SSD disk me zeza

poruka: 12
|
čitano: 3.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
SSD disk me zeza

Kao sto naslov kaze zeza me ssd disk. Ustvari i ne znam da li je disk u pitanju,pa cu opisati sta mi se desava...Sorry ako mi rijecnik ne bude bas strucan,ali mislim da cete shvatiti...

Znaci,prije nekih 3 mjeseca sam nadogradio komp. Pruzila mi se prilika uzeti neke dobre komponente stare 1 god. i sada imam novi CPU (i7),ssd disk,ramove i maticnu,a zadrzao sam staru grafulju koja je bila dobra,kuciste i napajanje.

Pa mi se pocelo desavati da mi se tu i tamo komp ili zamrzne (ustvari mis je i dalje mogao ici po ekranu,ali nista drugo se nije moglo) ili mi se resetira sam od sebe,pa kad mi se restarta podizu mi se stari win sa starog diska kojeg sam zadrzao i nisam jos bio izbrisao stare win. Onda sam u biosu otisao pogledati da li je namjesten onaj boot priority ili kako se zove i uopce nema ssd diska u ponudi,samo onaj stari i jos nesto (card ili tako nesto). Onda ga moram ugasiti  bas na napajanju i ponovo upaliti,u biosu staviti da mi je ssd disk prvi (sad ga ima u ponudi) i opet radi...Tada sam kupio novo napajanje jer je ovo staro kao bilo slabo,ali nakon 2-3 dana opet ista stvar. U medjuvremenu sam obrisao i win sa onog starog diska misleci da su mozda u nekom konfliktu,ali ni to nije pomagalo. Updejtali su mi bios,ali nista ni od toga...

Onda sam na jednom drugom forumu nacuo da mi ne smije nista biti u usb ulazima dok palim komp jer to zna (iz nepoznatih razloga) zblesirati bios...pa sam probao to,izvukao externi hard i zvucnike koji su mi inace non stop bili spojeni i otada nemam problema. I sve je radilo savrseno,a onda sam jednog dana opet bio pustio spojene zvucnike i taj dan mi se opet desila ista stvar. Izvadio zvucnike iz usb utora ,napravio opet cijelu proceduru i opet sve radi bez problema...

Znaci to je to i nije neki problem,samo htio bi znati da li se to moze nekako rijesiti?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SSD disk me zeza

A da nabavis zvucnike koji neidu u USB?

Što hladnije to bolje :)
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD disk me zeza

Jesi probao flashat noviju verziju BIOS-a ? 

Možda su u novoj verziji ispravljeni ti bugovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD disk me zeza

Nisi stavija koji ti je ssd. Po meni najvjerovatnije moras flash-at SSD sa novim firmwareom.

0 0 hvala 0
14 godina
SSD disk me zeza

Je.. najlakše, a vjerovatno i najskuplje je kupit zvučnike koji ne koriste USB ulaz, problem će biti riješen, možeš svakako nadogradit BIOS matične na najnoviji (osim ako već nije najnoviji) i svakako stavit noviji firmware za SSD, ako ne pomogne ništa od toga, onda moraš mijenjat zvučnike.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
SSD disk me zeza

Probaj u biosu promjeniti USB legacy ili kako se već zove

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: SSD disk me zeza
Diablo86 kaže...

Moze malo detaljnije?

Ma lako za zvucnike - uzeo sam stari punjac od iphona i preko njega ustekao u struju,pa nisu vise u kompu.

Mene vise zanima zasto se to desava? Ovi u servisu su rekli da je sve updejtano...

Postoji li neki program koji testira valjanost hard diska? Da nije mozda disk u banani,pa da ga rijesim dok je jos pod garancijom...

15 godina

Provjeri sa SSDLife

14 godina
neaktivan

A šta ako nema ps2 priključak nego može samo spojit usb tipkovnicu-- da zamjeni matičnu ploču???{#}

14 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

x

14 godina
neaktivan
Mago de Umago kaže...
Diablo86 kaže...

Moze malo detaljnije?

Ma lako za zvucnike - uzeo sam stari punjac od iphona i preko njega ustekao u struju,pa nisu vise u kompu.

Mene vise zanima zasto se to desava? Ovi u servisu su rekli da je sve updejtano...

Postoji li neki program koji testira valjanost hard diska? Da nije mozda disk u banani,pa da ga rijesim dok je jos pod garancijom...

Pa sam si došao do zaključka da je problem kad imaš spojene usb uređaje pa mi je besmisleno tražiti grešku u ssd-u.

15 godina
buggie kaže...

A šta ako nema ps2 priključak nego može samo spojit usb tipkovnicu-- da zamjeni matičnu ploču???{#}

Ne mora značiti da će tipkovnica prestati raditi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice