Veliki problem...

poruka: 10
|
čitano: 2.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Veliki problem...

Racunalo mi se nece pokrenuti,ne mogu pristupiti ni biosu niti icemu drugom...nakon sto ga upalim zastane na 1. dijelu,tj. na dijelu gdje se prikaze ime maticne ploce i gdje ispod toga pise dlt-bio,f8-express recovery ili sto vec...ugl cuje se skvrcanje neke komponente...kao da nesto steka...ovo pisem u stanju velike nervoze jer me zateklo danas cim sam se vratio dok je dan prije sve u redu bilo...zbilja ne znam sta bi moglo bit :((((....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Veliki problem...

Pa kad upališ komp i kada krene POST probaj čim prije stisnuti del da uđeš u BIOS. Meni ovo djeluje kao da ti je hard "otišao" i trebao bi bez ikakvih problema ući u BIOS.

16 godina
neaktivan

Vrlo moguce da su ti otisli SATA drajveri za hard disk. Koji Windows koristis ?

Pertla
16 godina
neaktivan
Veliki problem...

koristim windows xp proffesional...nego ,skuzio sam isti dan da je prob u hardu...na cimerovom racunalu smo ga ustekali i dogodi se ista stvar....i ne moze pristupit biosu nikako...zvrckanje se cuje u hardu...sad me zanima da li je hard nepovratno otisao i da li ikako mogu povratit podatke...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U 80% slucajeva postoji NEKI nacin da se vrate podatci ili bar dio njih,samo zavisi koliko su ti oni vrijedni i koliko si spreman ulozit truda ili para da se to uradi,sto se tice biosa,on nema nikakve veze za hardom,pokusaj resetovat bios,to mozes uradit vadjenjem binarne baterije ili premoscivanjem,imas negdje na forumu detaljno objasnjeno,to ti nece pomoc sto se tice harda,ali ces vjerovatno moci uci u bios,ako ti je to vec zelja.

Pertla
17 godina
Veliki problem...

Gle, sve da je crkao hard, to nebi trebalo imati nikakve veze sa maticnom i biosom, jer ti mozes pokrenuti komp bez harda.

kazes cuje se neko pistanje? jel iz onog malog zvucnika? kako pisti, probaj izvaditi onu bateriju iz maticne i ostaviti vani 5-10 min da se bios resetira, onda je vrati i probaj ponovo pokrenuti.

Podatke sa harda mozda mozes vratit, ima programa, ne mogu ti tocno navesti, nemam ovdje niti jedan.

Tako da ga ne formatiras, ubacis u frenda u komp, i skeniras tim programom i vidis sta se moze vratiti, ali to ti i nije toliko pouzdano...

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Veliki problem...

Dovoljno je 5 sekundi izvadit bateriju iz matične i BIOS će se resetirat....

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zapravo moza imati veze sa hardom jer BIOS pri pokretanju pokusava pokrenuti svaku komponentu, imao sam ja disk zbog kojeg je BIOS stajao po pola minute-minutu, i usput je skljockao i culo se da ga pokusava zavrtit, dok ga ne bi uspio pokrenuti. Probaj izvadit disk i onda pokrenut racunalo, ako tako radi, vjerojatno je u disku problem.
16 godina
neaktivan

Pa covjek je reako da je prebacivo HDD kod frenda i da su se opet desavale iste stvari,znaci da do biosa nikako ne moze biti! Kad ga je prebacio kod frenda moglo je doci jedino do problema

MASTER--SLAVE al to nema nikakve veze sa pistanjem u HDD za koju iskreno ne znam odakle dolazi !!!

A nikada u zivotu nisam cuo da neko formatira racunar pa vraca podatke,to je izvodljivo,ali je i nebulozno raditi i opet je pitanje koliko je moguce da ga formatira,ti programi tipa Recovery (Files Recovery,Recuva,Pandorina kutija...) sluze na neke druge stvarcice,a to je kada nenamjerno obrises podatke da ih vratis ...  

Pertla
15 godina
neaktivan

Imao sam sličnih situacija kada se čulo zvrckaje i nikako nisam mogao skužiti

u čemu je kvaka,dok nisam,nakon 100h drkanja oko kompa,skužio....

1-slučaj----Žena od gazde kompa je čistila tipkovnicu sa nekakvim sprejem,

toliko ju je nakvasila,da je voda prodrla u sve pore tipkovnice i time

izazivala kratki spoj!

2-slučaj----Lola je silom gurao IDE kabal u matičnu i time savio jedan od

pinova.

3-slučaj----Malkice se izvukao jack od napajanja,i tu mi nije bio dobar spoj!

U svako slučaju se čulo zvrckanje-NE PIŠTANjE bios zvučnika!

Jebiga care probaj!

Ikominator
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice