WD 1TB eksterni hdd formatiranje

poruka: 20
|
čitano: 22.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

bok ljudi,

evo danas kupio wd elements 1TB eksterni hdd kojeg sam namjenio za koristenje s ps3

e sad hard je orginalno formatiran kao NTFS,medjutim da bi ga koristio sa ps3 morao sam ga formatirati u FAT32

trazio sam najbolje rjesenje za formatiranje iz ntfs u fat32 i nasao da ljudi preporucuju program Swissknife

ustekao sam hard pokrenuo swissknife,odabrao eksterni hadd,kliknuo format,odabrao FAT32,Quick format i zapoceo formatiranje

kad je program zavrsio kaze da se hdd treba izstekat pa ustekat da bi sve bilo gotovo

nakon sto sam hdd ponovno ustekao, komp ga uopce ne prepoznaje

ona lampica na hardu samo zmiga i komp mi jednostavno uopce ne prepoznaje spojeni hard

probao par puta ustekat i izstekat medjutim komp mi ga uopce vise ne prepoznaje

ako itko ima neki savjet kako rijesit ovaj problem bio bi zahvalan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Desni na My Computer > Manage > Storage i formatiraj!

I jesi li siguran da na terabajtnom disku nećeš imati nijedan fajl veći od 4GB (fat32 limit)?

Bolje ti je da napraviš dvije (ili više) particije, malu fat32 za PS i ostatak formatiraj u NTFS.

Ako PS podržava ext/2/3/4, to bi bilo najbolje rješenje jer nema ograničenja za veličinu fajlova.

Samo bi morao imati drivere za korištenje linux filesystema ili linux instaliran.

A možeš i kupiti neki router sa USB-om (najbolje neki opensource sa podrškom za dd/openwrt)

te na njega spojiti HDD i mrežno ga dijeliti svemu sa podrškom za SMB protokol.

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi pogledao s tim alatom skojim si formatirao dali ga on prepoznaje?

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: WD 1TB eksterni hdd formatiranje
nedIm kaže...

Desni na My Computer > Manage > Storage i formatiraj!

I jesi li siguran da na terabajtnom disku nećeš imati nijedan fajl veći od 4GB (fat32 limit)?

Bolje ti je da napraviš dvije (ili više) particije, malu fat32 za PS i ostatak formatiraj u NTFS.

Ako PS podržava ext/2/3/4, to bi bilo najbolje rješenje jer nema ograničenja za veličinu fajlova.

Samo bi morao imati drivere za korištenje linux filesystema ili linux instaliran.

A možeš i kupiti neki router sa USB-om (najbolje neki opensource sa podrškom za dd/openwrt)

te na njega spojiti HDD i mrežno ga dijeliti svemu sa podrškom za SMB protokol.

probat cu ovu tvoju metodu,makar sad sam ga spojio na laptop(ima vistu,moj komp je na xp) i prepoznao ga je pa ga formatiram natrag u ntfs-da ga vratim na default stanje pa cu lako dalje{#}

sto se tice particija,to cu razmislit makar mi jedan dio harda definitivno mora biti fat32 jer ps3 jedino prepoznaje fat32 hardove

15 godina
neaktivan

baj d vej,da li itko zna sigurnu metodu za formatiranje 1tb ntfs harda u fat32 preko winXP(swissknife vise necu probavat{#})???

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 18:32 (dimas222).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa napisao sam ti gore!

Djeluješ mi nekako isprepadano, neće pregorit od formatiranja!

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Pa napisao sam ti gore!

Djeluješ mi nekako isprepadano, neće pregorit od formatiranja!

ma prepao sam se da ga mi ga taj swissknife nije formatiranjem nekako pokvario,a danas kupio hard{#}

nis sad ga formatiram natrag u ntfs pa cu kasnije probat ovom tvojom metodom u fat32(ili cu napravit particiju)

hvala

17 godina
neaktivan

Samo da napomenem, za taj hard ti je bitan redoslijed spajanja:

1. USB kabel uštekaj u komp

2. USB u hard

3. adapter u hard

4. tek na kraju adapter u struju

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 19:07 (macak).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo jucer stavio hard na formatiranje natrag u ntfs na sestrin laptop(ima vistu),desni klik na hard, format,odabrao ntfs,start....

