Preveliko opterećenje routera (Resolving host)

poruka: 7
|
čitano: 2.322
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Bok,

Već neko vrijeme imam većih problema s routerom.

Svako malo mi se iz vedra neba internet na pojedinim uređajima (laptopu ili mobu) onemogući i ne radi, te im prilikom ucitavanja stranica pise Resolving host.

Eh sad, ja smatram da imamo problem jer nas se zna spojiti oko 12 u isto vrijeme (5 racunala i 7 mobitela) te da modem to ne moze podrzati.

Operater nam je Optima i od njih smo dobili neki losi router, mislim da je Innbox v51.

Mene zanima da li ja mogu promjeniti taj stari router u neki novi.

Zanima me je li to sto smo dobili od optime router ili modem ili i jedno i drugo? (Nemam nikakav naizgled modem vec samo router s antenom).

https://www.mall.hr/routeri/asus-rt-ac53-gigabit-dualband-wireless-ac750-router-2x-gigabit-rj45?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Isto me zanima i je li ovo i router i modem i hoće li mi pomoći u ovoj situaciji?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Preveliko opterećenje routera (Resolving host)
Ivan Modrusan kaže...

Bok,

Već neko vrijeme imam većih problema s routerom.

Svako malo mi se iz vedra neba internet na pojedinim uređajima (laptopu ili mobu) onemogući i ne radi, te im prilikom ucitavanja stranica pise Resolving host.

Eh sad, ja smatram da imamo problem jer nas se zna spojiti oko 12 u isto vrijeme (5 racunala i 7 mobitela) te da modem to ne moze podrzati.

Operater nam je Optima i od njih smo dobili neki losi router, mislim da je Innbox v51.

Mene zanima da li ja mogu promjeniti taj stari router u neki novi.

Zanima me je li to sto smo dobili od optime router ili modem ili i jedno i drugo? (Nemam nikakav naizgled modem vec samo router s antenom).

https://www.mall.hr/routeri/asus-rt-ac53-gigabit-dualband-wireless-ac750-router-2x-gigabit-rj45?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Isto me zanima i je li ovo i router i modem i hoće li mi pomoći u ovoj situaciji?

Ovo što si dobio je modem i router.

Ovo što si stavio link je samo router. I to prilično dobar izbor.

Istu situaciju sam i ja imao i napravio sam ovo:

1. Ostaviš Optimin router

2. Kupiš Asus router.

3. Prebaciš Optimin router u opcijama u "bridge mod".

4. Spojiš ASUS na njega i preko njega se spajaš na internet (upišeš username i password)

I tak Optimin router/modem služi samo kao modem i samo šalje podatke na internet koje mu ASUS kaže da šalje.

Sve veze, podatke i spojene uređaje obrađuje ASUS koji je nekoliko puta bolji u tome od defaultnih routera od providera.

I odma dobiješ AC WiFi standard (nekoliko puta brže od ovog na Optiminom routeru) i gigabitnu vezu.. desetak puta brže prebacivanje podataka među računalima ako si spojen žicom.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 19:58 (CyberDemonVZ).
11 godina
neaktivan

Super, onda budem kupio taj router!

Jos me zanima, da bi optimin router/modem koristio samo kao modem, je li aktiviram "bridge mode" mijenjanem AP Mode iz Access point u Wireless Bridge (slika) i je li to jedina stvar koju moram promijeniti?

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
Ivan Modrusan kaže...

Super, onda budem kupio taj router!

Jos me zanima, da bi optimin router/modem koristio samo kao modem, je li aktiviram "bridge mode" mijenjanem AP Mode iz Access point u Wireless Bridge (slika) i je li to jedina stvar koju moram promijeniti? 

Bio sam na Optimi prije 4 godine sa sasvim drugim routerom. 

Ali da, to bi trebalo biti to.

Još pogledaj upute ako imaš od routera.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina

-modem spojiš na routerov wan port, to je sve, može ostati modem ili bridge... nevažno (dok nemaš konkretan razlog)

to ti je i objašnjenje.., kako se inače isti-slični uređaji nazivaju, modem ima liniju, dok je router-routanje samo jedna od više funkcija-servera u kutiji (kao i wlan server, dhcp server, print,file, media... uz pravilo da je jedna mreža jedan šef-router).

edit: automatika će odraditi sve potrebno, ovisno koji su defaulti za subnet novi router automatski promjeni ako vidi kolizijiu s modemom... npr 1-2-0-10... ako to ne napravi odspoji wan port, spoji se direktno na router, podesi-promijeni...i tad po ovo spojiš modem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 21:58 (ihush).
11 godina
neaktivan

Hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
11 godina

Po ovoj slici gore koju si postavio, to ti je WIRELESS bridge, i nemam apsolutno nikakve veze sa bridge modom o kojem decki pricaju.

Dakle trenutno optimin router ti je i WiFi acces point na koji se spajaš bežično, to će preuzeti tvoj novi router, stoga mu isključi wi-fi.

Ne znam dal je moguće postaviti optima router u bridge mode ili to mora napraviti optima.

Našo sam ovaj pdf na netu, i tamo izgleda da je moguće staviti u bridge.

Imaj na umu da onda moraš na novom routeru podesiti način spajanja PPPoE i upisati user name/password.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice