Startup problem

poruka: 13
|
čitano: 3.268
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Startup problem
Spojio sam Soltek SL-65EP-T maticnu i Pentium III i kad se pali prvo mi je javljao da je CPU frekvencija losa pa sam je u biosu vratio na 133 x 6.5, onda je prosao taj dio ali kad izaberem Start Windows Normally onda samo ostane na crnom ekranu i nista se ne dogadja! Hard ocitava normalno kao secondary master a DVD kao primary. Windows XP je instaliran. I resetirao sam bios tako sto sam izvadio bateriju ali svejedno nista. I da, u biosu mi pise da je Temperature 1 oko 80 C! TO je previse za ovaj procesor, pa sam dodirnuo hladnjak (koji je JAKO bucan) i oko njega sve, ali nije niti malo vruc. Graficka je Radeon 9550 i imam 256 MB rama.
Say hello to my little friend!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Startup problem

koji windowsi?

Stavi si boot priority HDD na prvom mjestu.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Startup problem

Napisao sam, Windows Xp. Probat cu promijeniti prioritet al nekako cisto sumnjam da je do toga! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Startup problem

I da, imam novi problem s novom maticnom. Rijec je o MS 7177gt i Celeronu 1200 mhz. Kad se pali cuju se samo glasni bipovi. Dakle biiiiii--biiiiii--biiiii. {#} Mislim da je sve dobro spojeno osim mozda ledica na front panelu iako one ne bi trebale praviti problem, zar ne? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Startup problem

-ledice su najmanji problem -odspoji sve, i usb-audio. Pali i resetiraj pincetom na jumperu.

-za test, odspoji sve što nije neophodno, ostane samo CPU+napajanje. Upali i mora bipati... je nema RAM. Dodaš RAM, opet mora bipati ali drugačije, jer nema VGA.. ako je bip isti, tad je MBO crknuta ili CPU...

-ako je jedan bip, to je OK, upalit će se... itd. tad kreneš s ostalim komponentama, FDD, audio, USB, diodice-paljenje-gašenje... i ako se greška ponovi znaš gdje je.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Startup problem

3 beepa bi trebao biti ram ako se ne varam.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Immartu kaže...

možda .. bip-code se razlikuje ovisno o BIOSu. Nepotrebno je tražiti manual od prastare komponente za potvrdu. 'Empirijski' je dovoljno čuti različite BIPove da bi se zaključilo gdje je problem npr kad je RAM izvađen ili VGA.

Recimo konstantan biiiiiiiiiiiip je general failure, ali ne mora biti, može biti samo pogrešno priključen kabel. Zato se sve odspoji i krene jedna po jedna komponenta dodavati, rješenje se dobije za 5 minuta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 18:43 (ihush).
16 godina
neaktivan
Startup problem

Jao nisam ram ubacio... {#}{#}{#} {#}  Hvala svima! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 18:46 (NESHO).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Immartu kaže...

možda .. bip-code se razlikuje ovisno o BIOSu. Nepotrebno je tražiti manual od prastare komponente za potvrdu. 'Empirijski' je dovoljno čuti različite BIPove da bi se zaključilo gdje je problem npr kad je RAM izvađen ili VGA.

Recimo konstantan biiiiiiiiiiiip je general failure, ali ne mora biti, može biti samo pogrešno priključen kabel. Zato se sve odspoji i krene jedna po jedna komponenta dodavati, rješenje se dobije za 5 minuta.

ja sam taj jedan konstantan beep uvijek prevodio kao "j***m ti mater idiote što si to stavio unutra taj procesor je spržen" {#}

16 godina
neaktivan
Startup problem

A sta sa prvim problemom sa startupom? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NESHO kaže...
Spojio sam Soltek SL-65EP-T maticnu i Pentium III i kad se pali prvo mi je javljao da je CPU frekvencija losa pa sam je u biosu vratio na 133 x 6.5, onda je prosao taj dio ali kad izaberem Start Windows Normally onda samo ostane na crnom ekranu i nista se ne dogadja! Hard ocitava normalno kao secondary master a DVD kao primary. Windows XP je instaliran. I resetirao sam bios tako sto sam izvadio bateriju ali svejedno nista. I da, u biosu mi pise da je Temperature 1 oko 80 C! TO je previse za ovaj procesor, pa sam dodirnuo hladnjak (koji je JAKO bucan) i oko njega sve, ali nije niti malo vruc. Graficka je Radeon 9550 i imam 256 MB rama.