formatirao ga je valjda 10ak sati i nakraju mi veli seka da je kad je formatiranje zavrsilo komp napisao nesto poput windows cannot finish bla bla bla i ona ga izstekala

danas ja ga opet ustekam da vidim kako stvari stoje i komp mi ga prepozna,ali kad odem na hard kaze disk drive not formatted,format now?

e sad ja ocu formatirat, odem na desni klik na mycomputer-manage-storage-disk managment-pokaze mi WD hard-desni klik-format-ALI mi nudi samo opciju formatiranja u ntfs-ne mogu formatirat u fat32

znaci ovaj nedlmov nacin ne radi na mom kompu(imam win XP pro SP2)

ima ko neko drugo po mogucnosti sigurno rjesenje(ne da mi se opet vise puta formatirat vec sam lud) za formatirat iz ntfs u fat32 hard od 1tb u winxp

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 13:14 (dimas222).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Inace sam profesor atomske fizike :).

Desni klik na my computer manage pa na disk management i tu ga mozes formatirati bez problema i ukljuci opciju quick format, ako je nov sta ce ti formatiranje od 10h i provjeravanje da li ima bad sectora {#}

It's so deep how can you be so shallow

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dejson kaže...

Inace sam profesor atomske fizike :).

Desni klik na my computer manage pa na disk management i tu ga mozes formatirati bez problema i ukljuci opciju quick format, ako je nov sta ce ti formatiranje od 10h i provjeravanje da li ima bad sectora {#}

fala profesore{#},jedina je caka sto zelim hard formatirat u fat32 a komp mi kad napravim ovo sto kazes nudi samo opciju formatiranja u ntfs

17 godina
neaktivan

Ne znam zašto ne bi nudio format u Fat32...  Jedino da onda probaš formatirat nekim specijaliziranim alatom.

Ja koristim gParted, ali je on samo za Linux. Imaš i njegovu LiveCD varijantu. Sprži .iso, bootaj s CD-a i formatiraj

u šta želiš. Podržava mnogooo filesystema, a imaš i opcije za smanjivanje i proširivanje particija bez gubitka podataka.

Ako ni gParted ne uspije da ga formatira, nešto je crklo...

bit.ly/dcyfs
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 14:12 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

FAT32 je prastari file system i Windowsi ga ne nude kao opciju kod formatiranja na vecim hardovima...

Ali naravno nekad treba i FAT32.....

Start -> Run -> cmd (ili ti ga, otvori Command Prompt)

i upisi naredbu "format E: /fs:FAT32" (bez navodnika) - E: je oznaka HDD-a koji hoces formatirat u FAT32, nemoj zabunom upisat krivo slovo i formatirat krivi hard  :)

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ch33ta kaže...

FAT32 je prastari file system i Windowsi ga ne nude kao opciju kod formatiranja na vecim hardovima...

Ali naravno nekad treba i FAT32.....

Start -> Run -> cmd (ili ti ga, otvori Command Prompt)

i upisi naredbu "format E: /fs:FAT32" (bez navodnika) - E: je oznaka HDD-a koji hoces formatirat u FAT32, nemoj zabunom upisat krivo slovo i formatirat krivi hard  :)

probat cu ovo,jer sam ga probao formatirat i u xp i u visti putem quick formata i NECE-kaze the format didnt finish succesfully

idem probat ovo s command promptom

@ch33ta

znaci nije bitno gdje sam na c:(mom primarnom hardu),npr c:\> i tu upisem "format E: /fs:FAT32"

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 17:43 (dimas222).
15 godina
moderator
probaj sa easeus partition master...
odličan je program
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
probaj sa easeus partition master...
odličan je program

probat cu prvo s cmd promptom

jel ti znas kod formatiranja na cmd promptu da li je bitno gdje sam na c:(mom primarnom hardu),npr c:\> ili bilogdje napisem samo "format E: /fs:FAT32"? (E: je hard koji hocu formatirat)?

15 godina
moderator
svejedno ti je, samo nemoj fulat slovo
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan

kad upisem u cmd promptu "format E: /fs:FAT32"-dobijem ´format´ is not recognized as an internal or external command,operable program or batch file

uzas{#}

kaj sad da probam taj partition master???

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
probaj
15 godina
neaktivan

uspio sa partition masterom{#}

evo link za free verziju kom treba...toplo preporucam

http://download.cnet.com/Easeus-Partition-Master-Home-Edition/3000-2248_4-10863346.html?tag=mncol%3bpop&cdlPid=10982635

fala svima

pozdrav

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice