Zvuk iz kućišta

poruka: 9
|
čitano: 2.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zvuk iz kučišta

Znate onaj zvuk (ne iz zvučnika)  kao zgužvani papir koji se čuje prilikom dizanja sistema -trrr, kad malo pokrene Flopy jedinicu prije no počne prikazivat logon ili boot screen? E, pa odnedavno mi se taj zvuk čuje tokom rada i u tu trećinu, polovinu sekunde zamrzne recimo slika ako gledam film,zvuk ako slušam šta, igrica, ako igram.. Zvuk otprilike dolazi iz nekog od hardova, kao da mrvu zašteka, ali to mi se čini nemoguće, hard vrti ili ne vrti- nema treće. Temperature su u granicama, provjere diskova i memorije uredno obavljene, nije ništa clockano. Ako je do MBO, odakle onda taj zvuk, jer me neodoljivo potsjeća na veeeoma kratkotrajno zapinjanje ventilatora? Naravno, simptomi se pojavljuju kad  opteretim stroj npr. CPU na 100% desetak min, ali ponavljam temperature su OK -jedino CPU dioda, (ne CPU core) skoči na 90C ali to je bilo i od kad imam ovaj stroj. Šta bi moglo biti, to me kopka, premda mislim da je nepopravljivo.

Ima li odgovora za 100 bodova?

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zvuk iz kučišta

hm....imo sam slični problem,pa cuj sad ja mislim da je ventilator,maticne ploce se ne mogu cut to ti je ventilator,a sto se mene tice mislim da imas problema sa grafickom,jedne sam se noci prepo,imo sam iste zvukove sa kompom,komp se tako cudno cuo da je,koda nes zatezalo... taj sam zvuk cudan cuo prvi put u zivotu,gledam zvucnike,jel imaju dost signala pa navecer stalno dolaze zvukovi ali nije,pogledam liniju ne,vani ne,ja otvorim komp i stopam 1,po jedan ventilator stisnem ventilator da se zaustavim na sekundum pustim nije od procesora,od napajanja sekundu nije,od graficke e vec je,i to je rjesenje otvori komp zastopaj svaki ventalator u kutiji od cpu-a od graficke i tak dodanih i jedan ce bit kriv kada ga pipnes i pustis on se mrvicu pomakne tak da ti zvukovi onda prestaju.

MW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zvuk iz kučišta

Je, frende, probao sam to ali nije. Nije ni to taj zvuk, nekako je Deblji, ne kao da ventilator zapinje iako veoma slično . Ma i ja sumnjam na grafičku ali sve testove mi je prošla, ne grije se iznad 52C nova pasta, sve...

IBM ( I Blame Microsoft)
15 godina
protjeran
Zvuk iz kučišta

e onda mora da je hdd,mislim ide mi logicki stekati kad radis bilo sto mora da ti se mrvicu ostetila plocica u hdd-u,ali nemoj mislit da moze bit opasno jel mrvica ogrebotine ne smeta,a ja nezz u cemu je problem u ventilatoru je,u bilo cemu kaj se vrtiNamigiva,e da i malo je cudno za graficku,graficka rti se pregrijava moja je jedva 20c

MW
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 21:15 (mateo_veljo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvuk iz kućišta

Bojim se da ti hdd pomalo "umire" stoga odmah napravi backup podatka da ne bih imao problema ako rikne!

A ako imas ventilator na grafickoj u slucaju da ima prasine dobro ocisti jer je prasina za kopm. nepriajtelj br.1. a ako imas integrisanu graficku eliminirat ces jednog uljeza tj.graficku, ako kojim slucajem bude opet brujalo reci cu ti samo jedno: problem je hdd!Namigiva

0 0 hvala 0
15 godina
Zvuk iz kućišta

tako se meni znalo cut kad bi mi HDD bio jako fragmentiran, nakon defragmentacije bi mi radio tiho i normalno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Zvuk iz kućišta

Ja mislim da ti je postavljeno automatsko iskljucivanje HDD-a. Naime nakon nekog vremena HDD se "zagasi" i tako stedi i sebe i energiju,e pa kad gledas film on vjerojatno taman stane i onda ti ga media player s kojim gledas film "probudi"...

Ja mislim da hje do toga.

Imas dvije mogucnosi za provjerit tu opciju:

Power Managment u WINDOWSU

i to isto u BIOS-u (samo neke MBO)...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvuk iz kućišta

da ne dijelim pojedinačno, svim jedno zajedničko HVALA. Nažalost nije ništa od tog..napajanje crkava. Posudio sam od sina i evo, njemu odmah ovo iz mog računala počne štekat (on ima malo veću potrošnju) a meni njegovo radi zadnjih 20 sati glatko. Nije da je slabo nego je staro, valjda ne šalje dovoljno snage kad upogonim sve..Šta se grafike tiče, ne znam kako je mjerite, temp GPU diode za moju graf je 45-50C normalna radna temperatura..Još jednom Hvala, pita mašina novi hardver..(ili će ovo otić kćeri pa da si ja uzmem nešto jedanput bolje no što mi sin ima)

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Zvuk iz kućišta

E pa da,sada se slaže sve sto si opisao u prvom postu. Cim je CPU na 100% guta struje pa napajanje roka...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice