USB problem

poruka: 7
|
čitano: 1.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
USB problem

kupio sam novi USB od 8 giga no kada ga stavim u komp prikazuje mi da imam 7,45 Gb praznoga a  na njemu ničega nema

imam još jedan USB od 4 gige isto kada stavim u komp prikazuje mi 3.7 GB prostora

dali je to normalno?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
USB problem

...normalno je, zbog 1024...Namigiva

...kaos...
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: USB problem
To je normalna pojava na svim vrstama memorije: hard diskovima, memorijskim karticama, pa tako i na USB stickovima. Radi se gubitku prilikom pretvorbe (slicno ko i s Hrvatskom poslje rata :-) ). Ali salu na stranu, operativni sustav ocitava i moze koristiti samo 1000 bytea po kilobyteu dok u stvarnosti 1 kilobyte ima 1024 bytea. Kad tu racunicu pretvoris u gigabyte doci ces do "izgubljene" memorije.
Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
neaktivan
USB problem

Da ti odmah odgovorim na obrisanu temu.

Stickovi u pravilu dolaze formatirani u FAT32 datotecni sustav te su kao takvi limitirani na 4gb. Svoj stick od 8gb formatiraj u NTFS datotecni sustav i moci ces na njega kopirati fajlove vece od 4gb.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...
To je normalna pojava na svim vrstama memorije: hard diskovima, memorijskim karticama, pa tako i na USB stickovima. Radi se gubitku prilikom pretvorbe (slicno ko i s Hrvatskom poslje rata :-) ). Ali salu na stranu, operativni sustav ocitava i moze koristiti samo 1000 bytea po kilobyteu dok u stvarnosti 1 kilobyte ima 1024 bytea. Kad tu racunicu pretvoris u gigabyte doci ces do "izgubljene" memorije.

Rece salu na stranu pa se dobro nasali ;)

OS vidi sve samo je stvar u marketingu i razlici izmedju binarng i dekadskog sistema. Kilo je 1000 necega u dekadskom sistemu a u binarnom sistemu odgovarajuca jedinica je 2 na 10-tu sto je jednako 1024. Dalje istrazi sam pa ces nesto i nauciti.

17 godina
neaktivan

al sad se javio novi problem a to da mi ne želi na USB stick prebaciti jednu datoteku u iso formatu. ima 5 giga taj iso datoteka

e da i hvala na gore odgovorenome

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 18:08 (Elbobo).
17 godina
neaktivan

Ako je formatiran u FAT32 file systemu onda nista preko 4 GB u komadu ne ide. Moras formatirati u NTFS i onda ces oci snimati i datoteke preko 4 GB.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice