Tajnoviti virus u sedmici

poruka: 9
|
čitano: 6.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Dakle ,imam poveći problem. Imam računalo od firme i jedan jako važan program na njemu. Problem je što profžgram može instaliratin samo firma koja je proizvela program,a dotičnog nemože se preuzeti sa službene web stranice. Prije nekoliko dana mi se pojavio , pretpostavljam virus. U bilo koje polje za unos podataka (npr. pretraživanje interneta, pisanje teksta u Word-u ,traženje programa u Windows-u (Windows 7, u start izborniku) pojavljuju mi se čuni simboli i to sami od sebe ,a nemogu ih izbrisati. Tipkovnica kao da sama piše niz + ili & i sl.Pretražio sam odnosno skenirao Avast! antivirusom računalo (kompletno pretraživanje) i nije našao niti jednu zaraženu datoteku. Pomislio sam ,možda je do nekih programa i deinstalirao sam ih. To su bili BearShare i RealPlayer. Nakon toga se ništa nije promijenilo. Pomislio sam da bi restart pomogao,ali kad sam došao do Windows Boot Manager-a tipkovnica mi uopće nije radila. Također nije radila ni u BIOS-u tako da nisam mogao pristupiti niti postavkama BIOS-a. Prije nekoliko dana (budući da je ovo ubiti laptop) nije radio ni miš (onaj koji je već ugrađen), dok je miš koji sam priključio na USB sasvim normalno radio. Sada sam ponovo upalio laptop (nakon hlađenja ispod klima uređaja) i uspio sam pokrenuti Windows ,ali mi se idalje javlja isti problem s "pametnom tipkovnicom" koja sama piše čudne simbole. 

Ako netko zna kako riješiti problem, bio bih mu vrlo zahvalan na pomoći. 

MV

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Tajnoviti virus u sedmici

Možda čak i nije virus u pitanju, ako tipkovnica ne radi ni u BIOSu - probaj spojiti neku vanjsku (USB) tipkovnicu da budeš siguran.

KaeR
13 godina
neaktivan

Da, palo mi je i to napamet, ali nemam niti jednu jedinu tipkovnicu koja se spaja preko USB sučelja. Sve koje imam su na PS/2 sučelju. :(

MV

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MultiIT kaže...

Da, palo mi je i to napamet, ali nemam niti jednu jedinu tipkovnicu koja se spaja preko USB sučelja. Sve koje imam su na PS/2 sučelju. :(

Za početak Control panel/region and language/Keyboards and languages/change keyboard,klik na croatian(hr)/add nađi hrvatski i dodaj ga.

Edit:Sad sam pročitao bolje zar ti tipkovnica piše sama od sebe vjerojatno ti je negdje zaglavljen kontakt s mainboard.Probaj s drugom tipkovnicom ili otvori ovu i ispravi kontakte.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 14:48 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan

Da, i to mi je palo na pamet, ali nije. Ispisuju se različiti znakovi različitim redosljedom ,a sve tipke normalno rade.

I još da dodam, laptop se ppreviše grije. Da li je moguće da je to uzrok problema, i ako je kako ga mogu popraviti ?

MV

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MultiIT kaže...

Da, i to mi je palo na pamet, ali nije. Ispisuju se različiti znakovi različitim redosljedom ,a sve tipke normalno rade.

I još da dodam, laptop se ppreviše grije. Da li je moguće da je to uzrok problema, i ako je kako ga mogu popraviti ?

Ček ti problemi su na laptopu ako da start/run/osk.Probaj scrolllock,capslock,fn i numlock par puta togglati.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 15:33 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan

Uspio sam dokučiti problem. Dakle ,ja se nalazim u Dubrovniku. Ovjde je užas vruće i sparno (prijateljski savjet : nedolazi jer su velike gužve, prevruće je i nemože se disati.) Dakle ,problem je u radnoj temperaturi. U prostoriji nije bilo klime, a temperatura je iznad granica koje je propisao proizvođač (kod nase je preko 40 u hladu). To sam saznao kada sam doma došao (gdje je klima ohladila zrak na ugodnih 27) i laptop je normalno radio. 

Hvala Vam svima na pomoći !

MV

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, ipak nije to bio neki tajnoviti ubojiti virus, već prevelika temperatura :)

hahaha !

MV

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
MultiIT kaže...

Da, ipak nije to bio neki tajnoviti ubojiti virus, već prevelika temperatura :)

hahaha !

Eto vidiš nisam ovo znao hvala na novoj informaciji zapamtit ću to za budući debbuging.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice