već neko vrijeme čujem nekakav zvuk iz kućišta, točnije mislim da bi moglo biti iz napajanja..komp mi je star 6 mjeseci. Kada igram neku igru, recimo cod mw, ponekad čujem taj zvuk, kao klik, i igra na tren zatrzne..to se dogodi ponekad, pa me zanima dali možda tko zna što je uzrok? Zvuk
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ispuni ''Moj pc'' (komponente) i napiši u kojim igrama se to događa
događa mi se u većini igara. Igram nešto, čuje se nekakav klik iz kućišta, slika se na djelić sekunde zamrzne i zasvijetli lampica od hard disca
Koje napajanje,grafička,ram,matična i koji hdd?
Dobro došao na forum.
Ako ti je komp pod garancijom (kažeš kako je 6 mjeseci star) ništa ne diraj nego nosi na reklamaciju gdje si ga kupio, neka ga oni u servisu isprobaju.
događa mi se u većini igara. Igram nešto, čuje se nekakav klik iz kućišta, slika se na djelić sekunde zamrzne i zasvijetli lampica od hard disca
Svakako popuni Moj PC rubriku, a za početak skini si HD Tune, to je program da dijagnostiku HDDa.
Pokreni ERROR SCAN FULL (ne quick) (slika 1), sve mora biti zeleno, pogledaj i HEALTH dio, svugdje mora pisati OK.
Postaj slike na forum.
Svakako popuni Moj PC rubriku, a za početak skini si HD Tune, to je program da dijagnostiku HDDa.
Pokreni ERROR SCAN FULL (ne quick) (slika 1), sve mora biti zeleno, pogledaj i HEALTH dio, svugdje mora pisati OK.
Postaj slike na forum.
Također sumnjam na HDD,neka odnese u trgovinu gdje je kupio i neka ga oni testiraju(ako je kupio gotovu konfu)
Dobro su kolege rekli, disk je jer nema što drugo škljocati osim ako se raspada.
Možda ti testiranje ne pokaže greške. U tom slučaju odnesi disk(ako si sam slagao konf.) u servis i reci da nevalja. Prije toga ga isprazni.
Reci da klikće u igrama te da ga ne želiš koristiti jer se bojiš za podatke.
Traži novi, budući da ne znam da itko popravalja diskove.
evo konfiguracija:
napajanje Frontier 400W
procesor QuadCore Intel Core i5-3350P, 3100 MHz
grafička amd radeon hd7750 1gb ddr5
ram 8gb ddr5
matična Gigabyte GA-H61M-S1 (2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Testiraj HDD kao što sam ti već napisao.
I ja msilim da treba provjeriti disk. Za tu namjenu preporučam program Hard Disk Sentinel.
testirao, sve u redu. Mislio sam da je do napajanja, reko mozda je slabo, ali nije, sve radi normalno, tako da sumljam na hard
testirao, sve u redu. Mislio sam da je do napajanja, reko mozda je slabo, ali nije, sve radi normalno, tako da sumljam na hard
Ako si testirao HDD, onda je on u redu. Otvori bočnu stranu kućišta, poslušaj odakle zvuk dolazi.
neću otvarati ništa, sutra ga nosim u trgovinu, star je 6 mjeseci..dali je moguće da neka komponenta tako brzo ode? Jer prije mi je to bilo, ali rijeđe, a sada se češće dogodi
dali je moguće da neka komponenta tako brzo ode? Jer prije mi je to bilo, ali rijeđe, a sada se češće dogodi
Ma moguće je itekako, do sada sam složio dvije Asrock i jednu MSI matičnu ploču koje su bile mrtve, a nove iz trgovine, događa se, nije to više kvaliteta kakva je bila nekada.
Moguće je da ti se čuje zavojnica iz napajanja ili grafiče kartice, možda je neki vent. prozujao, možda taj zvuk proizvodi i HDD, može biti više toga.
Ako imaš garanciju, samo ti njega lijepo vrati, pa neka se oni bore s time.
riješeno, nisu odgovarale nekakve postavke između hard disca i matične ploče :)
riješeno, nisu odgovarale nekakve postavke između hard disca i matične ploče :)
Glavno da sada radi.