Surround u igrama preko SPDIF-a

poruka: 5
|
čitano: 2.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Surround u igrama preko optičkog kabla (SPDIF)

Pozz,

dakle imam problem sa surroundom.

Spojen je PC na Yamahin reciver optičkim kablom (SPDIF), u filmovima sam dobio surround pomoću AC3 filtera, te nakon štelanja postavki sam zadovoljan rezultatima. No AC3 filter nema pristup zvuku u igrama i ne dekodira ga. Igre su mi sve u stereo zvuku, i one koje podržavaju surround ne šalju van preko SPDIF-a višekanalni zvuk. Zvučna je ok i ima opciju dekodiranja dolby-a, radilo je na Quadru bez problema spojenom klasičnim kablovima.

Moje pitanje bi bilo kako dobiti surround u igrama prek optike, dal se neko igral s ovim problemom i dal ga je uspio riješiti te kako? Dosta sam googlal, čital forume i naše i strane ali ništa našao nisam.

Opcija je da spojim reciver s kablovima činč - banana sa zvučnom u kompu i to bi radilo ali to mi je nekak previše 90-te, te samo povećavam šumu kablova iza recivera.

Investiral sam u reciver, zvučnike, woofer, a ispada da mi je Quadro surround pružal bolju zvučnu sliku, bar u igrama..

Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 12:45 (Dodi NAPALMIKUS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Surround u igrama preko optičkog kabla (SPDIF)
koja je zvucna, ima li dts?
imao sam isti problem, na kraju kupio zasebnu zvucnu (xonar ds) i miran otad
16 godina
neaktivan

imam isti problem, integrirana zvucna, opticki izlaz i kabal, AV receiver yamaha, filmovi idu svi DTS i Dolby Digital ovisno zvuka u filmu filma, al u igrama sanse nema

apoteka jesi ti kopcao s optickim kablom na tu xonar ds ili analogno?

MB: Gigabyte GA-H55M-D2H, CPU: i3 540 @4.0GHz, GPU: SAPPHIRE HD6870, HDD1: 500GB, HDD2: WD2TB GREEN, RAM: G.SKILL 2x2GB RIPJAWS X @1704MHz, POWER: Corsair TX-750, KEYBOARD+MOUSE: Logitech MX3200
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 9:04 (SIKO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Surround u igrama preko SPDIF-a
optickim, receiver nema 5.1 analogne ulaze
16 godina
neaktivan

uff..  znači još 400 kn ulupat u zvučnu?

nadal sam se nekom softwerskom rješenju :)

reciver ima analogne pa dok se skucam za zvučnu budem spojil klasičnom metodom.

Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice