kupio sam novi USB od 8 giga no kada ga stavim u komp prikazuje mi da imam 7,45 Gb praznoga a na njemu ničega nema
imam još jedan USB od 4 gige isto kada stavim u komp prikazuje mi 3.7 GB prostora
dali je to normalno?
kupio sam novi USB od 8 giga no kada ga stavim u komp prikazuje mi da imam 7,45 Gb praznoga a na njemu ničega nema
imam još jedan USB od 4 gige isto kada stavim u komp prikazuje mi 3.7 GB prostora
dali je to normalno?
...normalno je, zbog 1024...
Da ti odmah odgovorim na obrisanu temu.
Stickovi u pravilu dolaze formatirani u FAT32 datotecni sustav te su kao takvi limitirani na 4gb. Svoj stick od 8gb formatiraj u NTFS datotecni sustav i moci ces na njega kopirati fajlove vece od 4gb.
Rece salu na stranu pa se dobro nasali ;)
OS vidi sve samo je stvar u marketingu i razlici izmedju binarng i dekadskog sistema. Kilo je 1000 necega u dekadskom sistemu a u binarnom sistemu odgovarajuca jedinica je 2 na 10-tu sto je jednako 1024. Dalje istrazi sam pa ces nesto i nauciti.
al sad se javio novi problem a to da mi ne želi na USB stick prebaciti jednu datoteku u iso formatu. ima 5 giga taj iso datoteka
e da i hvala na gore odgovorenome
Ako je formatiran u FAT32 file systemu onda nista preko 4 GB u komadu ne ide. Moras formatirati u NTFS i onda ces oci snimati i datoteke preko 4 GB.