NESHO kaže...

- a pitanje je?

-desetak godina staro računalo pa se čudiš da je nešto pokvareno?

-BIOS mora biti ispravno podešen (CPU clock i sl.)

-komponente moraju biti ispravne (RAM, HDD, VGA, Audio i najvažnije MBO-kontroler-chipset-VRM). Dali je ispravan npr HDD, ili CPU s 80c?

-prvo, odspoji hdd, ne kreće se u star windowsa ako nije provjeren hardware / oktlonjen kvar, jer se tad windowsi vrlo lako mogu 'pokvariti'. Rješi temperaturu, bootaj Hirens CD...

Pošto se cooler vrti (bučan), hladnjak je hladan i CPU vruć, vrlo vjerojatno da hladnjak ne leži dobro na CPU, sastavi, počisti, stavi (kap) paste i provjeri. Senzor može pogrešno očitavati pa je ''prst'' dobar indikator. Temp iznad 70c te moraju opeći. To je granica za normalan rad. Hladnjak mora biti topliji na mjestu kontakta s CPU, u suprotnom nema transfera topline tj ne dodiruje jezgru.

-s Hirensa ili sl. LiveCDa testiraj RAM, vidi ostale komponente.. pa tad spoji HDD, provjeri u BOISu, ponovo bootaj s CDa, testiraj HDD diagnostikom za konkretan model (svaki proizvođač ima svoje alate, besplatno..). Ako je OK, restartaj u safe mod ili još bolje, s XP-installCDa, ostani u CMDu i napravi chkdsk (disk:) /x ako prođe onda je disk OK i možeš pokušati upaliti windowse...

-ako se tad win ne upali normalno, (nisi dao podatke...) tad je logično krenuti s reinstallom koji će možda popraviti grešku.

14 godina
neaktivan
Startup problem

čovjek ti je sve rekao, svaku komponentu moraš testirat iz DOS-a sa boot cd-om na kojem je program za testiranje pojedine komponente (ili usb-om ako program ima opciju bootanja sa sticka), dakle opcija ti je i memtest boot cd za RAM, kao i ultimate boot cd, oboje besplatni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
NESHO kaže...

NESHO kaže...

- a pitanje je?

-desetak godina staro računalo pa se čudiš da je nešto pokvareno?

-BIOS mora biti ispravno podešen (CPU clock i sl.)

-komponente moraju biti ispravne (RAM, HDD, VGA, Audio i najvažnije MBO-kontroler-chipset-VRM). Dali je ispravan npr HDD, ili CPU s 80c?

-prvo, odspoji hdd, ne kreće se u star windowsa ako nije provjeren hardware / oktlonjen kvar, jer se tad windowsi vrlo lako mogu 'pokvariti'. Rješi temperaturu, bootaj Hirens CD...

Pošto se cooler vrti (bučan), hladnjak je hladan i CPU vruć, vrlo vjerojatno da hladnjak ne leži dobro na CPU, sastavi, počisti, stavi (kap) paste i provjeri. Senzor može pogrešno očitavati pa je ''prst'' dobar indikator. Temp iznad 70c te moraju opeći. To je granica za normalan rad. Hladnjak mora biti topliji na mjestu kontakta s CPU, u suprotnom nema transfera topline tj ne dodiruje jezgru.

-s Hirensa ili sl. LiveCDa testiraj RAM, vidi ostale komponente.. pa tad spoji HDD, provjeri u BOISu, ponovo bootaj s CDa, testiraj HDD diagnostikom za konkretan model (svaki proizvođač ima svoje alate, besplatno..). Ako je OK, restartaj u safe mod ili još bolje, s XP-installCDa, ostani u CMDu i napravi chkdsk (disk:) /x ako prođe onda je disk OK i možeš pokušati upaliti windowse...

-ako se tad win ne upali normalno, (nisi dao podatke...) tad je logično krenuti s reinstallom koji će možda popraviti grešku.

Uf, ok, hvala sto si se potrudio da ispises sve ovo. To sam inace prodavao preko oglasa za 30 kn, neko mi se javio, ja isao isprobati jer nisam koristio te komponente od 2002. Iskreno receno, za 30 kn mi se i ne da raditi sve to sto si napisao, al svakako, hvala na trudu! {#} {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice