No Internet access -Jedino iz windows-a

poruka: 7
|
čitano: 3.297
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle imam problema sa internetom, sumnjam na neispravnost svoje wlan mrežne kartice (TP-link WN350G) Problemi se javljaju nasumično i bez nekog pravila, jednostavno mi nestane interneta u windowsu. Dignem Live Linux usb (BT, Ubuntu) i internet opet radi! Vratim se ponovno na windows, interneta opet nema.

Reinstalirao drivere od mrežne nekoliko puta, problem se nije riješio!

Inače spajam se na nekoliko FreeAP..

Također sam primjetio da u backtracku prilikom kucanja naredbe macchanger -mac xx:xx:xx:xx:xx:xx wlan0 dobijem grešku; No such device iako ja znam da je to wlan0

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: No Internet access -Jedino iz windows-a
Bellatrix kaže...

Dakle imam problema sa internetom, sumnjam na neispravnost svoje wlan mrežne kartice (TP-link WN350G) Problemi se javljaju nasumično i bez nekog pravila, jednostavno mi nestane interneta u windowsu. Dignem Live Linux usb (BT, Ubuntu) i internet opet radi! Vratim se ponovno na windows, interneta opet nema.

Također sam primjetio da u backtracku prilikom kucanja naredbe macchanger -mac xx:xx:xx:xx:xx:xx wlan0 dobijem grešku; No such device iako ja znam da je to wlan0

Vjerovatno zaražen virusić, pa bi valjalo skeniraš sa Malwarebytesom pa vidi ako ga nađe. A gle ako u live linux tamo radi a pod windowsima ne onda to upučuje da je virus poremetio registru tj on zna pobrkat pa čudno nerado net.

Sam svoj majstor. :)
16 godina
neaktivan
Nello kaže...
Bellatrix kaže...

Vjerovatno zaražen virusić, pa bi valjalo skeniraš sa Malwarebytesom pa vidi ako ga nađe. A gle ako u live linux tamo radi a pod windowsima ne onda to upučuje da je virus poremetio registru tj on zna pobrkat pa čudno nerado net.

Nello, evo skenirao sam s MBAM-om ali nije pronašao ništa. A ja čisto sumnjam da bi to mogao biti virus, jer windowse sam reinstalirao prije nekoliko dana i dosta sam vičan po tom pitanju što se virusa tiče. Ne mogu reći da mi je nešto moglo promaknuti ali sumnjam u to... :P

Ono što mislim da je nešto do mrežne! Windows firewall je normalno konfiguriran.. neki dodatni nemam instaliran...

15 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Nello, evo skenirao sam s MBAM-om ali nije pronašao ništa. A ja čisto sumnjam da bi to mogao biti virus, jer windowse sam reinstalirao prije nekoliko dana i dosta sam vičan po tom pitanju što se virusa tiče. Ne mogu reći da mi je nešto moglo promaknuti ali sumnjam u to... :P

Ono što mislim da je nešto do mrežne! Windows firewall je normalno konfiguriran.. neki dodatni nemam instaliran...

Ok, a da probaš tu karticu staviš na drugo računalo pa da vidiš dali radi, čisto da vidiš jel ispravna ili nije. Iako si reinstalirao nove onda je problem u samom mrežnu karticu a može bit da je u banani. Izvadi tu karticu i pregledaj da nije neka žica antenica strgana.

Sam svoj majstor. :)
16 godina
neaktivan

Pratim razvoj ove situacije jer se i meni to počelo dešavat na jednom kompu. Kad probam disable-at net adapter komp se zablokira i nemogu ni ugasit normalnom procedurom, jedino držanje tipke za shutdown ili reset tipke. Kad se winsi ponovo dignu radi normalno sve do trena dok ne počnem prebacivat neki veći file( čitaj film od cca 8GB), dođe do pola i onda error da taj komp više nije vidljiv u mreži...

"Tony Montana: You think you can take me? You need a fucking army if you gonna take me! "-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nello kaže...
Bellatrix kaže...

Ok, a da probaš tu karticu staviš na drugo računalo pa da vidiš dali radi, čisto da vidiš jel ispravna ili nije. Iako si reinstalirao nove onda je problem u samom mrežnu karticu a može bit da je u banani. Izvadi tu karticu i pregledaj da nije neka žica antenica strgana.

E to je ono što mi preostaje a nisam uradio. Inače ja koristim biquad antenu sa reflektorom(sat tanjur) Antenu sam radio dosta precizno i po pravilima i sumnjam da je ona mogući uzrok.Svi spojevi su precizni i kvalitetni!

Isprobam to kasnije pa ćemo vidjeti kako će se ponašati kartica. I još da napomenem da koristim connectify, iako disejblanjem njega nikakve promjene nema...

16 godina
neaktivan

Ništa od ovog, neka greška je u mrežnoj kartici koju nemogu i neznam kako riješiti. Ista stvar se dešava i na drugom računalu, dakle nije do računala.

E sad, sigurno ću morati uzimati novu mrežnu pa me zanima preporuka nekog stručnjaka ili znalca, koju da uzmem? Koja je najbolji izbor za malo jače antene? Veće udaljenosti? Također bitno mi je da paše za BT!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice