Imam windows 10 64bit (Imao sam i taj problem na W8)
Pise da imam internet,ali ga nema
- poruka: 35
- |
- čitano: 4.496
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Imam windows 10 64bit (Imao sam i taj problem na W8)
Imali smo u firmi problem gdje su dva laptopa gubila internet svakih minutu dvije, pa bi bilo, pa opet ne bi itd. Svi ostali uređaji spojeni u mrežu su imali normalan pristup mreži i webu.
Ikonica od wifi-a nije prikazivala neki problem, nije bilo ni uskličnika ni ničega, samo bi u browseru pisalo "unable to connect". Tek nakon restarta bi pokazao "grešku" u povezivanju dok interent nebi došao na par sekundi i nakon toga se "greška" više nije pokazivala.
Nakon windows troubleshoot-anja (desni klik na WIFI ikonu, Troubleshoot problems) detektirana je pogreška u "windows socket registry missing ..." Pretpostavljam da se zadnjim updejtom (ili jednim od njih) nešto zeznulo, no nakon updejtanja drivera, resetiranja IP configuracije (fiksne IP adrese smo maknuli i stavili na automatic) i resetiranja Winsocka (Command prompt, run as administrator \netsh Winsock reset) internet je proradio i sada radi normalno.
Imamo WIN 10 pro, radi se o DELLovom inspiron laptopu.
Nadam se da pomaže, probaj napraviti WIN troubleshooting pa ovdje zalijepi rezultate ako ne pomogne.
Danas sam resetirao ruter barem 10 puta i zasad je sve uredu, ako ce biti problema probat cu vas savjet. Hvala na savjetu :)
A da probaš reinstalirati mrežni driver na tom računalu?
Probaj u CMD upisat : "netsh int ip reset" bez navodnika.
Probaj otic u device manager, odaberi wifi karticu desni klik, properties i tamo odi na power management tab i odznači "allow the computer to turn of the device to save power".
daj u cmd upisi ipconfig i baci ss ovdje.
Probaj rucno postavit IP adrese (ako ti je ruter 192.168.1.1 ti postavi IP na 192.168.1.10 npr, netmask 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1 a DNS-ove postavi na 8.8.8.8 i 8.8.4.4. ).
Pokušaj sad obrisat i ponovo instalirat drivere.
Aj ak ti se da napiši kaj si napravio i kaj je pomoglo tak da ako bude ko jos imao isti problem da mu je lakše se snać.
Koji vec sad uspije i udi u postavke rutera pa se s njim matletiraj po postavkama.

Aj idemo onda iz početka, jel to bio clean install windowsa? Kako je došlo do toga itd?
@killua,nema to veze s ruterom.