Evo ovako, racunalo je staro tjedan dana , konfa cu prilozit u slici .
Problem je u tome sto npr dok igram bilo koju igru nakon sat i nesto igre racunalo se zamrzne i nakon minute ili tako nesto cca otpusti i moze se ponovo igrat ili nekad zamrzne pa nemogu ni
ctrl alt i delete i nista utipkat . Virus nije uzrocnik. Evo konfe pa molim pomoc :)
maticna - http://www.msi.com/product/mb/B75A-G43.html + monitor je lg 23''
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pogledaj temperature grafke i proca dok si u igri pa nam napisi rezultate
Temperatura je dobra, koje windowse koristiš?
Provjeri tvrdi disk alatom Hard Disk Sentinel i/ili putem alata HD Tune.
Radnu memoriju provjeri alatom metest86+ (ne iz Windowsa).
Javi rezultate.
Skini Hirens Boot i češljaj memoriju s gore navedenim programom i isto vrijedi za hdd, + još za svaki slučaj malo provrti Aviru i Malwarebytes da nisi nekog gada pokupio.
I tak se ne mjere temperature ... za proc odvrti OCCT malo 10 min da vidiš kak se ponaša i nabaciš SS da onda vidimo temperature.
Grafu fino upališGPU-z prebaciš se na sensors i uključiš igricu, igraš se nekih cca 5-10 min izađeš i onda pogledaš temperaturu i nabaciš SS za nas da vidimo jel sve ok. Možeš i prek MSI Afterburnera vidit min/max temperature te do kolko se vent najviše vrtio (%-rpm).
Ovo sve kaj si stavio je čisti idle.
I navedi koji OS imaš i koje drivere.
win 7 ultimate 64 bitne (cr ack)
Vidim da tvoj procesor ne bi trebao imati problema sa temperaturom do "67.4°C" pa provjeri ovo ostalo što su ti kolege rekle.
Sve sam napravio
I? dalje imaš problem?
Sve sam napravio
Bravo ti.
Igro sam dns malo i igra mi se nije crashala , zasada je dobro
Pa da. Napravio si a rezultate javio nisi. Telepati nismo, tako da da - seljo.
napravio sam sve rezltate osim memtesta , zato sto se ne znam sluzit tim programom ! ;)
Koliko ja vidim nisi ni testirao zdravlje diska HD Tuneom - ono što si stavio je test brzine i ne govori ama baš ništa o mogućim problemima.
U HD Tune treba pogledati pod Health (S.M.A.R.T. informacije koej sam disk daje) i pod Error scan (ali ne quick nego puni) jel ima bad sektora.
To nisi napravio.
Za korištenje Memtest86+ imaš uputa na zilijun stranica. Na ovom forumu, na youtube, na drugim forumima, na mnoštvu stranica, ...
Dakle nemaš razloga da ga ne prođeš jer pokazat će ti imaš li problema s radnom memorijom ili ne. Drugačije ne možeš znati.
Koliko vidim nisi napravio ništa osim gledao temperature. A temperature (pregrijavanje) su uzrok gašenju ili eventualno restartu a ne blokiranju.
Temperature su sve uredu, memtest sam napravio takoder uredu , bez erorra , HD TUNE sve dobro i healt i error onaj ..
Neki koraci dalje, da li je mozda zbog windowsa ?
Flashaj bios na najnoviji ako već nisi.
http://www.msi.com/product/mb/B75A-G43.html#/?div=BIOS
Stavi najnovije drivere za grafičku:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx
Ako to ne pomogne, javi.
Ponovno se javlja isti problem , sve je napravljeno svi testovi , sve temperature , sve sve sve !!
Na tvom bih mjestu napravio cisti install windowsa...a ak onda ne sljaka,pravac servis!
Na tvom bih mjestu napravio cisti install windowsa...a ak onda ne sljaka,pravac servis!
Ponovo sam instaliro windowse , i opet se ponavlja , je li moguce da je rijec o windowsima ?
Koje grafičke drivere koristiš?
Moguce da je do windowsa...meni je tako bilo isto sa 32 bitnom verzijom mi se racunalo zamrzavalo,ali kada sam stavio 64 bitnu verziju sve radi savrseno.,dakako napravi update drivera,biosa,anitivrusnog programa ...
Koje grafičke drivere koristiš?
Od ATI sa cd-a koji sam dobio uz grafu ( sapphire hd 7870 ) i update-o sam te drivere preko onog programa ATI Catalyst (tako nesto)
Evo sad je sve oke, promjenio sam windowse .
Ponovo ista stvar ! Opet klasicno štekanje, zamrzivanje tijekom igre, ali mislim da se to jedino dogada kada igram na najboljoj rezoluciji .
Nosi računalo na servis gdje si ga kupio.
možda je ipak virus............ja sam imao sličan problem, ali uz crva i virus 
možda je ipak virus............ja sam imao sličan problem, ali uz crva i virus 
Rušio sam windowse nemoguce ... uglavnom s kojim programima si rjesavo ?