E ovako. Deda mi zivi kucu pored mene. I sad ako se ja spojim na njego net sa laptopom preko wifija,mogu li ja onda svoj router spojiti sa laptopom pa da ja imam u citavoj kuci bezicni net preko svog routera da mi bude jaci signal?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E ovako. Deda mi zivi kucu pored mene. I sad ako se ja spojim na njego net sa laptopom preko wifija,mogu li ja onda svoj router spojiti sa laptopom pa da ja imam u citavoj kuci bezicni net preko svog routera da mi bude jaci signal?
Teoretski je moguce ali trebat ces svoje racunalo konfigurirati kao server za dijeljenje mrezne konekcije, tako da, svi kompovi moraju u LAN.
Teoretski je moguce ali trebat ces svoje racunalo konfigurirati kao server za dijeljenje mrezne konekcije, tako da, svi kompovi moraju u LAN.
Kako da konfigurisem laptop za to? Ti mislis da komp moram spajati preko LAN-a jer on nema wifi ili ne moze drugacije? Ja bi u njega stavio onaj kao usb,to vec imam i on hvata wifi signale,a taman i da imam na mobu net :)
Mislim to me sada vise ovako teoretski zanima da li je moguce,ako jeste mozda i izgasim svoju pretplatu za internet da ne placam bezveze kad mogu uz to imati sve isto :D
Kako da konfigurisem laptop za to? Ti mislis da komp moram spajati preko LAN-a jer on nema wifi ili ne moze drugacije? Ja bi u njega stavio onaj kao usb,to vec imam i on hvata wifi signale,a taman i da imam na mobu net :)
Mislim to me sada vise ovako teoretski zanima da li je moguce,ako jeste mozda i izgasim svoju pretplatu za internet da ne placam bezveze kad mogu uz to imati sve isto :D
Ne nemislim to.
1. Tvoj kompjuter je preko USB WiFi Sticka spojen na WiFi pristupnu tocku tvoga djeda.
2. Komp je dodatno spojen na router, kao i svi ostali kompovi preko WiFia na TVOJ router.
3. Kako su svi na istom routeru, imas mogucnost stvaranja kucne LAN mreze.
4. Na svom kompu napravis novu kucnu mrezu i nazoves je npr: MYNETWORK i usput postavis da se tvoj komp koristi kao pristupna tocka za internet.
5. Na svim ostalim kompovima koji su spojeni na tvoj rotuter, postavis da su clanovi mreze: MYNETWORK, ali postavis da se na net spajaju preko nekog drugog uredjaja u mrezi.
E sad ako si ti planirao mob spajat, to ti nece ici ovako, jedino ako je rijec o WindowsMobile uredjaju koji ima mogucnost spajanja u LAN (nisam siguran dal to ima jer nisam imao prilike koristiti ni jedan WindowsMobile).
Islo bi jedino ako tvoj stick za WiFi ima mogucnost da je spojen Na WiFi tvog djeda, a s druge strane sluzi kao HotSpot.