Šum u zvučnicima

poruka: 22
|
čitano: 9.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Šum u zvučnicima

Pozdrav svima

prvo da vas upozorim da nisam veliki expert za računala i te stvari,te se ispričavam ako bude koje greška u slijedećem.

Problem mi je što mi se javlja šum i kao nekakvo pucketanje u zvučnicima.Od kada sam kupio komp novi,uvijek je bio taj šum,ali me nije smetalo toliko.

Sada je problem što moram napravit nekakav video preko Camtasie,i taj šum se dosta čuje prilikom snimanja videa,isto tako kada ga reproduciram.

Mislio sam da nije možda do zvučnika,pa sam isključio zvučnike iz kompa i ostavio samo slušalice i mikrofon,ali i dalje se čuje taj šum.Pa sam posudio od frenda njegove slušalice,opet isto.

Taj šum nije konstatan,znači kada nitko ne radi po kompu toga šuma nema,čim se krene otvarat par programa,javlja se taj šum.A kada krenem snimat screen sa Camtasiom pogotovo.

Mislio sam da nije možda do wifi-a,ali nije,probao sam otvarat par prozora,i samo ponekad bi se javio šum.

Prijatelj mi je instalirao drivere nove,ali i dalje se čuje taj šum.

Probao sam guglat malo,i nisam našao riješnje za ovakvo nešto,jer meni se čini da taj šum u zvučnicima dolazi iz procesora(ne znam dal je to moguće {#}) al čim krenem radit nešto,pojavi se taj šum.Dok komp miruje,nema šuma.

Ovo je komp koji imam trenutno.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=69_379&products_id=12441

Pa vas molim za pomoć,vidim da je i prije bilo sličnih tema otvorenih,pa se nadam da će mi netko uspit pomoć.

Imam instaliran Team Viewer,ako misli netko da može riješit ovo.Platio bih naravno,ako se uspije riješit.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 15:47 (sejmen1950).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šum u zvučnicima

Elektromagnetska nekompatibilnost.

I meni se pojavljivao taj problem kada sam imao spojene slušalice i Usb Wifi jedno do drugoga.

Znači konektor od slušalica ili zvučnika ti hvata neke valove što izaziva smetnje.

Rješenje:

Probaj spojit zvučnike ili slušalice tako da ih odmakneš od svih drugih komponenti recimo na front pannel ako imaš na kućištu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Šum u zvučnicima

Provjeri prenaponsku zaštitu (letvu) na koju spajaš komp ili čak utičnicu na koju je spojen.

Koji su zvučnici u pitanju? Kažeš da se čuje taj "šum" i kada su isključeni iz struje?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Šum u zvučnicima

jesam,probao sam i tako.odspojio sam zvučnike iz kompa,i spojio slušalice na front pannel al se i dalje čuje taj šum i krckanje

17 godina
Šum u zvučnicima

Nije možda nešto ovog tipa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Provjeri prenaponsku zaštitu (letvu) na koju spajaš komp ili čak utičnicu na koju je spojen.

Koji su zvučnici u pitanju? Kažeš da se čuje taj "šum" i kada su isključeni iz struje?

Imam od Logitecha x-530 zvučnike.Taj šum se čuje samo kada se radi na kompu,a dok je kompujuter upaljen a ne radi se po njemu,onda se ništa ne čuje.

Mislim da nije do zvučnika,pošto sam stavljao dvoje drugih slušalica,i dalje se javlja taj šum.

17 godina
Šum u zvučnicima

Uključi Load line calibration u biosu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Nije možda nešto ovog tipa?

nešto slično tomu,ali nije da tako zavija baš.

možda da probam uploadat video kratki na youtube,samo screen snimat,pa da čujete zvuk,ne znam dal bi pomoglo to.

11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Uključi Load line calibration u biosu.

ne znam da li sam dobro napravio,bilo je par opcija,dosad je bio na defaultu Load line calibration.

Ponudilo mi je par opcija

deafaut

1/2 vcore

1/2 vcore mb

1/2 vocre + 1/2 vcore mb

ja sam stavio ovo zadnje ali i dalje je ista stvar.

hvala na savjetima ekipa

11 godina
neaktivan
Šum u zvučnicima

evo uploada sam kratki video,samo da čujete kako to zvuči.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šum u zvučnicima

probaj disablati sve ulaze od zvučne kartice.

desni klik na ikonicu od zvuka pa Recording devices, desni klik pa disable.

Edit: bitan je line in.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 16:38 (yeo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
yeo kaže...

probaj disablati sve ulaze od zvučne kartice.

desni klik na ikonicu od zvuka pa Recording devices, desni klik pa disable.

Edit: bitan je line in.

i dalje je isto {#}

12 godina

...a tipkovnica i miš nisu WiFi ? ..liči mi na WiFi smetnje a kažeš da si ištekavao USB stick.... :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 21:29 (AF139).
15 godina
neaktivan
AF139 kaže...

...a tipkovnica i miš nisu WiFi ? ..liči mi na WiFi smetnje a kažeš da si ištekavao USB stick.... :(

Tako je, i meni se čini da je u tome problem.

Autoru teme:

Probaj dvije stvari,

1.Ištekaj sve neesencijalne uređaje iz kompjutera i ostavi zvučnike.(nemoj dirat naponski kabel i kabel od ekrana).

2.Probaj aluminijskom foliom omotati konektor(onaj zeleni gumeni dio) nakon što uštekaš zvučnike kako bi vidio je li stvarno problem smetnje valova.

Nakon toga stvarno više nemam ideja.

Pazi s aluminijem da ne napraviš kratki spoj, obloži samo oko izolacije oko konektora, nemoj da dodiruje metalne djelove kompjutera ili konektora.

17 godina
Šum u zvučnicima

Oprosti, krivu opciju sam naveo, potraži opciju Spread Spectrum. Ona na "enabled" smanjuje EMI interfeencije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Šum u zvučnicima

Da ti nije stišan zvuk u windowsima, a zvučnici/slušalice previše pojačane?

0 0 hvala 0
16 godina
Šum u zvučnicima
http://www.naturalselection2.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

probao sam i ovo,ali i dalje isto..hvala

11 godina
neaktivan
Šum u zvučnicima

Probao sam sa spread spectrum,međutim i dalje je isto.

Onda sam ostavio camtasiu da snima,i sve sam isključio( wifi antenu,miš,tipkovnicu,čak i monitro sam odspojio) međutim,pomaka nema.

Ne znam više koja opcija postoji.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na navedenoj MB FM2A88X Extreme4+ implementirano je HD-audio NE5532 operacijsko pojačalo za visokokvalitetne headsetove (>600ohm)... moguće riješenje problema je kvalitetnijim napajanjem, korisnici navode i problem s navedenim chipom.

Pokusaj ubaciti drugu zvučnu pa vidi kako stvari stoje, ukoliko tada nema zvučnih artefekata problem je u navedenom NE5532 OA, ukoliko ne pomogne ni kvalitetnije napajanje reklamiraj MB!

16 godina
Šum u zvučnicima

Line-in stavi na mute

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Line-in stavi na mute

Kolega gore u postu netko je vec rekao... ovdje se radi o kvalitetnom HDA i -115dB SNR-u!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice