubi?! Skontaju strucnjaci da je do kabla i rasture mi sve, tj skinu postojeci i stave neki malo deblji cetvorozilni kabal (nakon ovoga morao sam mjenjati RJ konektore jer su najblaze receno to nestrucno stavili, zice se vide itd) Nakon ovog opet izmjere i kao opet brzina kako treba (ja sam na poslu bio tako da ih nisam ni ovaj put uspio uhvatiti) Uglavnom , od tada na ovamo, a proslo je mjesec dana, niko nece da dodje iz telecoma, zvali jesu nekoliko puta ali tehnicara nema. Mislim da se boje i doci jer ocito da pojma nemaju sta je problem. Ja licno sumnjam na modem obzirom da na njemu ima dugme za fizicko gasenje wirelessa koje kad pritisnem, wi-fi i dalje ostaje ukljucen. U postavke rutera ne mogu uci jer telecom to ne dozvoljava. Njihovi tehnicari jedino mogu pristupiti mom ruteru. Da li ista ja mogu napraviti dok ove idiote cekam, sta bi uopce mogao biti problem?? Jer ovo sto sad imam nije jefitino i ako necu imati garantovanu brzinu onda bi odjavio ovo i presao kod drugog operatera. U prilogu cu vam ostaviti jos dvije slke, modema i brzine koju sam prvi put mjerio.

 

Hvala unaprijed svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
offline
Problem s stabilnoscu downloada!?!?!

Uff, uff. Ovako na prvu problem bi mogao biti jednostavno višestruko brži download nego upload. Zašto? Zato što kad skidaš za svaki TCP paket modem mora poslati ACK paket (acknowlodgement). Samo baš da ima toliki drop... Moguće da je i do broja konekcija kada seedaš više torrenta istovremeno. Ajde probaj s ugašenim torrent klijentom (znači bez uploada) skinuti uzastopno jedno tri puta 1gb test datoteku OVDJE. Promatraj brzinu downloada. Nakon toga napravi to isto, ALI istovremeno seedaj torrent maksimalnom brzinom uploada. Promatraj brzine. Javi da li ti i u ovom slučaju download pada. Promijeni i postavke torrent klijenta (incoming connections port, stavi veća ograničenja u "number of connections" postavkama utorrenta, ako je drugi klijent u pitanju ima i tamo sigurno tih postavki). Na kraju ako bude i dalje zezalo inzistiraj na otklonu problema i da ti pred njima brzine isprobaš ili im zaprijeti raskidom budući da ne isporučuju uslugu koju plačaš.

EDIT: Nakon ponovnog čitanja 95% sam siguran da je do postavki torrent klijenta ili nešto vezano za p2p općenito tako da obavezno promijeni opcije u torrent klijentu. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 12:37 (noirDEC0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice