- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Driveri za dotičnu instalirani?Izbriši sve drivere za zvuk,ponovo pokreni pc i windowsi bi trebali sami pronači hardwer i instalirati drivere ili ih potražiti na netu.Pogledaj što ti stoji u device manageru.
-napiši točan naziv zvučne,po tome se onda nađu driveri za nju
u devicu menageru pise unokow device
deinstaliro
plug n play zvucna
-dali je ikad radila na tom računalu?
-imaš li drivere? P&P ne znači da nešto radi bez drivera.
-dali je kartica deklarirana za XP (nešto novog možda samo Win7..)
-možda je problem USB port, prebaci u neki drugi (stražnji..), može i restart da BIOS eventualno promjeni postavku..
-moguće da je neispravna, ali i neki deseti soft problem, npr ako je za XP, možda SP3 ili neki drugi vezani soft, pa sve do nekog antivirusa (koji može blokirati instalaciju plugandplaya) ili virusa...
-nije loše pokušati na drugom PCu ako je pri ruci ili boot neke linux distre (ali takvi uređaji mogu biti isključivo za Win pa možda radi, možda ne..)
Moje je pitanje kako na slici sat pokazuje datum od prije 4 i po godine?
-možda je pismo dugo putovalo, možda je baterija prazna ili samo clrcmos bez podešavanja (što je moguć uzrok problema..)
jednako tako i ostale postavke AM.. ali tko zna, možda postoji i objašnjenje, jer ni slike nisu istog desktopa..
Nije podesio vremensku zonu pri instalaciji Windowsa.
sve može ručno popraviti.
Bez pravih drivera nečeš dobiti zvuk.Xp ima tu boljku da kod instalacije nikad ili skoro nikad ne instalira drivere(osim kad se skinu driveri za mbo),ni za integriranu,a kamoli za ovu bez cd s driverima.Treba ih baš pronači po nazivu zvučne.Sad dali su to realtek...Ili sad je i pitanje do hardwera,ako je uopče ispravna.Ali bez drivera,ništa.Imao sam neki dan jednu konfu kod sebe,frendu neko slagao comp i vratio mu ga,ali bez zvuka.Veli mu da on to nezna složiti,pazi mudraca.Zvuk mora biti.Naravno comp iz 1998.Nema mrežnu,ne možeš na web.Uz malo muke pronašao sam stranicu mbo,ali nije bila po nazivu,nego sam je nekako našao po nekim brojevima i opet driveri pod nekim drugim nazivom.Nije ni čudo,da mu lik nije stavio drivere,kad ih ni nije mogao pronači.